contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η πλάνη των θρησκειών και ο Ιησούς Χριστός

Εκτύπωση

Η αντιγραφή απαγορεύεται o dromos tis diafigis2, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; -ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ


Αυτός ο κόσμος δεν είναι αυτό που νομίζει η πλειοψηφία των ανθρώπων.

Το σύμπαν που ζούμε ―που ονομάζουμε «Ανταυγή»― προέκυψε την στιγμή της ανεπάρκειας από μια οντότητα ―Εωσφόρος, η οποία θέλησε να δημιουργήσει.

Δεν κατείχε όμως τις απαραίτητες ιδιότητες, ούτε ήταν εντεταλμένη για να κάνει κάτι τέτοιο.

Έτσι το αποτέλεσμα ήταν ελλειμματικό και ατελές, με συνέπεια οι κάτοικοι αυτού του κόσμου να υποφέρουν ζώντας μέσα σε αυτό, προσφέροντας τον χυμό του πόνου τους και την ενέργεια τους, ως τροφή για τις οντότητες που τρέφονται με αυτά.

Το αποτέλεσμα της σχάσης του πνεύματος του δημιουργού, ήταν να δημιουργηθούν δύο ενεργειακοί πόλοι ―το Πνεύμα μεταπίπτει σε ενέργεια όταν υποβαθμίζεται:
Ο θετικός και ο αρνητικός πόλος, που αποτελούν τις πλευρές του Λ (Λόγου), στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο καθηλωμένος δημιουργός.

Η σχάση σαν μια παραφύση κατάσταση, προκαλεί την ταλάντωση ανάμεσα στους δύο πόλους που προσπαθούν να ξαναενωθούν μεταξύ τους. Έτσι τα πάντα μέσα στο σύμπαν της Ανταυγής ―από τα νετρίνα μέχρι τους γαλαξίες και από το κύτταρο του ανθρώπου μέχρι τα συναισθήματα του― υπόκεινται σε μια διαρκή ταλάντωση από το θετικό στο αρνητικό και αντίστροφα.

Στο άρθρο «Τα σημεία των καιρών και ο Δρόμος διαφυγής και Ελευθερίας» αναλύσαμε τον τρόπο με τον οποίο ακυρώνουμε το συναίσθημα και καταλήξαμε στο ότι ο δρόμος διαφυγής και Ελευθερίας ανοίγεται μόνο με την ακύρωση των συναισθημάτων. Ο άνθρωπος είναι σαν  να ζει πάνω σε ένα πλοίο μέσα στην θάλασσα (ενεργειακά ύδατα) το οποίο κουνάει συνέχεια λόγω μόνιμης κακοκαιρίας. Όσο και να κουνάει το πλοίο όμως υπάρχουν τρόποι μέσα του να κατακτήσει την ισορροπία και να ελευθερωθεί.

Δεν αναφερθήκαμε όμως στο που οδηγεί ο δρόμος διαφυγής και στις παγίδες που υπάρχουν.

Δεν είπαμε γιατί κάποια ομάδα ανθρώπων θέλουν να ξεφύγουν από αυτήν την ζωή και θέλουν να ελευθερωθούν από αυτήν και κάποια άλλη ομάδα επιμένει να ενσαρκώνονται σε αυτήν είτε γιατί εξαναγκάζεται είτε γιατί αποτελείται από  θελοζήσηδες και καλοπερασάκηδες ανθρώπους που αγάπησαν την ύλη και τα δώρα-ηδονές αυτού του κόσμου.

Όσο δύσκολο και να είναι για μερικούς να το αποδεχτούν υπάρχουν 4 είδη ανθρώπων.

(1) Τα Ουράνια παιδιά (έμψυχοι άνθρωποι με θεϊκό σπινθήρα, διαχωρισμένοι σε Εγώ Ειμί Παρουσία και ενσαρκωμένο θεϊκό σπινθήρα),

(2) Oι απλές ψυχές (δημιουργήματα του δημιουργού αυτού του κόσμου με Πνευματική ουσία όμως από τους κόσμους του Αληθινού και Αδιάσπαστου),

(3) Oι άνθρωποι του πηλού (άψυχοι άνθρωποι που προσομοιώνουν τους ζωντανούς χωρίς καμιά πνευματικότητα οι οποίοι δημιουργήθηκαν από αστρικές οντότητες για να οδηγούν την ανθρωπότητα (ως η πλειοψηφία) εκεί που ορίζει η αστρική δυναστεία και

(4) Oι ενσαρκωμένοι δημιουργοί (ενεργειακές ερπετικές οντότητες που ενσαρκώνονται για να εκπληρώσουν κάποια αποστολή.

