contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Εκτύπωση

Η αντιγραφή απαγορεύεται

English Translation of this article

Βρετανικό Μουσείο [Νο 1922, 0412.1.CR]: Κεραμικό πλακίδιο (1330 μ.Χ.) από κόκκινο πηλό εγχάρακτο με σχέδια που απεικονίζουν την παιδική ηλικία του Χριστού σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Θωμά για την νεογνική του ηλικία

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,
ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ,
ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Για ποιο λόγο ο Χριστός κατά την παιδική Του ηλικία συμπεριφερόταν τόσο επιθετικά; Με έχουν φέρει σε προβληματισμό τα εδάφια από το Ευαγγέλιο του Θωμά (περί της Νεογνικής Ηλικίας του Χριστού) στις παραγράφους 2, 3, 4, 5, 7, 8, 14, που εξιστορούν περιστατικά από την παιδική Του ηλικία, όπου εμφανίζεται μια εκ διαμέτρου αντίθετη προσωπικότητα απ’ αυτή που μας δίδαξε η θρησκεία.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Χριστιανισμός: Μια θρησκεία κατασκευασμένη απ’ τους πιστούς, που οι πιο αφοσιωμένοι αποκλήθηκαν ‘άγιοι πατέρες’.

[Γ. Ζωγραφίδης καθηγητής Βυζαντινής Φιλοσοφίας]: «Πατέρες της Εκκλησίας ονομάσθηκαν οι Χριστιανοί ιερείς όλων των βαθμίδων ―αλλά και μερικοί μη ιερείς― οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως πνευματικοί διδάσκαλοι και αναδείχθηκαν ως συγγραφείς διατυπώνοντας, οριοθετώντας και υπερασπιζόμενοι το Χριστιανικό δόγμα.»

Το πλείστον αυτών των ένθερμων πιστών του Χριστού, δεν κατάφεραν να κατανοήσουν το Μέγεθος της Ολότητάς Του, με αποτέλεσμα ―βάζοντας ο κάθε ένας το λιθαράκι της δικής του παρερμηνείας― να διαστρεβλώσουν σε τέτοιο σημείο τη Διδασκαλία του Χριστού, ώστε να καταλήξει ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΗ απ’ αυτή που πραγματικά ήταν, και να καταντήσει πλέον σήμερα, μια στείρα και αντιφατική θρησκεία.

Μαζί με την διαστρέβλωση της Διδασκαλίας, διαστρεβλώθηκε και ο ρόλος, αλλά και η προσωπικότητα του Χριστού. Έτσι η κατασκευασμένη θρησκεία σκιαγράφησε ένα Χριστό, με ήπια και ανεκτική προσωπικότητα ―επειδή αυτό βόλευε περισσότερο― καταλήγοντας σήμερα κάποιοι ―χωρίς ίχνος συνειδητοποίησης― να τολμούν να τον αποκαλούν: «Χριστούλη», ως το αποτέλεσμα μιας υπόγειας και ύπουλης μεθόδευσης υποβιβασμού Του!

Όμως, κάθε άλλο παρά «Χριστούλης» ήταν, αν λάβουμε υπόψη μας την τεράστια αποστολή που πραγματικά είχε, όχι μόνο επωμιζόμενος στους ώμους Του χιλιάδες φυλακισμένες Ψυχές προκειμένου να τις ελευθερώσει, αλλά και όντας ΙΚΑΝΟΣ  να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μια τεράστια σατανική δυναστεία εκατομμυρίων δαιμόνων!!!

Από αυτόν και μόνο το ρόλο, συμπεραίνουμε ότι η προσωπικότητα Του Χριστού, κάθε άλλο παρά ‘ήπια’ και ‘ανεκτική’ θα ήταν, λαμβάνοντας υπ’ όψη μας, ότι και με την επίκληση και μόνο του ονόματός Του, τα στοιχειά τρέπονται σε φυγή.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε ―αντίθετα από τις ισχύουσες πεποιθήσεις― με μια πολύ Ισχυρή και δυναμική Προσωπικότητα, πολλές φορές και εριστική.

