contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΚΑΥΣΗ Ή ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ?

Εκτύπωση

Η αντιγραφή απαγορεύεται

Adis, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,
ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ,
ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το ποια είναι η θέση σας πάνω στο θέμα της καύσεως αντί ταφής του σώματος. Είμαι σε δίλημμα. Από την μια η ιδέα της ταφής μου είναι αποκρουστική από την άλλη δεν θα ήθελα με τίποτα να κάνω κάτι ενάντια στον Χριστό και την πίστη μας.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Πράγματι η ιδέα της ταφής, είναι πολύ αποκρουστική αναφορικά με την διαδικασία της σήψης. Υπάρχει  όμως και ένας άλλος, πολύ μακάβριος παράγων, από το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά ανθρώπων που θάβονται, επειδή απλά θεωρούνται νεκροί, χωρίς όμως να είναι πραγματικά. Τον μεσαίωνα μάλιστα, υπήρχε η συνήθεια να μπαίνει στον τάφο κάποιο καμπανάκι που συνδεόταν με το φέρετρο, ώστε σε περίπτωση που ο νεκρός … δεν ήταν νεκρός, να ειδοποιεί…

Ιστορίες φρικτές…

Στην περίπτωση όμως της καύσης, αναδύεται ένα ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ πρόβλημα για όσους καίγονται. … Ενδεχομένως γι’ αυτό υπήρχε σαν τιμωρία τον μεσαίωνα η καύση των μαγισσών.

death

Όταν ο άνθρωπος πεθαίνει, αυτό που γίνεται αρχικά, είναι ότι εγκαταλείπει το φυσικό του σώμα και για ένα διάστημα περίπου 40 ημερών, περιφέρεται με το αιθερικό του σώμα στις αιθερικές ενεργειακές περιοχές. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.

Αυτή είναι μια περίοδος που ακόμη δεν έχουν αρχίσει τα δύσκολα για την Ψυχή…

Αυτό συμβαίνει, επειδή το φυσικό σώμα (που θάβεται) δεν έχει ακόμη διαλυθεί πλήρως, με συνέπεια να μην έχει διαλυθεί πλήρως και το αιθερικό σώμα.  Το αιθερικό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το φυσικό σώμα, ως το πατρόν που υποστηρίζει το φυσικό.

«Το αιθερικό σώμα γεμίζει παντού το φυσικό σώμα και πρέπει να το καταλαβαίνουμε σαν ένα είδος αρχιτέκτονα αυτού.

Όλα τα όργανα συγκρατούνται στο σχήμα και στη μορφή τους με τα ρεύματα και τις κινήσεις του αιθερικού σώματος. Η φυσική καρδιά βασίζεται στην αιθερική καρδιά, ο φυσικός εγκέφαλος βασίζεται στον αιθερικό εγκέφαλο κ.ο.κ.

Δηλαδή το αιθερικό σώμα είναι πολυμερές όπως το φυσικό, μόνο που είναι πιο πολύπλοκο. Στο αιθερικό υπάρχει μια ζωντανή ροή του ενός μέλους στο άλλο, ενώ στο φυσικό υπάρχουν διαχωρισμένα μέρη». [ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΣΤΑΪΝΕΡ, ‘ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ’]

«Το αιθερικό σώμα είναι ο καμβάς πάνω στο οποίο κεντιέται από τον αιθερικό δονισμό, το φυσικό σώμα του ανθρώπου». [ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ, ‘ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝ. ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ’]

Μόλις το φυσικό σώμα μπει σε πλήρη αποσύνθεση, τότε διαλύεται και το αιθερικό σώμα και η ψυχή παραμένει περιβεβλημένη με το επόμενο σώμα της, το άνοο αστρικό, κυριευμένη ΜΟΝΟ από συναισθήματα.

