contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Η αντιγραφή απαγορεύεται

Γράφει η Αγγελική Αναγνώστου

Όποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται γι’ αυτό το θέμα, θα πρέπει να διαβάσει αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος του. Ενδεχομένως να πρέπει να το ξαναδιαβάσει γι’ ακόμη μια φορά…

 

Θάνατος και μεταθανάτια πορεία της Ψυχής…
«Τι γίνεται μετά τη ζωή στην ύλη;»
Ένα αγωνιώδες ερώτημα, που συνήθως οι άνθρωποι θάβουν βαθιά μέσα τους, επειδή απλά δεν γνωρίζουν ή φοβούνται την απάντηση. Και η ανησυχία κρυφοβόσκει μέσα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη για το μεγάλο μυστήριο της μεταθανάτιας περιπέτειας!

Η πιο εύκολη και βολική απάντηση, είναι πως με τον θάνατο, τα πάντα χάνονται.
…Όμως δεν είναι έτσι…

Μια ακόμη πιο βολική άποψη, είναι η ονειρικά γαλήνια διαμονή της ψυχής στις μεταθανάτιες περιοχές τους σύμπαντος.
…Όμως ούτε έτσι είναι …

Όταν όμως η ψυχή αισθάνεται φόβο για τον θάνατο, ΞΕΡΕΙ πολύ καλά γιατί φοβάται, άσχετα αν αυτή την πληροφορία δεν την κοινοποιεί στον υλικό εγκέφαλο του φθαρτού φορέα της.

Το ζήτημα είναι τέτοιο, που μπορεί να μας παρασύρει σε κάποια σημεία να πλατειάσουμε … όμως για κάποιες βασικές πληροφορίες, δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε, διαφορετικά δεν θα μπορούμε να έχουμε μια γενικότερη και πιο πλήρη εικόνα για το θέμα αυτό.

Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές πληροφορίες που στη συνέχεια θα τις ενώσουμε, ώστε να καταλήξουμε στη Λύση/Κλειδί για την πιο ασφαλή πορεία της Ψυχής προς τη Λύτρωση, από τον κόσμο του Μάτριξ ή την Σαμσάρα ―όπως την αποκαλούν οι Ανατολικές θρησκείες.

1) Το πολυδιάστατο σύμπαν μας ―όχι μόνο το ορατό του τμήμα― στο ανώτερο ενεργειακό του επίπεδο, περιβάλλεται από μια απίστευτα ισχυρή περιστρεφόμενη ενέργεια, που βρίσκεται σε συνεχή και αδιάληπτη ροή.
Οποιαδήποτε ύπαρξη πλησιάσει σ’ αυτή την περιστρεφόμενη δύναμη, είναι αδύνατον να την διαπεράσει, και κυριολεκτικά εκσφενδονίζεται πίσω με πολύ μεγάλη δύναμη.
Αυτή η δύναμη ―σαν τα κάγκελα της φυλακής― κρατάει όμηρο κάθε ύπαρξη μέσα ΣΕ ΟΛΑ τα ενεργειακά πεδία αυτού του κόσμου, μέχρι και στον δεύτερο εικονικό παράδεισο (Νιρβάνα).

Οι Ψυχές των όντων μπορούν να περιφέρονται μέσα στα ενεργειακά πεδία που περιβάλλονται από αυτή την δύναμη, όμως έξω από αυτήν, είναι σχεδόν αδύνατον σε κάποια ψυχή να περάσει.

Αυτή την περιστρεφόμενη δύναμη/όριο, την συναντάμε σε κάποια κείμενα:

«Και κατά ανατολάς του παραδείσου της Εδέμ, έθεσε τα Χερουβείμ, και την ρομφαίαν την φλογίνην την περιστρεφομένην, δια να φυλάττωσι την οδόν του δένδρου της ζωής.
[ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦ. Γ:24]»

Έθεσε λοιπόν ο άρχων του κόσμου τούτου ―που αποκαλείται «θεός»― την περιστρεφόμενη αυτή δύναμη, σαν έναν κλοιό, να αποκλείει την διέλευση του πνευματικού ανθρώπου προς το δένδρο της Αληθινής Ζωής, φυλακίζοντάς τον μέσα στο σύμπαν της φθοράς και του θανάτου, μέσα στο πολυδιάστατο Matrix του.

«Ανυψώθην ούτω, μέχρι του ουρανού, και μετ’ ολίγον έφθασα εις τον τοίχον του, κτισμένον με λίθους εκ κρυστάλλου. Γλώσσαι πυρός κινούμεναι τον περικύκλωναν. Ήρχισα να καταλαμβάνομαι υπό φόβου.
[ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ ΚΕΦ. 14 (XIV) §10]»

Αυτή λοιπόν η κατάσταση, είναι ένα πραγματικό εμπόδιο για την ψυχή του ανθρώπου που θα ήθελε να δραπετεύσει από αυτό το σύμπαν/φυλακή του Μάτριξ.

Αυτό το ενεργειακό φλεγόμενο συνεχές στα όρια του αόρατου σύμπαντος, που περικλείει μέσα του το πολυδιάστατο σύμπαν, τους θεούς, τους δαίμονες, τους ανθρώπους και γενικά όλη την ορατή και αόρατη πλάση, στην κοσμογονία των λαών τους Γης, απεικονίστηκε με ένα «αυγό», που αυτό αντιπροσώπευε την καταγωγή του υπέρτατου όντος, του δημιουργού του κόσμου.
Αυτό το συμπαντικό/κοσμικό «αυγό» ανάλογα με την θρησκεία, πήρε και την ανάλογη ονομασία: ως «Αυγό» του Ρα ή Ορφικό «Αυγό» ή «Αυγό» του Βράχμα κoκ.

Σ’ αυτό λοιπόν το φλεγόμενο ενεργειακό συνεχές, στο όριο αυτού του σύμπαντος/αυγού, υπάρχει κάποιο ρήγμα! Υπάρχει ένα Πέρασμα!!!
Αυτό το ρήγμα ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσει κάποια ψυχή, λαμβανομένων υπόψη, των συνθηκών που επικρατούν στη μεταθανάτια ζωή.