Το Ευαγγέλιο του Θωμά που περιγράφει την Νεογνική (νηπιακή) ηλικία του Χριστού, έρχεται να ανατρέψει, όχι μόνο την πεποίθηση για την ήπια προσωπικότητά Του, αλλά και την άλλη, την ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ πεποίθηση κάποιων, ότι ο Χριστός ―ως ένας κοινός άνθρωπος δήθεν― πήρε κάποιες μυήσεις στη διάρκεια της ζωής Του, και έτσι κατάφερε να εκδηλώσει τις Υπερφυσικές Του Δυνάμεις.

Στο Ευαγγέλιο του Θωμά όμως, ο Χριστός, εκδηλώνει αυτές τις Υπερφυσικές Δυνάμεις από την νηπιακή Του ηλικία, χωρίς καμία προηγούμενη ‘μύηση’.

Στο εν λόγω Ευαγγέλιο βέβαια, δεν προβάλλεται μόνο η επιθετική συμπεριφορά του Χριστού προς ορισμένους ανθρώπους, αλλά και η ευεργεσία Του σε κάποιους άλλους.

Βέβαια μέσα στο γενικότερο κλίμα μίσους και απαξίωσης του Χριστού, πολλοί πολέμιοι, στηριζόμενοι στο κείμενο αυτού του Ευαγγελίου, που περιγράφει την εριστική Του συμπεριφορά, δράττονται της ευκαιρίας για να σπιλώσουν ακόμη περισσότερο το όνομά Του, δίνοντας αυθαίρετες και επιπόλαιες ερμηνείες.

Ας δούμε όμως γιατί ο Χριστός συμπεριφερόταν έτσι επιθετικά στα πρώιμα χρόνια της ζωής Του!

Ο υλικός άνθρωπος ―όπως έχει πλέον αποδείξει η επιστήμη― είναι ένα ολόγραμμα,  μια προβολή! Αυτό όμως το ολόγραμμα ―παρά το τί θεωρεί ο ίδιος ο άνθρωπος― είναι μια ύπαρξη  χωρίς αληθινή Ζωή. Γι’ αυτό και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης λέει στην Αποκάλυψη, ότι ακόμη και αυτοί που θα περάσουν στην Πρώτη Ανάσταση, ακόμη ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ, αλλά θα γνωρίσουν την Αληθινή Ζωή, ΜΕΤΑ τα 1.000 χρόνια παραμονής στον Τόπο τον Ετοιμασμένο. [Αποκάλυψη 20:5].

Αυτό που οι άνθρωποι ΘΕΩΡΟΥΝ ζωή, στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ.  Είναι μια άλλη εκδήλωση του θανάτου που περιέπεσε ο άνθρωπος, όταν δοκίμασε τον δηλητηριασμένο καρπό της ΔΙΤΤΗΣ γνώσης.

[Ευαγγέλιο Φιλίππου] «§71. Όταν η Εύα βρισκόταν μέσα στον Αδάμ, δεν υπήρχε θάνατος. Όταν χωρίστηκε από αυτόν, ο θάνατος επήλθε».

(Όταν δηλαδή ο Ουράνιος Άνθρωπος ήταν ενωμένος ως ΜΙΑ Ολότητα ―άρρεν και θήλυ ένα― ήταν Ζωντανός. Όταν διαχωρίστηκε πνευματικά, πέθανε.)

Το υλικό (σάρκινο) σώμα καθώς και όλα τα ενεργειακά, είναι «ενδύματα» που περιβάλουν τον Αληθινό Πνευματικό Άνθρωπο και ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΆΝΘΡΩΠΟ, ήρθε να απελευθερώσει ο Χριστός!

Απόκρυφο Ευαγγέλιο Ιωάννη:
«Το πλήθος των αρχόντων και των δαιμόνων κατέστρωσαν από κοινού τα σχέδιά τους. Ανέμειξαν φωτιά και γη και νερό, μαζί με τους τέσσερις σαρωτικούς φλεγόμενους ανέμους και τα συγκόλλησαν μαζί, με μεγάλη αναταραχή. Έφεραν τον Αδάμ, μέσα στη σκιά του θανάτου. Σκόπευαν να τον φτιάξουν εκ νέου αυτή τη φορά, από χώμα, νερό, φωτιά, άνεμο τα οποία είναι ύλη, σκότος, επιθυμία. Το τεχνητό πνεύμα. Αυτά όλα έγιναν ένα είδος σώματος/τάφου. Εκείνοι οι κλέφτες τον αιχμαλώτισαν μέσα σ’ αυτό με αμνησία και τον έκαναν υποκείμενο του θανάτου».