Ο αποκωδικοποιητής αιθερικός εγκέφαλος διαλύεται τότε μαζί με το αιθερικό σώμα, και το εναπομείναν αστρικό σώμα, αδυνατεί να δημιουργήσει πλέον τις ολογραφικές εικόνες του κόσμου. … Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε ένα σύμπαν άμορφης κυματοειδούς ενέργειας, όπου ΜΟΝΟ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ―ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ― μορφοποιεί εικόνες. Εικόνα στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

«Με όρους φυσικής δεχόμαστε ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαφορετικών συχνοτήτων αλλά αντιλαμβανόμαστε τα ερεθίσματα αυτά ως χρώματα. Δεχόμαστε κύματα πίεσης αλλά τα αντιλαμβανόμαστε ως λέξεις. Προσλαμβάνουμε χημικές ενώσεις από τον αέρα και το νερό, αλλά αισθανόμαστε οσμές και γεύσεις. Όλα αυτά τα χρώματα οι ήχοι οι οσμές οι γεύσεις δεν υπάρχουν αφ’ εαυτών, αλλά δημιουργούνται νοητικά στον εγκέφαλο μέσα από αισθητική επεξεργασία[Μ. ΔΑΝΕΖΗΣ Σ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ‘Η ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ’]

Αποτέλεσμα της πλήρους διάλυσης του φυσικού σώματος είναι η ταυτόχρονη διάλυση και του αιθερικού. Αν το φυσικό σώμα διαλυθεί ακαριαία, τότε σχεδόν ακαριαία διαλύεται και το αιθερικό. Όσο περισσότερο διάστημα παραμένει ανέπαφο το φυσικό σώμα, τόσο διατηρείται και το αιθερικό.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, οι Φαραώ βαλσάμωναν τα σώματά του, ούτως ώστε να διατηρούν ακέραιο το αιθερικό τους σώμα στα αιθερκά πεδία. Περιβάλλανε μάλιστα τους τάφους τους με όλες τις σχετικές κατάρες, ώστε να μην διαταράξει κανείς την κατάσταση που βρίσκονταν.

Όλοι οι «άγιοι» που διατήρησαν ακέραιο το φυσικό τους σώμα μετά τον θάνατό τους, ―αρκετοί χρησιμοποιώντας εν ζωή κάποιες μυστικές τεχνικές― παραμένουν στα αιθερικά πεδία.  Από εκεί, με μεγάλη ευκολία μπορούν να επεμβαίνουν στα γεγονότα της (πυκνής) ύλης ―κάνοντας θαύματα ή πραγματοποιώντας οι Φαραώ τις κατάρες τους― επειδή το αιθερικό πεδίο, είναι το πατρόν πάνω στο οποίο δομείται το υλικό και όλες οι καταστάσεις, πριν εκδηλωθούν στο υλικό πεδίο, προσυμβαίνουν στο αιθερικό.

Μόλις το αιθερικό σώμα διαλυθεί, κάθε «εικόνα» παύει να υπάρχει, αφού ο αιθερικός αποκωδικοποιητής εγκέφαλος διαλύεται κι αυτός. Πλέει τότε η Ψυχή περιβαλλόμενη από το αστρικό/συναισθηματικό της σώμα, σ’ έναν άμορφο ωκεανό ενεργειακών συναισθημάτων, αγόμενη και φερόμενη από τα ίδια της τα συναισθήματά· τα συναισθήματα που η ίδια καλλιέργησε στη ζωή της.
Από εκεί, αρχίζει η πραγματική μεταθανάτια πορεία της ψυχής, καθώς και η ΚΡΙΣΗ της… «επί του φοβερού βήματος του θεού» δημιουργού, … και φυσικά ΟΧΙ του Ύψιστου Πατέρα! Το πως θα αποφύγει αυτή την «κρίση» το έχουμε πει… [1], [2]

metathanatia-poria-tis-phixis, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Τότε η ψυχή περιβεβλημένη από το αστρικό/συναισθηματικό της σώμα, είναι αδύνατον να κρύψει ακόμη και τα πιο μύχια συναισθήματα που καλλιέργησε στη ζωή της και τα οποία αποτυπώθηκαν στο αστρικό της σώμα. Ακολουθεί τότε την προδιαγεγραμμένη πορεία κρίσης και τιμωρίας που ακολουθούν όλες οι ψυχές στα αστρικά πεδία, σ’ αυτήν την δημιουργία της ομηρίας.