Γι’ αυτό όμως το πρόβλημα, υπάρχει κάποια λύση.

Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτή την πληροφορία, σαν ένα κομμάτι του παζλ, ώστε όταν συγκεντρώσουμε και τα υπόλοιπα κομμάτια, να μας συνθέσει την πλήρη εικόνα.


Ας περάσουμε τώρα σε μια άλλη πληροφορία, για τη φύση και τα χαρακτηριστικά της ενέργειας· επειδή ο άνθρωπος εκτός από ύλη, είναι και ενέργεια, αλλά και πνεύμα:

Η επιστήμη των κβάντων μελετά τη δομή των ατομικών και υποατομικών σωματιδίων. Τα ηλεκτρόνια του ατόμου, χαρακτηρίζονται από μια πολύ παράξενη ιδιότητα. Η ενέργειά τους, υπάρχει σε ξεχωριστά κομμάτια ―τα οποία δεν υποδιαιρούνται― σε ποσότητες, που ονομάζονται κβάντα.

Τα κβάντα θεωρούνται η μικρότερη ποσότητα της ενέργειας και διαφορετικά ονομάζονται «πακέτα ενέργειας». Όπως για την ύλη το μικρότερο τμήμα της είναι το άτομο, έτσι για την ενέργεια (πάλι σε ατομικό επίπεδο), είναι το κβάντο.

Αυτό το υποατομικό πεδίο η μεταφυσική το ονομάζει αιθερικό ή πρανικό (πράνα) πεδίο.

Ο άνθρωπος λοιπόν, περιβάλλεται από επτά σώματα, ενεργειακά και πνευματικά· όχι όμως όλα ενεργά σε όλους τους ανθρώπους.

Το σώμα με το οποίο θα ασχοληθούμε τώρα και με το οποίο θα αναζητήσουμε τον δρόμο για την λύτρωση της Ψυχής, είναι το αιθερικό, το αμέσως αραιότερο ενεργειακό σώμα, μετά το φυσικό/πυκνά υλικό.
Το σώμα αυτό, διαθέτει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν την ψυχή να κινηθεί ανάλογα στους μεταθανάτιους χώρους.

Αποτελείται από ένα δίκτυο φωτεινών νημάτων ενέργειας, το οποίο σχηματίζει ένα μοντέλο του φυσικού σώματος. Το αιθερικό, θεωρείται το πατρόν βάσει του οποίου δομείται το φυσικό σώμα. Είναι δηλαδή ένα ακριβές δίδυμο αντίγραφο του φυσικού σώματος, από ενέργεια.
Έτσι, όπως υπάρχει μια φυσική καρδιά, υπάρχει και μια αιθερική (ενεργειακή) καρδιά. Όπως υπάρχει ένας φυσικός εγκέφαλος, υπάρχει και ένας αιθερικός (ενεργειακός) εγκέφαλος κοκ.

Αυτό το ενεργειακό (αιθερικό) σώμα, είναι το σώμα με το οποίο περιβάλλεται η ψυχή, τις πρώτες ημέρες μετά τον φυσικό θάνατο.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει αυτό το ενεργειακό σώμα, την ώρα που εγκαταλείπει το φυσικό και επέρχεται ο θάνατος. Ο φωτογραφικός φακός είναι πολύ ευαίσθητος και πολλές φορές καταγράφει στιγμιότυπα που το μάτι δεν μπορεί να δει.

Το αιθερικό σώμα ―ως δομητής του φυσικού σώματος― διατηρείται μετά το θάνατο, όσες ημέρες διατηρείται ακόμη σε κάποια στοιχειώδη συνοχή, το φυσικό. Όσο το φυσικό σώμα λιώνει, ταυτόχρονα διαλύεται και το αιθερικό πατρόν, μέχρι που μέσα στις 40 ημέρες μετά τον θάνατο θα διαλυθεί εντελώς.

Στο παρελθόν, οι Φαραώ προσπαθούσαν σκοπίμως να διατηρήσουν (μέσω ταρίχευσης) το φυσικό τους σώμα ανέπαφο, με σκοπό να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και το αιθερικό τους σώμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σώματα κάποιων αγίων, που δεν λιώνουν. Αυτοί οι άγιοι, παραμένουν στο αιθερικό πεδίο ―το πεδίο «αρχιτέκτονα» του υλικού― και μέσω αυτού του πεδίου, έχουν τα «εργαλεία» να επεμβαίνουν στο υλικό, προκαλώντας «θαύματα».
…Παραμένουν όμως ακόμη όμηροι μέσα στο σύμπαν/matrix/φυλακή, αφού μέσα στο σύμπαν/αυγό, εντάσσονται ΟΛΕΣ οι ενεργειακές διαστάσεις!

Όταν με τον θάνατο το φυσικό/υλικό σώμα αποσυντεθεί αρκετά, και ως εκ τούτου (μετά τις 40 ημέρες) το αιθερικό διαλυθεί, η ψυχή μείνει με το ακόμα εσώτερο και ακόμη πιο λεπτοφυές ενεργειακό σώμα, το αστρικό: το σώμα των συναισθημάτων.

Όμως όπως στην υλική ζωή, τα συναισθήματα δεν είχαν λογική, το ίδιο ισχύει και στη μεταθανάτια πορεία της Ψυχής!

Έτσι, αφού διαλυθεί το αιθερικό σώμα —που διαθέτει ακόμη τον αιθερικό εγκέφαλο— η ψυχή μένει περιβεβλημένη με το άνοο συναισθηματικό/αστρικό σώμα. Χάνει τότε κάθε δυνατότητα λογικής, και άγεται και φέρεται από τον χείμαρρο των συναισθημάτων που καλλιέργησε στη διάρκεια της υλικής ζωής της.

Σ’ εκείνη την φάση, εξαφανίζεται πια κάθε δυνατότητα λύτρωσης, και η ψυχή ακολουθεί την «πεπατημένη» μεταθανάτια πορεία κάθε αμύητης ψυχής αυτού του κόσμου.