[…]

«Και εισήλθα στο μέσον της φυλακής τους, η οποία είναι η φυλακή του σώματος. Και είπα, Εκείνος ο οποίος ακούει, ας βγει από τον βαθύ του ύπνο».

Γι’ αυτό όταν οι Άγγελοι της Αποκάλυψης σπέρνουν τις συμφορές στην ανθρωπότητα, φαίνονται να μην την λυπούνται, όπως δεν λυπάται ένας χειρούργος, τα καρκινικά κύτταρα, όταν ετοιμάζεται να χειρουργήσει έναν καρκινικό όγκο.

Όσο λοιπόν ο Χριστός ήταν μικρός, διακατεχόταν από αυτή την (ακατέργαστη ακόμη) αλήθεια, πως το  υλικό σώμα είναι ένα «ψεύτικο» περίβλημα.

Επίσης με όλη αυτή την δυνατή Υπεραίσθηση που διέθετε, είχε τη δυνατότητα να ‘διακρίνει’ αυτό που πραγματικά ήταν ο κάθε άνθρωπος!

Έτσι αντιλαμβανόταν ότι μόνο ένα ποσοστό απ’ αυτούς ήταν πραγματικά άνθρωποι! Οι υπόλοιποι ήταν απλά αστρικά κελύφη και κάποιοι άλλοι, ενσαρκωμένοι δαίμονες.

[Κατά Ιωάννην 8:44] «Σεις είσθε εκ πατρός του διαβόλου και τας επιθυμίας του πατρός σας θέλετε να πράττητε. Εκείνος ήτο απ’ αρχής ανθρωποκτόνος και δεν μένει εν τη αληθεία, διότι αλήθεια δεν υπάρχει εν αυτώ· όταν λαλή το ψεύδος, εκ των ιδίων λαλεί, διότι είναι ψεύστης και ο πατήρ αυτού του ψεύδους.

[Κατά Ματθαίον 12:34] «Γεννήματα εχιδνών, πως δύνασθε να λαλήτε καλά όντες πονηροί; διότι εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα.»

[Κατά Ματθαίον 3:7] «Γεννήματα εχιδνών, τις έδειξεν εις εσάς να φύγητε από της μελλούσης οργής;»

Προς εκείνα λοιπόν τα ολογραφικά γεννήματα των εχιδνών/ερπετών, ο νεαρός Χριστός, εκδήλωνε  χωρίς κανέναν κοινωνικό ενδοιασμό, την οργή Του.

Καθώς όμως μεγάλωνε, άρχιζε να αντιλαμβάνεται περισσότερο την υλική «πραγματικότητα» και σιγά σιγά να διαμορφώνει μια περισσότερο ελεγχόμενη προσωπικότητα, συμβατή με την κοινωνία που ζούσε.

antexeistinalitheia.gr

Similar posts

14 Σχόλια

 1. athanasia terezaki's Gravatar athanasia terezaki
  05/05/2018    

  ANAΡΩΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ.ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΩ ΛΙΓΟ…ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΑΡΑΠΙΟΙΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΩΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΩΘΗΚΑΝ…ελληνικη και αγγλικη εκδοση ενοω βιβλια…

  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ's Gravatar ΓΡΗΓΟΡΗΣ
   20/10/2018    

   και εγώ την ίδια απορία είχα διαβάζοντας την καινή Διαθήκη μερικές φορές μοιάζει αυταρχικός ,αλλά κατάλαβα επειδή είμαι πατέρας ,ότι και εγώ για το καλό των παιδιών μου ,είναι στιγμές που πρέπει να γίνω σκληρός και ακλόνητος

