contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Οι δυνάμεις της 6ης αίσθησης ένα μεγάλο εμπόδιο για την Θέωση

Εκτύπωση

[Ματθαίος Κεφ. Ζ] «§22. Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προεφητεύσαμεν εν τω ονόματί σου, και εν τω ονόματί σου εξεβάλομεν δαιμόνια, και εν τω ονόματί σου εκάμομεν θαύματα πολλά; §23. Και τότε θέλω ομολογήσει προς αυτούς ότι ποτέ δεν σας εγνώρισα· φεύγετε απ’ εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν.»

…Επειδή η 7η Αίσθηση κατακτάται μόνο παρακάμπτοντας την 6η

 

Ο αφέντης του ιερού της ψυχής μας είναι ο «Ανώτερος Εαυτός».

Η ανθρώπινη ψυχή στην ανώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από πνευματικές εφέσεις και ανώτερη αγάπη.

Στην κατώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από ζωώδεις ορέξεις, γήινες επιθυμίες και πάθη.

Έτσι η ανθρώπινη ψυχή είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο ζώο και σε εκείνο το πνευματικό ανώτερο τμήμα, το οποίο υπερισχύει όταν κατορθώνει να επιβληθεί στη ζωώδη φύση.

Και σε αυτό ακριβώς τον κρίκο στηρίζεται η χωριστική ή όχι συμπεριφορά του ανθρώπου. Σε αυτόν τον κρίκο που είναι ο ανθρώπινος νους ή αλλιώς η ανθρώπινη ψυχή (επειδή νους και ψυχή ταυτίζονται), παίζεται η ισορροπία των ανώτερων και των κατώτερων δυνάμεων, γίνεται το γύρισμα της μπαλάντζας προς τα πάνω ή προς τα κάτω και έτσι εμφανίζεται το άσπρο και το μαύρο, το καλό και το κακό.

Ο άνθρωπος εκτός από το φυσικό του σώμα, έχει επίσης ένα αστρικό στο οποίο συμμετέχει ένα τμήμα του νοητικού. Και εκτός από τις φυσικές του αισθήσεις, έχει και τις αστρικές του αισθήσεις.

Το άνοιγμα των αστρικών αισθήσεων φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τις αστρικές δυνάμεις και όπως μπορεί να χειρίζεται τις φυσικές δυνάμεις ―όσες μπορεί― με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χειρίζεται και τις αστρικές. Όμως, επειδή η αστρική δύναμη και ενέργεια, προηγείται της φυσικής, οπότε χειριζόμενος τις αστρικές δυνάμεις, μπορεί να παρουσιάσει το φαινόμενο που επιθυμεί στον φυσικό κόσμο.

Αυτά τα φαινόμενα, όταν παρουσιάζονται, ονομάζονται θαύματα.

Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι της Ακαΐας ή των Αναστενάρηδων.

Είναι ο σχηματισμός βροχής από το τίποτα.

Είναι η θεραπεία ενός σοβαρά αρρώστου.

Ο αστρικός νους μπορεί να κάνει θαύματα, όταν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι υπερφυσικές δυνάμεις, που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με την άσκηση της γιογκικής πειθαρχίας ή την άσκηση του νου, γίνονται εμπόδια στο Πνευματικό μας μονοπάτι προς τη θέωση, που είναι και ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής μας.

Λέγεται ότι οι Ντέβα πολύ συχνά ζηλεύουν την ανθρώπινη ψυχή που ταξιδεύει στο Πνευματικό Μονοπάτι, γι’ αυτό έρχονται με χαμόγελο να υποδεχθούν τους γιόγκι που εισχωρούν στις ανώτερες περιοχές, τους προσκαλούν με γλυκά και πονηρά λόγια και προσπαθούν να προκαλέσουν την πτώση τους.

Λέγεται ότι ακόμα και ο μεγάλος γιόγκι Βισβαμίτρα γοητεύθηκε από την ομορφιά ενός ουράνιου όντος, μιας κοπέλας, που έστειλε ο Ίντρα για να τον δελεάσει. Αυτός χωρίς να το θέλει έπεσε μέσα στην παγίδα και γλίστρησε και πάλι προς τα κάτω.

«Παράτησε τα Siddhis (Σίντις)* και κατάστρεψε τους σπόρους της σκλαβιάς που θα σου δώσουν.

Μη σε παρασύρουν οι Αστρικές δυνάμεις με τη δύναμη και τη φήμη που σου προσφέρουν μέσα στον Υλικό κόσμο.