Ας περάσουμε όμως τώρα και σε μια άλλη πληροφορία, που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στο παζλ των στοιχείων μας:

Τον «χρόνο» σε κβαντικό/ενεργειακό επίπεδο· και κατ’ επέκταση την επίπτωση που έχει ο χρόνος στο αιθερικό/ενεργειακό σώμα!

Ο χρόνος στην πραγματικότητα είναι μια χωρική διάσταση μέσα στο τετραδιάστατο (υλικό) σύμπαν, μαζί με τις άλλες τρεις χωρικές διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος). Κάθε μια από αυτές τις διαστάσεις, δηλώνει την θέση του αντικειμένου μέσα στο χώρο. Κάθε φορά που η συνείδησή μας «φωτίζει» μια από τις στατικές εικόνες του χώρου, μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση της κίνησης.

Έτσι, αναπηδώντας από το ένα χωρικό καρέ στο άλλο χωρικό καρέ πολλές φορές, δημιουργείται η ψευδαίσθηση του περάσματος του χρόνου. Πρόκειται δηλαδή για μια ασαφή κατάσταση, που η ανθρώπινη συνείδηση αντιλαμβάνεται σαν κίνηση στο χρόνο.

Time is an Illusion (Ο Χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση)

Ο χρόνος στην ουσία είναι μια ψευδαίσθηση της ανθρώπινης συνείδησης, και υφίσταται ως ένα αδιαπέραστο φράγμα, μόνο στο πυκνά υλικό πεδίο. Στην πραγματικότητα, «τα ΠΑΝΤΑ συμβαίνουν Εδώ και Τώρα».

Fred Hoyle: «Τα πάντα υπάρχουν. Ό,τι υπήρξε κάποτε και ό,τι θα υπάρξει στο μέλλον, ενυπάρχει ήδη στο παρόν. Μόνο η συνείδησή μας κάνει το διαχωρισμό και δημιουργεί το αίσθημα της ιστορικής ακολουθίας και αυτό του περάσματος του χρόνου.»

Έχοντας το πυκνά υλικό σώμα μέσα στο τρισδιάστατο χωρικό σύμπαν, η μεταπήδηση στο παρελθόν ή στο μέλλον ―μ’ αυτό το σώμα― είναι σχεδόν αδύνατη.
Σε κβαντικό/ενεργειακό επίπεδο όμως, τα πράγματα γίνονται πιο απλά.

Έτσι, όπως διατυπώνει και η κβαντική θεωρία, σε κβαντικό επίπεδο υπάρχει η δυνατότητα των επάλληλων βυθισμάτων από το παρελθόν στο μέλλον και από το μέλλον στο παρελθόν, σε όλες τις χρονικές στιγμές του (εικονικού/ανύπαρκτου) χρόνου…

Οι φυσικοί Daniel Greenberger (του City University της Νέας Υόρκης) και Karl Svozil (από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Βιέννης στην Αυστρία), έχουν δείξει τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της κβαντικής θεωρίας, καταλήγοντας πως η κβαντική θεωρία επιτρέπει το ταξίδι στο χρόνο, διότι τίποτα δεν εμποδίζει τα ενεργειακά κύματα από το να επιστρέψουν πίσω στο χρόνο.

Stuart Hameroff: «Είναι μόνο στο μυαλό μας ότι πάμε μπροστά στο χρόνο. Στη θεωρία των κβάντων μπορείς να πας και πίσω. Πάντα μπορείς να γυρίσεις στο χρόνο.»

Είναι γνωστό ότι η κοινότητα των μεταφυσικών, δέχθηκε με μεγάλη ανακούφιση τις νέες θέσεις την κβαντικής, επειδή τα υπερφυσικά φαινόμενα τα οποία επιδεικνύονται από τους πνευματιστές στις διάφορες συγκεντρώσεις τους, ερμηνεύονται με βάση την ύπαρξη μιας τέταρτης κβαντικής (αιθερικής) διάστασης.

Άρα όταν ένα άτομο βρίσκεται σε ενεργειακή (κβαντική) κατάσταση όπως είναι με το αιθερικό του σώμα (που περιβάλει την ψυχή), αυτό το άτομο, έχει την δυνατότητα να μετακινείται σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, επειδή σ’ εκείνη την κβαντική/αιθερική κατάσταση (της τέταρτης διάστασης), υπάρχει ένα αιώνιο παρόν!!

Αυτή είναι μια πολύ συμφέρουσα δυνατότητα, επειδή σε κάποια στιγμή του (εικονικού) ανθρώπινου χρόνου, βρίσκεται το ΚΛΕΙΔΙ της διόδου μέσα από το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο ενεργειακό φλεγόμενο και περιστρεφόμενο φράγμα του σύμπαντος…

Για να επιβεβαιώσουμε την ταύτιση της τέταρτης (κβαντικής) κατάστασης με την αιθερική, θα συσχετίσουμε τις  ομοιότητες:

Για τον υλικό άνθρωπο, ένας υλικός τοίχος είναι ένα αδιαπέραστο φράγμα που δεν μπορεί να περάσει από μέσα του. Για έναν τετραδιάστατο (αιθερικό) άνθρωπο όμως, ένας τοίχος είναι ένα τίποτα! Στην τέταρτη διάσταση, με ένα άλμα μπορεί να περάσει μέσα από τον τοίχο και να βγει από την άλλη πλευρά.
Αυτή τη συμπεριφορά την συναντάμε μόνο στα αόρατα όντα του πνευματικού κόσμου.