 2. ΕΥΗ's Gravatar ΕΥΗ
  06/05/2018    

  Αγαπητή Αγγελική, Έχω διαβάσει το βιβλίο σου πολλές πολλές φορές και κάθε φορά είναι σαν να το διαβάζω πρώτη φορά! Θερμά συγχαρητήρια! Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που μου προκλήθηκε ως απορία ήδη από την ανάγνωση του βιβλίου. Γράφεις ότι ο Χριστός έβλεπε ποιοι ήταν άνθρωποι και ποιοι ήταν ενσαρκωμένοι δαίμονες και αστρικά κελύφη. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Οι «άνθρωποι» δαίμονες, οι «άνθρωποι» κελύφη ή η οι άψυχοι κλπ. το γνωρίζουν ότι είναι ενσαρκωμένοι δαίμονες, ή άψυχοι ή άδεια κελύφη?
  Π.χ. ένας ενσαρκωμένος δαίμονας το γνωρίζει ότι δεν είναι άνθρωπος, διατηρεί τέτοιες μνήμες? Ένα άτομο χωρίς ψυχή το ξέρει, το διαισθάνεται ότι δεν έχει ψυχή? Έχω φίλες που είναι άθεες και πιστεύουν ότι όταν πεθάνουμε όλα τελειώνουν εδώ. Η αθεία ή η απόρριψη της ύπαρξης ψυχής είναι ένδειξη άψυχου ανθρώπου? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   07/05/2018    

   Τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν ότι είναι άψυχοι ή δαίμονες. Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, και μόνο όταν γνωρίζουν την αποστολή τους έχουν συνείδηση αυτού που είναι. Πάλι όμως, κανένας αρνητικός δεν παραδέχεται ότι είναι αρνητικός!! Όλοι, επειδή είναι ταυτισμένοι με τη θέση τους, θεωρούν ότι η θέση αυτή είναι δίκαιη και σωστή. Κανένας σκοτεινός δεν θεωρεί ότι είναι σκοτεινός!!!

 3. ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ's Gravatar ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  07/05/2018    

  Αγγελικη, πολλα ερωτηματα που μου γεννιουνται τα απανταεις πριν σε ρωτησω :-). Πως να σε ευχαριστησω ?!
  Οι τελευταιες πεντε γραμμες του αρθρου σου ειναι εκει που πηγε και η δικη μου σκεψη(αισθηση), τρεκλιζοντας ομως, οταν αναρωτηθηκα γι αυτα που εκανε ο Χριστος στην παιδικη του ηλικια και με κοινη λογικη προσπαθησα να τα αναλυσω. Και σκεφτομουν τι θα πρεπε να απαντηθει στους επικριτες Του που βασιζονται στο ευαγγελιο του Θωμα. Τωρα δεν τρεκλιζω ομως, πατησα γερα με την δικη σου στηριξη
  και καθαρο, εμπεριστατωμενο λογο. Οσο ασυλληπτες σε ποσοτητα και διασταση κι αν ειναι για την δικη μας πραγματικοτητα/μικροτητα ολες αυτες οι πληροφοριες, δεν μπορω να μην αναφερω και το ποσο ΛΟΓΙΚΕΣ ειναι…

 4. ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ's Gravatar ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  07/05/2018    

  Για το ‘Χριστουλης’ ειναι ξεκαθαρο σε τι αποσκοπουν οι κατασκευαστες της θρησκειας αλλα ειμαι σιγουρη οτι πολλοι απο εμας στις προχευχες μας το λεμε χαιδευτικα και με τρυφεροτητα. Τωρα εχουμε και συνειδητοποιηση!
  Ενα αλλο ερωτημα που γεννιεται – αν δεχτουμε οτι το ‘οφθαλμον αντι οφθαλμου’ δεν ειναι χριστιανικο, το ‘γυρισε και το αλλο μαγουλο’ ειναι?
  Με δεδομενο οτι αναγνωριζεις τις δολιες προθεσεις καποιου, δεν ειναι σωστο να ανταποκριθεις αναλογα, να εισαι καλος με τους καλους και κακος με τους κακους?