Όλα αυτά τα επιτεύγματα είναι εφήμερα και δεν οδηγούν πουθενά

Μη δελεάζεσαι από τα γοητευτικά χαμόγελα των ουράνιων όντων, που έρχονται να σε συγχαρούν. Είναι θανάσιμες παγίδες!»
Πατάντζαλι

* Ο όρος Siddhi χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ποικιλία από πνευματικές, ψυχικές και υπερφυσικές ικανότητες ή δυνάμεις που εκδηλώνονται ως τα αποτελέσματα της πνευματικής προόδου.

Οι Υπερφυσικές Δυνάμεις

Υπάρχουν εννέα μεγάλες δυνάμεις, τα riddhis. Υπάρχουν οκτώ μεγαλύτερες, τα siddhis και δεκαοκτώ μικρές.

Τα Siddhis (Σίντις) είναι τα εξής:

1.  Άνιμαν: ικανότητα να γίνεσαι ελάχιστος, να εισχωρείς μέσα στο κάθε τι ακόμα και σε ένα μόριο ύλης. Μπορεί να βλέπεις την κατασκευή, τα όργανα και τις παθήσεις του ανθρώπινου σώματος.

2.  Μάχιναμ: ικανότητα να γίνεσαι κολοσσιαίος, να διαπερνάς τα πάντα μέσα στο διάστημα και να βλέπεις τη λειτουργία της παγκόσμιας διάταξης των ηλιακών συστημάτων.

3.  Γκάριμαν: Ικανότητα να γίνεσαι πολύ βαρύς σαν το ατσάλι και να ακινητοποιείς οποιοδήποτε αντικείμενο.

4.  Λάγκιμαν: Ικανότητα να γίνεσαι πολύ ελαφρύς και να εξουδετερώνεις την ελκτική δύναμη που ασκεί η βαρύτητα στο σώμα σου. Χρήση αυτής της ικανότητας γίνεται στον μετεωρισμό.

5.  Πράπτι: Ικανότητα να πραγματοποιείς όλες σου τις επιθυμίες, να μεταφέρεσαι σε οποιοδήποτε σημείο του διαστήματος μόνο που θα το σκεφθείς. (όχι με το υλικό σου σώμα)

6.  Πρακάμυα: Σιδηρά θέληση που εκπληρώνει όλες τις υλικές επιθυμίες.

7.  Βασίτβα: Ικανότητα να ελέγχει και να επιβάλει τη θέλησή του σε όλα τα πλάσματα και τις δυνάμεις της φύσης π.χ. τον αέρα, τη βροχή, κ.λ.π.

8.  Ισίτβα: Ικανότητα δημιουργού, συντηρητή και καταστροφέα. Την ικανότητα αυτή διαθέτουν και χρησιμοποιούν κατόπιν άνωθεν εντολής, διάφορα αβατάρ (θείες ενσαρκώσεις ή κοινωνικοί αναμορφωτές) σαν επιβεβαιωτικά της διδασκαλίας τους, χωρίς ιδιοτελή πρόθεση ή διάθεση επίδειξης.

Εκτός απ’ αυτές τις ικανότητες ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει και άλλες, που είναι δυνατό να τις έχει από τη γέννησή του λιγότερο ή περισσότερο αναπτυγμένες και που μπορεί να τις αναπτύξει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

1. Να καταλαβαίνει τη γλώσσα των πτηνών και των ζώων και αυτά να δείχνουν φιλικά απέναντί του.

2. Να ξέρει τις προηγούμενες ζωές του και να ξέρει πότε θα πεθάνει.

3. Να διαβάζει τις βαθιές σκέψεις των άλλων.

4. Διαισθητικά να ξέρει τα μυστικά της δημιουργίας της γης και των πλανητών καθώς και ιστορικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα μέσα στα εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης της γης. Να έχει την έκτη αίσθηση ή ραδιοαίσθηση (ραβδοσκόποι).

5. Να προλέγει το μέλλον

6. Να μεταφέρει τον εαυτόν του (τη συνειδητότητά του) σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να προβάλλεται με ένα σώμα, όπως οι ηθοποιοί προβάλλονται σε μια κινηματογραφική οθόνη.

7. Να θεραπεύει με την αφή

8. Να αποκτά σωματική τελειότητα (ρούπα, ράγκα κλπ.)

Η διόραση, η διακοή, η τηλεπάθεια, η προαίσθηση θεωρούνται κατώτερες ψυχικές δυνάμεις, αν και είναι ένα άνοιγμα των αστρικών αισθήσεων.

Το να αναπτύξει κανείς τις αστρικές αυτές δυνάμεις, είναι κάτι που μπορεί να ικανοποιεί τον εγωϊσμό, να δίνει φήμη και να αποφέρει οικονομικά οφέλη, αλλά με κανένα τρόπο αυτές οι πρακτικές δεν τον βοηθούν στο πνευματικό του ταξίδι.