apotefrosi

Αν λοιπόν κάποιος νεκρός μπει στην διαδικασία της καύσης του φυσικού σώματος, αυτή η φρικτή περίοδος διέλευσης στα αστρικά πεδία, έρχεται σχεδόν ακαριαία, προτού η ψυχή προλάβει να προσαρμοστεί στην νέα της (μεταθανάτια) κατάσταση, αλλά και πριν να προλάβει να επιλέξει το διαφορετικό μονοπάτι που θα την οδηγήσει σε πιο πνευματικές περιοχές, ΠΑΡΑΚΑΠΤΩΝΤΑΣ και τα αστρικά πεδία, αλλά και την κρίση που κυριαρχεί εκεί.

Το καλύτερο λοιπόν για κάποιον νεκρό, είναι να θάβεται, ώστε η ψυχή να ακολουθήσει ήρεμη την πορεία προσαρμογής της.

Με την καύση, αυτή η περίοδος προετοιμασίας στα αιθερικά πεδία συρρικνώνεται υπερβολικά.

Χωρίς το αιθερικό σκάφανδρο/σώμα η Ψυχή, είναι αδύνατον να παραμείνει στο αιθερικό πεδίο· έτσι περνάει κατ’ ευθείαν, στην κόλαση των αστρικών διαστάσεων!!!

antexeistinalitheia.gr

Similar posts

12 Σχόλια

 1. stefanosgr's Gravatar stefanosgr
  23/01/2016    

  Αυτό με το λευκό φως που αναφέρεται σε άλλο άρθρο συμβαίνει με το αστρικό σώμα; και αν ναι τότε πως μπορεί ο άνθρωπός να μην το επιλέξει αφού λειτουργεί με το συναισθηματικό σώμα που δεν διαθέτει κριτική σκέψη

 2. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
  24/01/2016    

  Το λευκό φως εμφανίζεται στο αιθερικό πεδίο, όταν η ψυχή είναι ακόμη περιβεβλημένη με το αιθερικό της σώμα.

 3. Κώστας Παπαδάκης's Gravatar Κώστας Παπαδάκης
  22/09/2017    

  Αν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει το Φως το Αληθινό των Υπερκόσμων της Αλήθειας πριν αφήσει το φυσικό του σώμα, σε τι θα τον επηρεάσει αν διαλέξει την αποτέφρωση αντί της ταφής; Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα προσαρμογής στα αιθερικά επίπεδα γιατί θα ξέρει που πρέπει να κατευθυνθεί.
  Επειδή εδώ και χρόνια έχω καταλήξει στην αποτέφρωση θα ήθελα την απάντησή σας στο σκεπτικό μου.

  Ευχαριστώ που προσφέρατε αυτό το βιβλίο.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   25/09/2017    

   Μόνο το αιθερικό σώμα έχει κάποια ικανότητα σκέψης (μετά τον θάνατο), αφού ακόμη διατηρεί το «πατρόν» του αποκωδικοποιητή εγκέφαλου. Το αιθερικό σώμα διαλύεται σχεδόν ταυτόχρονα με το (σάρκινο) φυσικό. Μόλις το αιθερικό σώμα διαλυθεί (μέσα σε 40 ημέρες από τον θάνατο), τότε το επόμενο σώμα με το οποίο περιβάλλεται η ψυχή, είναι το ΑΝΟΟ (χωρίς νου) αστρικό σώμα. Το σώμα δηλαδή των συναισθημάτων. Αν όμως προκληθεί σύντομα η καύση, τότε καταστρέφεται σχεδόν αυτόματα και το αιθερικό σώμα (αφού παύει εντελώς η ύπαρξη του φυσικού) και τότε η ψυχή, πριν προλάβει να καταλάβει τι της έχει συμβεί (δηλαδή ο σωματικός θάνατος), βρίσκεται περιβεβλημένη με ένα άνοο αστρικό, χωρίς καμία δυνατότητα ούτε προσανατολισμού, ούτε προγραμματισμού για το τι πρέπει να κάνει. Τότε η ψυχή γίνεται ένα εύκολο άθυρμα στις επιθυμίες των αστρικών δαιμόνων, πριν προλάβει να βρει την πόρτα διαφυγής.
   Γι’ αυτό οι Φαραώ ταρίχευαν τα φυσικά τους σώματα, ώστε (διατηρώντας αιώνια το φυσικό τους σώμα -ταριχευμένο) να διατηρήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο και το αιθερικό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να μεταβεί η ψυχή τους στις φρικτές περιοχές των αστρικών πεδίων. Επίσης γι’ αυτό έκαιγαν τον μεσαίωνα και τις μάγισσες, ώστε τιμωρώντας τες, να τις αναγκάσουν να μεταβούν κατ’ ευθείαν στα κολαστήρια του αστρικού πεδίου.
   Επομένως η «λογική» για την αναζήτηση της Λύτρωσης, υπάρχει μόνο όταν το αιθερικό σώμα είναι ακόμη ενεργό.