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   07/05/2018    

   Ουδείς εκών κακός… έλεγε ο Σωκράτης. Δηλαδή κανείς δεν είναι κακός με τη θέλησή του. Αυτή όμως είναι η φύση του ανθρώπου, όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.
   Το σωστό στην συμπεριφορά μας είναι η ισορροπία. Ούτε η εκδίκηση ούτε η άνευ όρων ανεκτικότητα.

   • ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ's Gravatar ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
    08/05/2018    

    Σε ευχαριστω πολυ Αγγελικη, η γνωμη σου οπως και η γνωση σου με ενδιαφερει! Ευχαριστω για ολες σου τις απαντησεις στα ερωτηματα μας και για τον χρονο σου.

    Να σαι καλα!

 5. Ana's Gravatar Ana
  07/05/2018    

  Αγγελική μου, γειά σου.
  Εχω να σου κάνω μιά ίσως αφελή ερώτηση
  αλλά με προβληματίζει..
  Η ψυχή αφού είναι άυλη ,χωρίς όγκο,πώς περιορίζεται και φυλακίζεται
  σε ένα υλικό σώμα; Κανονικά δεν θά’πρεπε να ήταν ελεύθερη χωρίς όρια;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   07/05/2018    

   Η ψυχή είναι σώμα, που μπορεί να περικλείει και έναν απόλυτα Πνευματικό Θεϊκό Σπινθήρα. Επειδή δεν είναι 100% καθαρό πνεύμα, αλλά βρίσκεται συνυφασμένη με ενέργεια, δεν μπορούμε να την θεωρήσουμε ως απόλυτα άυλη· επειδή και η ενέργεια, ύλη είναι! Όπως και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια.
   Όλα τα σώματα που περιβάλλουν τον άνθρωπο, δεν βρίσκονται μέσα στο σώμα, αλλά σε διαφορετικό δονητικό επίπεδο γύρω απ’ αυτό. Το ίδιο και η Ψυχή.
   Θα το περιγράψω δίνοντας μια απλή εικόνα, επειδή στην ουσία είναι μια σύνθετη κατάσταση.
   Τα διάφορα σώματα μοιάζουν με ομόκεντρες σφαίρες ενέργειας, όπου η κάθε μία ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΔΙΟ/ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Αυτές οι ομόκεντρες σφαίρες/σώματα, έχουν ως κοινή συνισταμένη τους το φυσικό σώμα.

   • Διονύσης's Gravatar Διονύσης
    22/06/2018    

    Καλημέρα.
    Για να βοηθήσω στην κατανόηση της ύπαρξης των ενεργειακών σωμάτων, θα φέρω ως παράδειγμα τους σταθμούς του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης. Όλοι οι σταθμοί εκπέμπουν ταυτόχρονα ο καθένας σε διαφορετική συχνότητα. Όταν εμείς επιλέγουμε «κανάλι», ουσιαστικά φιλτράρουμε όλες τις άλλες συχνότητες και ακούμε/βλέπουμε μόνο τη συγκεκριμένη που εκπέμπει ο εκάστοτε σταθμός.
    Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα ενεργειακά (και το υλικό) σώματα: Όλα συνυπάρχουν στον ίδιο «χώρο», με το καθένα σε διαφορετική «συχνότητα», αλλά κατά κάποιο τρόπο είμαστε «συντονισμένοι» (προγραμματισμένοι) να βλέπουμε/ακούμε/νιώθουμε το υλικό.

 6. Eλένη's Gravatar Eλένη
  14/05/2018    

  Απελπίζομαι !!
  Δεν γνωρίζω τίποτα.Ούτε καν άν έχω ψυχή !
  Μόνο διαισθητικά ίσως μπορεί να υποψιάζομαι.
  Αλλά πάλι πόσο είναι ξεκάθαρο και έγκυρο;;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   15/05/2018    

   Ποτέ δεν φοβόμαστε μήπως χάσουμε κάτι που δεν έχουμε…
   Ξεκινήστε απ’ αυτό και ψάξτε για τη συνέχεια

 7. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡ. ΜΑΤΘΑΟΣ's Gravatar ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡ. ΜΑΤΘΑΟΣ
  30/08/2018    

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ , ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ , ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Google Plus