Όλες αυτές οι δυνάμεις που αναφέραμε και άλλες ακόμα μεγαλύτερες, είναι υποπροϊόντα της πνευματικής προόδου καθώς ο μαθητής ανέρχεται την ιεραρχική κλίμακα της γιογκικής πειθαρχίας.

Ο πνευματικός άνθρωπος και ο μαθητής που ενδιαφέρεται να προχωρήσει προς τα άνω χωρίς καθυστερήσεις, δεν κάνει χρήση αυτών των δυνάμεων, επειδή αυτό οδηγεί σε καθυστέρηση και σε διακοπή της πνευματικής προόδου.

Οι Μεγάλοι Δάσκαλοι λένε ότι η θέωση δεν επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη του νου αλλά με την υπέρβασή του και με την αυτοπαράδοση στον Κύριο.

Via

Similar posts

13 Σχόλια

 1. Χρυστάλλα's Gravatar Χρυστάλλα
  06/02/2018    

  1)Αυτός ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιούσε ο Ιησούς για να κάνει θαύματα ή Αυτόν μιμήθηκαν οι αστρικές δυνάμεις;

  2)Όταν λέτε δεν πρέπει κάνει χρήση αυτές τις δυνάμεις, εννοείτε ότι δεν πρέπει να τις επωφελείται για χρήματα και δόξα ή να γίνει αυτιστικός για να μην καταλαβαίνει τίποτα; Επειδή κάποιες ιδιότητες, όπως η επικοινωνία με τα ζώα και το να ακούς τις σκέψεις των ανθρώπων, δεν τις καλλιεργείς• απλά συμβαίνουν. Το Πνεύμα δεν αποκαλύπτει τα κρυφά στους εξαγνισμένους επειδή αυτοί έχουν μάθει να βλέπουν με τα μάτια της ψυχής και όχι με τα μάτια του φυσικού σώματος;

  3) Ο Παΐσιος δεν έφτασε τελικά στη θέωση επειδή ήταν ενορατικός/διορατικός;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   06/02/2018    

   Ο δικός μου πάντως διδάσκαλος, που είχε αναπτύξει πολύ ισχυρές πνευματικές δυνάμεις ―πολύ μεγαλύτερες από αυτές του Παΐσιου― ήταν πολύ θλιμμένος, επειδή γνώριζε πως εξαιτίας αυτών των δυνάμεων είχε παγιδευτεί στα δίχτυα της έκτης αίσθησης, και είχε χάσει την δυνατότητα να πάει ψηλότερα. Αυτός με δίδαξε πως η 7η αίσθηση κατακτάται, ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ την 6η!!! Το «ΓΙΑΤΙ» το αναλύω μέσα στο βιβλίο!
   …Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για τις απαίδευτες μάζες…

 2. ΚΩΣΤΑΣ's Gravatar ΚΩΣΤΑΣ
  06/02/2018    

  Πολυ ενδιαφέρον αρθρο!

  Μιας και όμως που αναφέρθηκε το όνομα του Παϊσίου, θα ήθελα και εγώ να σας ρωτήσω Κ. Αγγελική, την άποψη για τον γέροντα..
  Απ όσο έχω μάθει ήταν πολύ ταπεινός και πιστός στον Σωτήρα Χριστό
  Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί έδινε τόσο έμφαση στις εικόνες, ή σε επίγεια θέματα (π.χ την επιστροφή της Αγίας Σοφιας ),έχοντας μάλιστα ο ιδιος εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ενώ ξέρουμε ότι καμία σημασία δεν έχει ο ψεύτικος κόσμος της πλάνης..
  Θέλω επίσης τη γνώμη σας, όταν μέσα από ομιλίες του αναφέρεται στην επικοινωνία που είχε με την Παναγία, με άλλους αγίους όπως και ότι του εμφανίστηκε ο Κύριος?!?
  Μου κάνει εντύπωση που δε αναφέρθηκε ή δεν έγραψε κάπου για την Αλήθεια, τον δημιουργό αυτού του κόσμου όπως και για την πραγματική Διδασκαλία του Χριστού
  Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν κατάφερε να γνωρίσειτην Αλήθεια μέσα από τον δικό του Πνευματικό αγώνα

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   06/02/2018    

   Δυστυχώς η διαστρέβλωση της Διδασκαλίας του Χριστού από σκοτεινά αλλά ισχυρά άτομα, δημιούργησε ένα λάθος δογματικό μοντέλο θρησκείας.
   Αυτός λοιπόν ο δογματισμός της θρησκείας και κατ’ επέκταση της εκκλησίας, δημιουργεί πολύ ισχυρές ανασχέσεις στους μοναχούς της, και κάθε λάμψη της Αλήθειας μέσα στη διάνοιά τους, εκλαμβάνεται ως «δαιμονική» και αυτόματα απορρίπτεται. Οποιοσδήποτε δε προβληματισμός για το «ποιόν» του δημιουργού του κόσμου μας, θεωρείται αμέσως ως βλάσφημος και τιμωρητέος!!!