Η ψυχή του ανθρώπου αποτελείται από 2 μέρη, το πνευματικό ―καθαρό πνεύμα-ουσία― και  το ενεργειακό που είναι συστατικό αυτού του κόσμου. Περαιτέρω ανάλυση και τεκμηρίωση υπάρχει στο άρθρο «Η Σωτηρία της ψυχής».

Ζώντας σε αυτόν τον κόσμο, το πνευματικό κομμάτι της ψυχής μας, εκπίπτει συνεχώς γιατί λειτουργεί ως καύσιμο παραγωγής του εγώ.

Σε όσες ψυχές υπερισχύει το ενεργειακό τους κομμάτι, οι άνθρωποι είναι πιο υλιστές και διαρκώς απομακρυνόμενοι από οτιδήποτε πνευματικό.

Σε όσες ψυχές υπερισχύει το πνευματικό τους κομμάτι, οι άνθρωποι έλκονται από τις έννοιες Θεός , θρησκεία, λόγος ύπαρξης και συνήθως είναι θρησκόληπτοι.

Όταν υπάρχει μέσα στην ψυχή θεϊκός σπινθήρας, τότε ο Άνθρωπος (ουράνιο παιδί) έχει μια διαρκή ώθηση αναζήτησης της Αλήθειας και διακατέχεται από μια πολύ δυνατή νοσταλγία την οποία δεν μπορεί να προσδιορίσει, αν δεν έχει εντοπίσει και κατανοήσει-βιώσει την Αλήθεια (βλ άρθρο «Ένα Κλειδί»).

Όσο πιο δυνατό και ενεργό είναι το Πνεύμα μέσα σε έναν Άνθρωπο, τόσο πιο δυνατή είναι η ώθηση του να γυρίσει στον Πατέρα του, να επιστρέψει στην Πηγή του. Ο Πατέρας των Ουράνιων παιδιών αλλά και όσων ψυχών επιθυμούν να σωθούν είναι ο Ιησούς Χριστός.

Επειδή λοιπόν όλα αυτά είναι γνωστά στους κύκλους των δημιουργών, ο δρόμος προς τον Χριστό έπρεπε να κλείσει. Ο εξυπνότερος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν να μπερδευτεί ο κόσμος και να ταυτίσει τον Αληθινό Πατέρα του Χριστού ―την Άρρητο Αρχή― με τον εκπεσόντα δημιουργό αυτού του κόσμου, δηλαδή τον Εωσφόρο.

Αυτό σε συνδυασμό με την θετικότητα με την οποία υποτίθεται ότι πρέπει να ζει ένας πιστός Χριστιανός, κλείσανε τον δρόμο και εγκλωβίσανε τις ψυχές των ανθρώπων. Δείτε το παρακάτω σχήμα:

o dromos tis diafigis2, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Ο Δρόμος της Διαφυγής

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως οι ψυχές των ανθρώπων οι οποίες έλκονται από το αγαθό (Χριστό), δεν μπορούν να πάνε απευθείας προς Αυτόν, επειδή παρεμβάλλεται ο δημιουργός και η πλάνη της θρησκείας.

Έτσι ο κόσμος είτε εγκλωβίζεται σε αδιέξοδες θρησκείες και υπηρετεί και λατρεύει οντότητες αυτού του κόσμου, είτε αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο και την πλάνη απορρίπτοντας την θρησκεία αλλά και τον Χριστό, θεωρώντας Τον μέρος της.

Αυτή είναι η μεγάλη πλάνη που μας έχουν στήσει…

Ή αποδέχεστε το παράλογο ή τα απορρίπτετε όλα και θεωρώντας το εαυτό σας έξυπνο, το γυρνάτε στην αθεΐα.

Άλλοι απορρίπτουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν και άλλοι τα βάζουν με τον Χριστό, θεωρώντας πως έχει ευθύνες γι αυτήν την κατάσταση και πως τους χρωστάει εξηγήσεις και υλική αποκατάσταση για την ατελή και μίζερη ζωή τους.

Όμως ο Χριστός δεν ευθύνεται γι αυτήν την κατάσταση και δεν μας χρωστάει τίποτα.  Εμείς του χρωστάμε άπειρη ευγνωμοσύνη και αγάπη που για χάρη μας έγινε θυσία και σφαγιάστηκε για να ικανοποιήσει τον Δημιουργό και τους υποτελείς του, και πλήρωσε τα λύτρα διαφυγής μας.

Βέβαια καμία από αυτές τις καταστάσεις δεν οδηγεί στην λύτρωση παρά μόνο στην υποδούλωση και τον τελικό χαμό των ψυχών.