Πως μπορούμε τώρα να δραπετεύσουμε από τον τρισδιάστατο κόσμο μας και να μεταφερθούμε στην 4η (αιθερική) διάσταση;

Μέσα από τις μελανές οπές —τις μαύρες τρύπες— που γίνονται χωροχρονικές σκουληκότρυπες. Μ’ αυτό τον τρόπο το αντικείμενο μεταφέρεται σε έναν άλλο χώρο: στον τετραδιάστατο (αιθερικό) χώρο, ο οποίος ΔΕΝ γίνεται αντιληπτός από τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και με τον θάνατο. Το άτομο μέσα από μια χωροχρονική σκουληκότρυπα (το φωτεινό τούνελ) —που βλέπουν όλοι όσοι περνάνε στην απέναντι όχθη— μεταφέρεται στον τετραδιάστατο χώρο όπου ο χρόνος αποκτά άλλη διάσταση και προσβασιμότητα.

Έτσι ένας νεκρός, έχει την δυνατότητα να περνά μέσα από τοίχους, αλλά και να βιώνει σε ένα αιώνιο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, την κατάσταση της τέταρτης διάστασης …


Ολοκληρώνοντας πλέον τα τρία βασικά στοιχεία:

1) Ότι υπάρχει αδιαπέραστος φλεγόμενος και περιστρεφόμενος κλοιός που περιχαρακώνει τα όρια του πολυδιαστατικού μας σύμπαντος.

2) Ότι το αιθερικό σώμα, ως ο δομητής του υλικού σώματος, διαθέτει σε ενεργειακή (κβαντική) κατάσταση όλα τα εργαλεία του νου, παρέχοντας την δυνατότητα «σκέψης» στις αρχικές φάσεις στις μεταθανάτιες περιοχές.

3) Ότι σε κβαντικό/ενεργειακό επίπεδο ―στο αιθερικό πεδίο― υπάρχει η δυνατότητα να μεταβεί κάποια ύπαρξη σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή του συμπαντικού εικονικού χρόνου.

… μπορούμε πλέον να περάσουμε στην λύση του προβλήματός μας.

Ερχόμαστε τώρα να αποκωδικοποιήσουμε μια φράση του Χριστού ―ΚΛΕΙΔΙ― την ώρα που ανακοινώνει στους μαθητές του ―στη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου― την αποχώρησή Του από το υλικό πεδίο.

[Κατά Ιωάννην Κεφ. 14] 
«1. Ας μη ταράττηται η καρδία σας· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε.
2. Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον·
3. και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ.
4. Και όπου εγώ υπάγω εξεύρετε, και την οδόν εξεύρετε.
5. Λέγει προς αυτόν ο Θωμάς· Κύριε, δεν εξεύρομεν που υπάγεις· και πως δυνάμεθα να εξεύρωμεν την οδόν;
6. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού.
7. Εάν εγνωρίζετε εμέ, και τον Πατέρα μου ηθέλετε γνωρίσει. Και από του νυν γνωρίζετε αυτόν και είδετε αυτόν.»

Η λέξη/κλειδί είναι: Εγώ είμαι η οδός‘!!!
Και αυτή την φράση την λέει ο Χριστός, ως απάντηση στην απορία του Θωμά, πώς θα τον βρούνε μετά την αποχώρησή του από τον υλικό κόσμο…

« Λέγει προς αυτόν ο Θωμάς· Κύριε, δεν εξεύρομεν που υπάγεις· και πως δυνάμεθα να εξεύρωμεν την οδόν;
Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού.»

Άρα το «Εγώ Ειμί η Οδός» αναφέρεται αποκλειστικά στον δρόμο/πορεία προς την Μεταθανάτια Λύτρωση, και δεν είναι μεταφορικός τρόπος συμπεριφοράς για τον κόσμο της ύλης.

Το αδιαπέραστο φλεγόμενο και περιστρεφόμενο όριο (τη ρομφαία την περιστρεφομένη), καμία ψυχή (από μόνη της) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙ, χωρίς «έξωθεν» βοήθεια, παρά τους ευσεβείς πόθους των «πνευματικών μαχητών» που ευελπιστούν πως μόνοι τους θα καταφέρουν να δραπετεύσουν από το Μάτριξ!

Αυτό συμβαίνει, επειδή κάθε ψυχή κρύβει ΜΕΣΑ ΤΗΣ, τμήμα του θεού δημιουργού της ―που είναι και ο δημιουργός της φυλακής του Matrix― μέσω της πνοής που της εμφύσησε.

[Γένεσις Κεφ. Β:7] «Και έπλασε Κύριος ο θεός τον άνθρωπον από χώματος εκ της γης· και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής, και έγινε ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν.»

Αυτό το τμήμα του άρχοντα δημιουργού «θεού» μέσα στην ίδια την ψυχή του ανθρώπου, την ελέγχει απόλυτα, και ως εκ τούτου την χειραγωγεί εντελώς!

[Ευαγγέλιο Ιούδα]: « [Όταν ο Ιησούς διέκρινε την έλλειψή τους να καταλάβουν, είπε σ’ αυτούς (στους μαθητές Του): “Γιατί αυτή η αναστάτωση, σας έχει οδηγήσει στο θυμό; Ο θεός σας που είναι εντός σας, σας έχει προκαλέσει τον θυμό μέσα στις καρδιές σας.»

Λέγοντας  ο Ιησούς: «Ο Θεός σας που είναι εντός σας» εννοεί αυτή την πνοή του έκπτωτου δημιουργού, η οποία βρίσκεται μέσα σε κάθε ανθρώπινη ψυχή, και της αποκλείει οποιαδήποτε δυνατότητα δραπέτευσης.

«Ο Ηλιακός θεός διακηρύσσει: Εγώ είμαι η δημιουργική ψυχή της Ουράνιας αβύσσου. Κανένας δεν βλέπει την φωλιά μου, κανένας δεν μπορεί να σπάσει το αυγό μου. Εγώ είμαι ο Κύριος.
[Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών]»

Όμως, αυτό το ενεργειακό φλεγόμενο συνεχές του σύμπαντος/αυγού, διαρρήχθηκε από μία Υπέρτατη Πνευματική Ολότητα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ως Ψυχή, αλλά ήταν Αυτόνομη, Αυτεξούσια και Ανεξάρτητη, αφού ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΠΝΕΥΜΑ!!!
Αυτή η Υπέρτατη Ολότητα, ήταν ο Χριστός!!