 3. Χρυστάλλα's Gravatar Χρυστάλλα
  12/03/2018    

  Με πλησιάζουν πνεύματα/οντότητες/ενέργειες και δεν ξέρω πώς να ξεχωρίσω αν είναι οντότητες αυτού του στερεώματος και να τα απωθήσω, ή αν είναι προστασία/Άγγελος των Αληθινών κόσμων και να τα αφήσω να με κατακλύσουν. Το βιώνω ως ρίγος που με τυλίγει ξεκινώντας από το πίσω μέρος της πλάτης και συνεχίζει περιβάλλοντας τους ώμους κ το κεφάλι μου κ μία αίσθηση «ανοίγματος» στο 7ο τσάκρα. Αν το απωθήσω φεύγει.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   12/03/2018    

   Είναι ξεκάθαρη προσέγγιση αστρικών οντοτήτων και μάλιστα χαμηλών.
   Η Υπερσυμπαντικές Δυνάμεις επειδή βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα επιδρούν ΜΟΝΟ στο Πνευματικό Σώμα του ανθρώπου (όσοι άνθρωποι διαθέτουν τέτοιο σώμα) ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

   • Σωτήριος's Gravatar Σωτήριος
    17/03/2018    

    κα Αγγελική μπορείτε να μας εξηγήσετε,περιληπτικά,τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος «δένει» με «μάγια» έναν συνάνθρωπό του;
    Όπως μας χαρίσατε τις προσευχές του εξαγνισμού και της επικλήσεως του Αληθινού Φωτός,υπάρχει αντίστοιχη προσευχή για την απελευθέρωση του ανθρώπου που είναι κάτω από την επιρροή της μαύρης μαγείας που μέσα στον βίο του βασανίζεται,τρελαίνεται ή και ακόμα αποθνήσκει από αυτά;

    • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
     18/03/2018    

     Λυπάμαι!! Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο θέμα.
     Πάντως η γνώμη μου είναι ότι όταν δεν υπάρχουν ‘σκοτεινά πιασίματα’ σε κάποιον άνθρωπο, δεν μπορούν να δουλέψουν οι εναντίον του, μαγικές δυνάμεις.
     Άρα το ‘φάρμακο’ είναι η απόλυτη καθαρότητα.

     Πάνω σ’ αυτό θα σας φέρω σαν παράδειγμα μια ιστορία που λέγεται (νομίζω για τον Βούδα).
     Πάει ένας κακός άνθρωπος και προσφέρει στο Βούδα μια δηλητηριασμένη κούπα τροφής. Ο άγιος αρχίζει να τρώει τη δηλητηριασμένη τροφή και όσο εκείνος την έτρωγε, ο άνθρωπος που του την προσέφερε άρχισε να σφαδάζει από πόνους στην κοιλιά, μέχρι που έμεινε αναίσθητος…
     Η κακή του πράξη γύρισε Μπούμερανκ, όταν δεν βρήκε ‘σκοτεινό πιάσιμο’ στη ζωή του αγίου.

     • Σωτήριος's Gravatar Σωτήριος
      18/03/2018    

      Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σας,αλλά και τον για χρόνο που αφιερώσατε για την απάντησή σας.Άμα στο μέλλον «ανακαλύψετε» πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό,παρακαλώ μοιραστείτε τις…Είμαι πεποισμένος ότι θα «ανακουφίσετε» πολλούς…
      Να είστε πάντα καλά!!!

 4. 10/04/2018    

  ΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΙΚΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΘΕΡΑΙΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ?

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   13/04/2018    

   Προκειμένου να επιτευχθεί ο έλεγχος στην ονειρική κατάσταση απαιτείται ένα απόλυτα εκπαιδευμένο ψυχο-πνευματικό background, που δομείται μετά από μακροχρόνια εκπαίδευση.

 5. Μαίρη's Gravatar Μαίρη
  02/05/2018    

  Τα δάκρυα στα μάτια; Μία αίσθηση ζεστασιάς και νοσταλγίας στην καρδιά; Είναι και αυτή προσέγγιση αστρικών οντοτήτων;

 6. Σμαρω's Gravatar Σμαρω
  27/05/2018    

  Μου αρέσει να έχω διαυγη όνειρα και καλλιεργω αυτή μου την ικανότητα.
  Είναι σαν ένα ευχάριστο παιχνίδι. Ελπίζω να μην αποτελεί εμπόδιο για την πνευματική μου πρόοδο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube

Ακολουθήστε μας στο Google Plus