 4. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
  12/12/2017    

  Ο άνθρωπος είναι ένα πολυεπίπεδο ον που απαρτίζεται από πολλά ενεργειακά σώματα. Τα σώματα αυτά βρίσκονται κάθε ένα και στο δικό του ιδιαίτερο ενεργειακό πεδίο όπου ανήκει. Η κοινή «συνισταμένη» αυτών των ενεργειακών σωμάτων, είναι το φυσικό σώμα. Τα ενεργειακά αυτά σώματα, «πλαισιώνουν» και «διαπερνούν» όλα τα τμήματα του φυσικού ορατού σώματος, άσχετα αν κάθε ένα βρίσκεται και σε διαφορετικό ενεργειακό πεδίο.
  Την ώρα του θανάτου, λύνεται ο συνεκτικός ιστός αυτών των σωμάτων και μέσα σε κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα, κάθε ενεργειακό σώμα αποσύρεται ―ή απομπλέκεται― από το υλικό σώμα, μέχρι να εγκαταλείψει οριστικά το φυσικό σώμα.
  Με την μεταμόσχευση ―όπου τα μέρη/μέλη του φυσικού σώματος (τα μοσχεύματα) αφαιρούνται με τον εγκεφαλικό θάνατο και όχι τον οριστικό― βρίσκονται ακόμη πλαισιωμένα από τα ενεργειακά τους αντίστοιχα σώματα.
  Καθώς το μόσχευμα αφαιρείται ―ζωντανό ακόμη― και διατηρείται κατ’ ανάγκη ζωντανό, δεν αποκόβονται τα ενεργειακά μέρη του, με αποτέλεσμα όταν πλέον ο δότης πεθάνει, να έχει μέρος της ενέργειάς του ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ σε ένα ζωντανό ακόμη μέρος του σώματός του, που βρίσκεται πλέον στο σώμα του λήπτη.
  Έτσι, ο δότης γίνεται ένα πρόσγειο παγιδευμένο πνεύμα, σαν έναν χαρταετό που κρατιέται δεμένος με ένα ενεργειακό νήμα από το μόσχευμα μέσα στο σώμα του άλλου ανθρώπου.
  Πέραν όμως απ’ αυτό το προσωπικό δράμα της ψυχής του δότη, ο λήπτης ακολουθείται διαρκώς από τον δότη του, ―αφού το ζωντανό με την ενέργεια του δότη μόσχευμα τον κρατά παγιδευμένο― και (ο λήπτης) επηρεάζεται και ενεργειακά και ψυχικά από αυτόν (τον δότη).
  …Και αν ο δότης ήταν ένα καλοκάγαθο πνεύμα, τότε αυτή, είναι μια εύνοια για τον λήπτη. Αν όμως ο δότης ήταν ένας ενσαρκωμένος δαίμονας, τότε η σκοτεινή ενέργεια του δότη, επιδρά με το χειρότερο αποτέλεσμά της στον λήπτη.