[Ιωάννης, ΙΔ : 30] «Δεν θέλω πλέον λαλήσει πολλά μεθ’ υμών· διότι έρχεται ο άρχων του κόσμου τούτου· και δεν έχει ουδέν εν εμοί [= δεν έχει τίποτα δικό του μέσα μου: <εν εμοί>]


Υπονοώντας ότι, ο Ιησούς ως ΚΑΘΑΡΟ ΠΝΕΥΜΑ, δεν είχε μέσα Του την ‘πνοή’ του δημιουργού όπως κάθε ανθρώπινη ψυχή.

Μόνο μια Τέτοια Υπέρτατη Δύναμη, θα μπορούσε να διαρρήξει τον αδιαπέραστο κλοιό του σύμπαντος/αυγού, άσχετα αν ο άρχων του κόσμου τούτου διατυμπάνιζε πως κανείς δεν μπορούσε να διαρρήξει το «αυγό» του…

[Ορφικός Ύμνος: IV ‘Πρωτόγονου θυμίαμα, σμύρνα’]: «Τον Πρωτόγονον προσκαλώ, τον δίμορφον, τον μέγαν που πλανάται εις τον αιθέρα, που εγεννήθη από το αυγό και χαίρεται με τα χρυσά πτερά· αυτόν που έχει πρόσωπον ταύρου και που εγέννησε τους μακαρίους θεούς και τους θνητούς ανθρώπους.»

[Επισήμανση του σχολιαστή των Ορφικών Ύμνων]: «Ας προσεχθεί εδώ, ότι ουδέποτε ρήγνυται το Ορφικόν ωόν».

Έτσι το κοσμικό/συμπαντικό αυγό, διαρρήχθηκε! Αλλά το ρήγμα που δημιουργήθηκε στον περιστρεφόμενο πύρινο κλοιό, με την έξοδο του Χριστού από το υλικό σύμπαν, είναι πολύ δυσδιάκριτο!

«Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν. [Ματθαίος 7:14]»
…Μήπως ο Χριστός μιλάει γι’ αυτήν την Πύλη/Πέρασμα;

Πως λοιπόν ο σημερινός άνθρωπος θα βρει τον δρόμο της διαφυγής που άνοιξε ο Χριστός; Πως θα εντοπίσει εκείνο το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο ενεργειακό φλεγόμενο συνεχές;

Θα κάνουμε χρήση των δύο άλλων στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας ―από τις βασικές αρχές της κβαντικής― εφαρμόζοντάς τες με το αιθερικό σώμα, μετά τον θάνατο του φυσικού.


Αφού βγει η ψυχή από το σώμα —περιβεβλημένη πλέον με το αιθερικό σώμα το οποίο διατηρεί ακόμη τον αιθερικό εγκέφαλο— έχει τη δυνατότητα αυτό που θα σκέφτεται, να το βιώνει στη στιγμή. Έτσι με τη σκέψη και μόνο, μπορεί να μεταφερθεί στο αιθερικό πεδίο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ, τότε που ο Χριστός ετοιμάζεται να αφήσει την τελευταία Του Πνοή στον κόσμο της ύλης και να ξεκινήσει την έξοδό Του, διαρρηγνύοντας το αδιαπέραστο φράγμα.

Εκείνη την ώρα, χιλιάδες Ψυχές βρίσκονται κοντά Του για να τον ακολουθήσουν …

Το «ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ» είναι το κλειδί!

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι μπορεί στο αιθερικό κβαντικό πεδίο της τέταρτης διάστασης να επικρατεί το αιώνιο τώρα, όμως είναι επιλογή της κάθε αιθερικής ύπαρξης σε ποιο «καρέ του τώρα» θα επικεντρωθεί. Ένα πολύ λεπτό σημείο, που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Στο αιθερικό λοιπόν περιβάλλον του Γογλοθά, χιλιάδες ψυχές βρίσκονται και περιμένουν να ακολουθήσουν τον  Χριστό στην μεγάλη έξοδο.

Το παρακάτω εδάφιο από τις Πράξεις του Ιωάννη, αν και ιδιαίτερα δυσνόητο, αποδίδει τη σκηνή.

«Και είπε σε μένα ο Κύριος […] αυτοί που βλέπεις μέσα στον σταυρό, αν ακόμη δεν έχουν μια μορφή, είναι γιατί κάθε τμήμα του Ενός που ήρθε κάτω, δεν έχει συγκεντρωθεί.

(Εκείνη την χρονική υλική στιγμή που ο Ιωάννης πληροφορείται εκείνο το πνευματικό μήνυμα, υπάρχει μόνο, ένα αιθερικό αποτύπωμα των μελλοντικών υπάρξεων (ανθρώπων), επειδή στον υλικό κόσμο ακόμη δεν έχουν γεννηθεί. Είναι οι άνθρωποι ‘του μέλλοντος’ που αιθερικά θα συγκεντρωθούν εκεί για να ακολουθήσουν τον Χριστό την ώρα που θα διαρρηγνύει το ενεργειακό συνεχές της ρομφαίας της περιστρεφομένης.)

Μα μόλις η Ανώτερη Φύση της Φυλής, έρθει σε μένα ακούοντας την Φωνή μου, τότε θα ανυψωθεί. Τότε, ό,τι δεν μ’ ακούει τώρα (επειδή ακόμη δεν έχει έρθει ο χρόνος να έρθει σε φυσική ύπαρξη), θα γίνει όπως εσύ είσαι, και δεν θα είναι πια αυτό που είναι τώρα, μα πάνω απ’ αυτούς, εκεί που είμαι εγώ τώρα.
Διότι έως ότου καλέσετε τους εαυτούς σας δικούς μου, δεν θα είμαι αυτό που είμαι.»

… ‘έως ότου καλέσετε τους εαυτούς σας δικούς μου’…

Άλλη μία φράση κλειδί. Ας δούμε το ‘Γιατί’.