Οι γνώστες της Αλήθειας όμως γνωρίζουν ότι ο Δρόμος είναι ανοιχτός, και γνωρίζουν ότι μπορούν να τον διαβούν μέσω της αταλάντωτης ισορροπίας.

Έτσι γνωρίζουν ότι με την ισορροπία ανοίγεται ο δρόμος στο Πνεύμα αρχικά να κατέλθει μέσα τους, και σιγά σιγά να τους οδηγήσει στο Αγαθόν και στην Λύτρωση∙ γιατί όταν κατέλθει,  Αυτό ξέρει τι να κάνει και Αυτό καθοδηγεί την ψυχή στην έξοδο και στην ελευθερία.

Για καλύτερη κατανόηση του τι είναι Αγαθόν διαβάστε το άρθρο «Τι σημαίνει Αγαθόν» και για καλύτερη κατανόηση του τι υπάρχει έξω από το σύμπαν της Ανταυγής παραπέμπω στο άρθρο «Ο κόσμος του Αγαθού βρίσκεται έξω από το σπήλαιο του Πλάτωνα».

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι αυτόν τον καιρό διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος για τις ψυχές των ανθρώπων που για να κερδηθεί θέλει ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αυτοπαρατήρηση σε συνδυασμό με συνεχή και αδιάλειπτη προσευχή και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου με μια προσευχή:


Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού Παρών και τα πάντα Πληρών, ο Θησαυρός των Αγαθών και Ζωής Χορηγός, Ελθέ, και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς, από πάσης κηλίδος και Σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.

antexeistinalitheia.gr

6 Σχόλια

 1. s0tiras's Gravatar s0tiras
  03/12/2015    

  Εγώ ειμι η ανάστασις και η ζωή. Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται…
  Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής…
  Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή…
  ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ,ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ…ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ.. ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΙΟΠΑΛΗΣ…ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ…ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΩΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ…ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΥΤΡΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ…ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ…ΣΤΟΝ ΑΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ…ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ…ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ(ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ)ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ!!!
  «ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ»…
  κ.ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ…
  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ!!!

 2. Δήμητρα Γούλα's Gravatar Δήμητρα Γούλα
  28/01/2018    

  Πολύ ωραίο άρθρο , ο Χριστός μαζί με όλους μας !!!Δόξα σοι ο Θεός , η μόνη ελπίς ημών , δόξα σοι !!! ΙΧΝ !!!

 3. Χριστίνα's Gravatar Χριστίνα
  15/03/2018    

  Έχω μία απορία σχετικά με την εξομολόγηση που λένε οι ιερείς ότι απαιτείται για να μπορέσουμε να κοινωνήσουμε στην Θεία Ευχαριστία.
  Έχει πεί ο Χριστός μας κάτι τέτοιο; Αν ναi που;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   15/03/2018    

   ΟΧΙ!! Πουθενά δεν έχει πει ο Χριστός τέτοια πράγματα. Αυτά είναι τεχνικές ΕΛΕΓΧΟΥ επιβεβλημένες από μια διαστρεβλωμένη θρησκεία.

 4. Κέλη's Gravatar Κέλη
  06/05/2018    

  Είχα μια εξωσωματική εμπειρία πριν χρόνια.
  Ένοιωσα το φως σαν αγάπη. Ανεξήγητο συναίσθημα, πολύ έντονο, που μ’ έκανε να αισθανθώ πόσο ψεύτικο ήταν αυτό που ζούσα.
  Σύμφωνα με όσα διαβάζω τον τελευταίο καιρό, που ομολογώ ότι με συγκλονιζουν και με βάζουν σε σκέψεις και ερωτήματα, όλο αυτό που έζησα ήταν , ψεύτικο;
  Γνώρισα την πλαστή αγάπη ενός ψεύτικου Θεού;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   07/05/2018    

   Δεν μπορώ να σας πω εγώ, τι ήταν αυτό που νοιώσατε εσείς!!!
   Κάθε ένας μόνος του ζυγίζει τα προσωπικά του βιώματα, τα οποία μπορεί να προέρχονται από την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ή και από χαμηλότερα.
   Βέβαια, δεν προέρχονται όλοι οι άνθρωποι από την ίδια Πηγή!!! Κάποιου ανθρώπου η Πνευματική Πηγή, μπορεί να βρίσκεται χαμηλότερα ή ψηλότερα από την Πηγή ενός άλλου ανθρώπου…
   Η δυσπιστία πάντως και η καχυποψία, συνήθως βοηθάει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube

Ακολουθήστε μας στο Google Plus