 5. Δημήτρης Χορόσκελης's Gravatar Δημήτρης Χορόσκελης
  18/03/2018    

  Σωστά και λογικά φαίνονται όλα αυτά, αλλα παράλληλα δημιουργείται το σημαντικό ερώτημα πώς στη χώρα όπου πρώτα γεννήθηκαν όλες αυτές οι ιδέες περί επταπλής σύνθεσης του ανθρώπου, κλπ., στην Ινδία, οι νεκροί δεν θάβονται αλλά καίγονται?…

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   18/03/2018    

   Η καύση είναι η προτροπή των δημιουργών, για να διατηρείται ο αέναος κύκλος ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.

   Οι θεοί των Ινδών, είναι κυρίως οι θεοί της Σαμσάρας!! Οι Ινδοί λατρεύουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον δημιουργό, άσχετα αν στη θρησκεία τους υπάρχουν και αναφορές για πέραν από την Σαμσάρα.

   Η ‘πνευματική ατραπός’ που προτείνουν οι θεοί της Σαμσάρας, προσανατολίζουν τον μαθητή σε νέες «αναβαθμισμένες» ενσαρκώσεις ―άλλωστε δεν διαθέτουν και κάποια άλλη εναλλακτική― επειδή το στοίχημα που βάζει ο δημιουργός (προκειμένου να επιτρέψει την δραπέτευση στις ψυχές) και οι άνθρωποι παλεύουν να το πετύχουν, είναι:

   ―ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ (πράγμα ΑΔΥΝΑΤΟΝ) και παράλληλη ΕΠΙΓΝΩΣΗ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ) ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

   Μόνο όσοι καταφέρουν να πετύχουν αυτό τον σχεδόν αδύνατον συνδυασμό, τους δίνεται η δυνατότητα να φύγουν. Κάποιοι ελάχιστοι, μέσα από τα μυριάδες δισεκατομμύρια ανθρώπων που έχουν περάσει από την ανθρωπότητα, το έχουν πετύχει. Το πού πάνε αυτοί είναι μια άλλη ιστορία… κάποια άλλη στιγμή θα πρέπει να γράψω κάποιο άρθρο γι’ αυτό. Πάντως υπάρχει ‘πρόνοια’ γι’ αυτούς.

   Έτσι για αυτές τις θρησκείες η γρήγορη Κρίση (ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να περάσουν σε μια νέα ενσάρκωση) είναι το ζητούμενο και γι’ αυτό προτιμούν την καύση!

   Ο Χριστός όμως ΑΛΛΑΞΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ανοίγοντας ο ίδιος την ΠΥΛΗ ΕΞΟΔΟΥ, χωρίς να χρειάζεται η ψυχή να περάσει όλη αυτή την αμφιβόλου αποτελέσματος ‘οδύσσεια’!!

   Έτσι εμείς που επιλέγουμε τον ‘by pass’ δρόμο, προτιμάμε να διατηρήσουμε ακέραιο το αιθερικό σώμα, που ακόμη διαθέτει τον αποκωδικοποιητή εγκέφαλο, ώστε να κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες δραπέτευσης.

 6. Αθανάσιος's Gravatar Αθανάσιος
  21/03/2018    

  Τι γίνεται όμως, αν το υλικό σώμα καεί, χωρίς να το επιλέξει κάποιος; Πως θα γλιτώσουμε; Ένας τρόπος είναι αυτός που περιγράφετε στο άρθρο σας: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ. Υπάρχουν κι άλλοι;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   23/03/2018    

   Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις ανά περίπτωση, όμως κάποιες είναι πολύ δύσκολο να φθάσουν σε επιτυχία.
   Όταν η Ψυχή χάσει το αιθερικό της σώμα και μείνει με το άνοο αστρικό, τότε χάνει κάθε δυνατότητα ελέγχου. Άγεται και φέρεται από τα συναισθήματα που καλλιέργησε στη διάρκεια της ζωής της σαν χαμένη, χωρίς συνείδηση. Αυτή είναι μια ‘ευνοϊκή’ φάση για να την κρίνουν οι ‘άρχοντες’ της καρμικής, επειδή ό,τι υπάρχει καταγεγραμμένο σ’ εκείνο το σώμα, γίνεται απόλυτα φανερό.
   Για να μπορέσει η Ψυχή να γλυτώσει ―αν βρεθεί σ’ εκείνη τη φάση― θα πρέπει κατά την διάρκεια της ζωής της, να έχει δουλέψει πολύ πάνω στην βαθιά αυτογνωσία και να έχει κατανοήσει πολύ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΣΩΣΤΑ την Αλήθεια. Θα πρέπει δηλαδή η Αλήθεια, να υπάρχει βαθιά ριζωμένη στο αστρικό/συναισθηματικό της σώμα σαν ΒΙΩΜΑ, με προεκτάσεις που κάποια στιγμή θα αναφέρω σε κάποιο άρθρο. Αυτή, δεν είναι μια απλή διαδικασία όπως φαντάζονται πολλοί, επειδή καταγράφοντας απλά στο νοητικό τους σώμα την Αλήθεια σαν απλή γνώση, θεωρούν ότι την κατέχουν, και έτσι επαναπαύονται!

   • Αθανάσιος's Gravatar Αθανάσιος
    23/03/2018    

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Ελπίζω να γράψετε γρήγορα το άρθρο σας με τις πολύτιμες πληροφορίες. 🙂

 7. Κατερίνα Μ.'s Gravatar Κατερίνα Μ.
  13/05/2018    

  Χαίρεται, μόλις χτες Σάββατο σας είδα πρώτη φορά στην εκπομπή ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ και ομολογώ ότι μου τραβήξατε το ενδιαφέρον, επειδή αυτό το θέμα με απασχολεί πάρα πολύ και ήδη έχω κάνει καύση και των δύο γονέων μου στην Βουλγαρία, αλλά επειδή έχω κάνει και εγώ την δική μου έρευνα πάνω σε αυτό, θέλω να πω ότι η καύση των νεκρών στην αρχαιότητα ήταν πάρα πολύ συνηθισμένη και στην αρχαία Ελλάδα αλλά και στους βόρειους λαούς, επίσης υπάρχει και ο μύθος του Ηρός που ξύπνησε στην νεκρική πυρά και ομολογεί πράγματα σχετικά με το ταξίδι της ψυχής, επίσης πάρα πολλοί λαοί που πιστεύουν στην μετενσάρκωση στο Νεπάλ, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία κλπ. δηλαδή Σιχ, Ινδουιστές, Βουδιστές κλπ.
  Επίσης διαβάζοντας το βιβλίο Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ στο έργο του Γιάκομπ Λορμπέρ, κεφάλαιο Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ αναφέρει μεταξύ άλλων όυι η αποσύνθεση και η ταπεινωτική της εμπειρία έχει ως σκοπό να συνετίσει τους εναπομείναντες ψυχικούς σπινθήρες προσκολλημένους στην ύλη (μάλλον για να ενωθούν με το υπόλοιπο ψυχικό απόθεμα και να ενδυναμώσουν την όλη ψυχή) κατόπιν στο Μεγάλο Ευαγγέλιο του Ιωάννη ένας Ρωμαίος ρωτάει τον Ιησού: σχετικά με την αποτέφρωση ή την ταρίχευση γιατί στον αρχαίο κόσμο όλοι προτιμούσαν την αποτέφρωση και μόνο οι φτωχοί θάβονταν (πλην Εβραίων), ο Ιησούς απάντησε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν συνήθεια σαφώς καλύτερη είναι η ταφή αλλά δεν πειράζει η καύση αλλά όχι ταρίχευση γιατί δημιουργεί μια παρατεταμένη αποσύνθεση.
  Τώρα από τη μεριά μου, πιστεύω ότι αν ο άνθρωπος εξελιχτεί πνευματικά και απελευθερώσει σχεδόν όλους τους ψυχικούς του σπινθήρες προς την ανώτερη φύση του δεν πειράζει η καύση, αλλά αν είχα επιλογή θα ήθελα να με αφήσουν να φαγωθώ στο δάσος από τα αγρίμια αλλά επειδή στον υποτιθέμενο πολιτισμένο κόσμο αυτό δεν γίνεται θα προτιμούσα την καύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube

Ακολουθήστε μας στο Google Plus