Όπως είπαμε, το άτομο στην αιθερική τέταρτη διάσταση, με τη σκέψη και μόνο, μπορεί να μεταφερθεί σε οποιαδήποτε στιγμή του παρελθόντος, του παρόντος ή του μέλλοντος. Όμως σε ποια στιγμή θα επιλέξει να πάει, αυτό εξαρτάται από την εσωτερική του προδιάθεση.

Βέβαια το αιθερικό σώμα που θα τον περιβάλει, δεν έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς η συνοχή του σχετίζεται με την κατάσταση του φυσικού, και σύντομα θ’ αρχίσει να χάνει όλο και περισσότερο τις ικανότητές αυτές, μέχρι που σύντομα το άτομο, θα βρεθεί να βιώνει άλλες διαφορετικές καταστάσεις, και με ελάχιστες δυνατότητες χειρισμού.
Γι’ αυτό, ότι θα είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αν εκείνη την ώρα του αποχωρισμού (εξαιτίας του θανάτου) ο εκλειπών βιώνει τον πόνο της απώλειας των αγαπημένων προσώπων του στον κόσμο της μορφής, οι σκέψεις του θα περιστρέφονται γύρω από αυτούς τους αγαπημένους, και μαζί με τις σκέψεις του, θα βρίσκεται και ο ίδιος εκεί.
Αν όμως η αγάπη του για τον Χριστό και η λαχτάρα για τη λύτρωση της Ψυχής του υπερτερούν, τότε αυτή η αγάπη προς Εκείνον, θα τον έλξει στο χρονικό σημείο που επιτελείται το άνοιγμα της Πύλης, ακολουθώντας με ασφάλεια την οδό της Σωτηρίας.

Γι’ αυτό  ο Χριστός είπε:

«Όστις αγαπά πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ, δεν είναι άξιος εμού· και όστις αγαπά υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ, δεν είναι άξιος εμού.
[Ματθαίος 10:37]».

«Αυτός που δεν ελευθερώνεται από τον πατέρα και τη μητέρα του δεν θα μπορέσει να γίνει μαθητής μου. Αυτός που δεν ελευθερώνεται από τους αδελφούς και τις αδελφές του δεν είναι αντάξιός μου.
[Ευαγγέλιο Θωμά §55]»

Η έξοδος λοιπόν από το Matrix υπάρχει! Υπάρχει όμως η Ψυχική ικανότητα, η σωστή προετοιμασία και το σθένος που θα οδηγήσουν την Ψυχή σ’ αυτήν την έξοδο;

antexeistinalitheia.gr

Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου   Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου  Αγγελική Αναγνώστου 

Similar posts

79 Σχόλια

 1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
  20/02/2018    

  ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
  «Ενεργώντας ο Ιησούς με γνώση και τελειότητα, διακήρυξε Αυτό που υπάρχει στην καρδιά του Πατέρα, για να κάνει σοφούς, εκείνους που πρόκειται να λάβουν τη διδασκαλία. Αν και εκείνοι οι οποίοι εκπαιδεύονται ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, όπου διδάσκονται γύρω από τους Εαυτούς τους και όπου λαμβάνουν τους Εαυτούς τους από τον Πατέρα επιστρέφοντας πάλι σε Αυτόν.
  Επειδή η Τελειότητα της Πληρότητας υπάρχει στον Πατέρα, είναι απαραίτητο όλοι αυτοί να ανέβουν σε Αυτόν.
  Όταν κάποιος Γνωρίζει, λαμβάνει τα πράγματα που είναι δικά του και τα συγκεντρώνει στον Εαυτό του.
  Διότι αυτός που δεν γνωρίζει έχει έλλειψη – και ό,τι του λείπει είναι σημαντικό, αφού ό,τι στερείται, είναι τον Πατέρα που θα τον κάνει τέλειο.
  Ο Πατέρας τους έχει εγγράψει από πριν στο βιβλίο της Ζωής, έχοντας προετοιμάσει αυτό το δώρο για εκείνους που προέκυψαν από Αυτόν.
  Εκείνοι, τα ονόματα των οποίων ήξερε από πριν, καλούνται όλοι στο τέλος.
  Έτσι κάποιος που γνωρίζει το όνομά του έχει εκφραστεί από τον Πατέρα.
  Διότι αυτός του οποίου το όνομα δεν έχει εκφραστεί, παραμένει μη γνώριμος (στον Πατέρα).
  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ; Διότι αυτός που παραμένει μη γνώριμος (στον Πατέρα) μέχρι το τέλος, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ.» [Ευαγγέλιο της Αλήθειας του Ιησού]

  • Μαρια Ευσταθιου's Gravatar Μαρια Ευσταθιου
   20/02/2018    

   Αγγελικη, αδιαμφισβητητα ειναι καλυτερα να γνωριζει ο ανθρωπος το τι και το πως παρα να ειναι στην αγνοια. Μηπως ομως, αφου οπως φαινεται ο Πατερας εχει προεπιλεξει τις ψυχες τις «δικες» του, δεν χρειαζεται κανεις να αγωνια σε μεγαλο βαθμο για το πως θα φτασει κοντα Του. Σιγουρα ο Χριστος θα προυπαντησει τις ψυχες που ειναι γραμμενες στο βιβλιο της ζωης. Δεν θα αφησει να χαθουν… Η ειναι ευσεβης ποθος αυτο ? 🙂

   • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
    23/02/2018    

    Γύρω από κάθε ύπαρξη, υπάρχει ένα ενεργειακό δυναμικό πολλών πιθανών επιλογών.
    Μία από αυτές τις επιλογές, (για τη συγκεκριμένη π.χ. ύπαρξη) μπορεί να είναι και η Λύτρωση της Ψυχής της. ―Για κάποια άλλη ύπαρξη, μπορεί να μην υπάρχει καθόλου αυτή η δυνατότητα. Για να καταλήξει όμως σ’ αυτήν την επιλεγμένη δυνατότητα (τη Λύτρωση της Ψυχής της), θα πρέπει να προβεί σε πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Αν δεν κάνει αυτές τις (ορισμένες) κινήσεις, αποτέλεσμα θα είναι να επιλέξει μια άλλη πορεία από το ενεργειακό δυναμικό που την περιβάλει, που δεν θα την οδηγήσουν στη Λύτρωσή της.
    Διότι μπορεί κάποια Ψυχή να είναι γραμμένη στο βιβλίο της Ζωής, όμως καμία Δύναμη δεν θα την «πιάσει απ’ το λαιμό» για να την σώσει, αν δεν το επιλέξει η ίδια.

    • Μαρια Ευσταθιου's Gravatar Μαρια Ευσταθιου
     27/02/2018    

     Σ’ευχαριστω πολυ, Αγγελικη! Επομενως, εγρηγορση και προσηλωση μας χρειαζεται…
     Πιστευω οτι ο καθενας απο εμας, αν στοχαστει και αφουγκραστει λιγο, μακρια απο την τυποποιημενη ζωη, θα αισθανθει το σφαλερο και μη υγιες της προσκολλησης στα πραγματα και στις ανθρωπινες σχεσεις… Ετσι, την ωρα της εξοδου μας απο το ματριξ, η σκεψη, η καρδια, το βλεμμα ας ειναι μονο στον Ιησου Χριστο.

    • Γεώργιος's Gravatar Γεώργιος
     04/03/2018    

     Όμως, υπάρχει η Πνευματική Αρπαγή. Ο Χριστός θα πάρει όλες τις Ψυχές με Πνεύμα. Έτσι λέτε στα άρθρα για την Πνευματική Αρπαγή. 1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΡΠΑΓΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ; 2. 5Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΡΠΑΓΗ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Όλα τα Παιδιά Του Χριστού Θα Σωθούν.

     • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
      05/03/2018    

      Η Αρπαγή θα γίνει στο ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, και όχι με τον θάνατο κάθε ανθρώπου.
      ΤΟΤΕ κάποιοι θα περάσουν στην Πρώτη Ανάσταση (με την Αρπαγή) και κάποιοι άλλοι στον δεύτερο θάνατο της 5ης διάστασης, με τους τρόπους που περιγράφω στο άρθρο που αναφέρετε.
      Μέχρι τότε όμως όσοι πεθαίνουν, θα πρέπει να βρίσκουν με ασφάλεια τον δρόμο για το Ανώτερο Νοητικό πεδίο, το πεδίο αναμονής, μέχρι (να έρθει το πλήρωμα) και να περάσουν στον Τόπο τον Ετοιμασμένο της Πρώτης Ανάστασης!

 2. Ιωάννης's Gravatar Ιωάννης
  20/02/2018    

  Τι γίνεται όμως με τις ψυχές που δεν μπορούν να δραπετεύσουν;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   23/02/2018    

   Θα περάσουν στο δεύτερο θάνατο…

 3. Κωνσταντής Κ.'s Gravatar Κωνσταντής Κ.
  22/02/2018    

  Πλάσματα της λησμονιάς? Αυτό μοιάζει πολύ με τις αποκαλούμενες »οργανικές πύλες» από το site terrapapers.gr…
  Έχω μια απορία όμως… Πώς θα καταλάβω αν είμαι επιγραμμένος στο βιβλίο της Ζωής και γνωρίζω τον Ιησού και κατά συνέπεια τον Πατέρα ή όχι;

  Υ.Γ. :Πολύ συγκλονιστικά, διαφορετικά και με αξιόλογες πηγές αυτά που αναφέρετε, μακάρι να μιλάνε και στις καρδιές και άλλων Χριστιανών.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   23/02/2018    

   Υπάρχει μια μικρή «φωνούλα» μέσα στον κάθε έναν, που του αποκαλύπτει αν είναι εγγεγραμμένος στο βιβλίο της Ζωής. Αν ακούσει αυτή τη «φωνούλα» και ακολουθήσει τον σωστό δρόμο, τότε θα φθάσει στην Πύλη.

   • Κωνσταντής Κοραχάης's Gravatar Κωνσταντής Κοραχάης
    21/03/2018    

    Διάβασα το βιβλίο κα Αγγελική και δηλώνω συγκλονισμένος με την <> του ‘συναισθηματικού κόσμου’… Μπορεί να κοκκίνισαν λίγο τα μάτια απ’το διάβασμα, λεύκανε όμως -Πιστεύω- το ένδυμα για Τον Ιερό Γάμο. Η Υπεραγία Μαρία Μητέρα Του Ιησού Χριστού Σωτήρα των ψυχών μαζί μας.

 4. M;artha's Gravatar M;artha
  23/02/2018    

  Είστε ανεκτίμητη.-
  Ευχαριστώ πολύ!

 5. Σωτήριος's Gravatar Σωτήριος
  23/02/2018    

  Για ακόμη μία φορά,τα γραφούμενά σας μιλήσανε μέσα στις καρδιές μας!!!
  Μία μικρή διευκρίνηση θα ήθελα από εσάς…Σε παλαιότερες αναρτήσεις του site αναφέρεται(όχι προσωπικά από εσάς) η προειδοποίηση να μείνουμε μακριά από το λευκό φως(τούνελ) και να αναζητήσουμε το χρυσό Φώς,που προέρχεται από το ρήγμα-πέρασμα του Ιησού Χριστού…Αν κατανόησα σωστά εσείς αναφέρετε,προκειμένου να εισέλθει η Ψυχή στο αιθερικό πεδίο και στο «αιώνιο τώρα»,να επιχειρήσει η Ψυχή να κάνει το πέρασμα στο τούνελ του λευκού φωτός;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   25/02/2018    

   Αν διαβάσετε λίγο πιο προσεκτικά αυτό το άρθρο, θα δείτε ότι γράφω πως το ρήγμα που άνοιξε ο Χριστός είναι πολύ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΟ!!
   Θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι, που δεν θα διακρίνουν καθόλου το Χρυσό Φως απ’ αυτό το Ρήγμα! Αλλά και αυτοί που θα το διακρίνουν, μπορεί να υπάρχει μεγάλη αδυναμία να το διαβούν, επειδή …«Στενή η Πύλη»! Η λύση που δίνω σ’ αυτό το άρθρο, αφορά ακόμη κι αυτούς που δεν θα μπορέσουν να δουν και να διαβούν το χρυσό φως.

 6. Αθανάσιος's Gravatar Αθανάσιος
  25/02/2018    

  Μήπως η χρονική στιγμή που θα πρέπει να μεταφερθούμε πρέπει να είναι η Ανάσταση; Εκτός και αν όλες οι πληροφορίες για την Ανάσταση είναι ψεύτικες και ο Χριστός έφυγε από το σύμπαν την στιγμή της σταύρωσης.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   06/03/2018    

   Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό στον δρόμο της Ανάστασή του, αλλά ΜΟΝΟ την ώρα που αφήνει την τελευταία Του Πνοή πάνω στο σταυρό, και τότε, διαρρηγνύει τον φλεγόμενο κλοιό που βρίσκεται στον 2ο εικονικό παράδεισο Νιρβάνα, ανοίγοντας τον δρόμο για το ακόμη ανώτερο πεδίο, το Ανώτερο Νοητικό. (Ο «σεισμός» μετά τη σταύρωση, φανερώνει την πρόκληση του ρήματος. Ερευνήστε τη σχέση σεισμών και ιονόσφαιρας).

   Ας εξηγήσω το γιατί:
   Όπως γνωρίζουμε, ο Χριστός δεν είχε μέσα Του, την πνοή του δημιουργού, όπως όλη η ανθρωπότητα. Η Ανάστασή Του (αποϋλοποίησή Του), δηλώνει ότι ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ την τελευταία (εξώτατη) ενεργειακή στοιβάδα αυτού του κόσμου, και γι’ αυτό, έπαψε να προβάλλεται στο υλικό πεδίο.

   [Ιωάννης 7: 33-34] «Είπε λοιπόν προς αυτούς (τους μαθητές) ο Ιησούς. Έτι ολίγον καιρόν είμαι μεθ’ υμών, και υπάγω προς τον πέμψαντά Με. Θέλετε με ζητήσει και δεν θέλετε με ευρεί· και όπου είμαι εγώ, ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΣΘΕ ΝΑ ΕΛΘΗΤΕ».

   Μια αντίστοιχη διαδικασία θα βιώσουν μόνο όσοι άνθρωποι περάσουν στην Πρώτη Ανάσταση (της Αρπαγής) ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
   [Ματθαίος, ΚΔ 40-41] «Τότε δύο θέλουσι είσθαι εν τω αγρώ, ο εις παραλαμβάνεται, και ο εις αφήνεται· δύο γυναίκες θέλουσι αλέθει εν τω μύλω, μία παραλαμβάνεται και μία αφήνεται.»

   ΤΟΤΕ, (εκείνοι που ‘αρπάχθηκαν’) θα μεταβούν στον Τόπο τον Ετοιμασμένο, όπου εκεί (για 1000 χρόνια όπως αναφέρει η Αποκάλυψη) θα απεκδυθεί η Ψυχή τους το ενεργειακό της τμήμα, ώστε ΜΕΤΑ, ως καθαρό Πνεύμα, να μπορέσουν να επιστρέψουν στα Υπερσύμπαντα.

   Γι’ αυτό (πριν το τέλος της δημιουργίας και την απόσυρση των Ιερών) οι άνθρωποι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «…και όπου είμαι εγώ, ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΣΘΕ ΝΑ ΕΛΘΗΤΕ.»
   Μπορούμε ΜΟΝΟ να μεταβούμε στο τελευταίο σύνορο αυτού του κόσμου, στο Ανώτερο Νοητικό Πεδίο, περιμένοντας το πλήρωμα για να ανοίξει ο Τόπος ο Ετοιμασμένος.
   [Ιωάννης, ΙΔ: 2-3] «Υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον. §3. Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, δια να είσθε και εσείς όπου είμαι Εγώ».
   [Υπενθυμίζω ότι η ρομφαία η περιστρεφομένη (ο πύρινος κλοιός) βρίσκεται στον 7ο ουρανό, στο επίπεδο Νιρβάνα, στον 2ο εικονικό παράδεισο, «…Και κατ’ ανατολάς ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, έθεσε τα χερουβείμ και την ρομφαία την περιστρεφομένη…»]

   • Αθανάσιος's Gravatar Αθανάσιος
    07/03/2018    

    Ευχαριστώ πολύ, για την απάντησή σας. 🙂

 7. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ's Gravatar ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  27/02/2018    

  Δηλαδη με το τελευταιο σας σχολιο εννοειτε οτι θα υπαρξουν και Ουρανιοι Ανθρωποι που αν και θα δουν το χρυσο φως απο το ρηγμα δε θα μπορεσουν να το διαβουν; Εννοειτε δηλαδη οτι δε θα Αναστηθουν; Αυτο ομως δεν ειναι λιγο αδικο για αυτους που εχουν καταγωγη απο τον Πρωτο κοσμο; Δε θα επρεπε να ειναι σιγουρο οτι θα Αναστηθουν;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   03/03/2018    

   Η Ανάσταση προκύπτει στο ΤΕΛΟΣ αυτού του κύκλου δημιουργίας ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ, και προορισμό τον Τόπο τον Ετοιμασμένο ― «Και εγώ θέλω αναστήσει αυτόν ΕΝ ΤΗ ΕΣΧΑΤΗ ΗΜΕΡΑ» [Ιωάννης 6:40 (6:44, 6:54)]
   Το πέρασμα μέσω του Χρυσού Φωτός δεν οδηγεί στον Τόπο τον Ετοιμασμένο της Ανάστασης, αλλά στο Ανώτερο Νοητικό πεδίο, όπου η ύπαρξη απαλλάσσεται από τον κύκλο των μετενσαρκώσεων.
   [Ιωάννης 24:2-3]«Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον· και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ.»

   Επίσης εάν κάποια ύπαρξη θα διακρίνει ή δεν θα διακρίνει το Χρυσό Φως, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από ποιο ενεργειακό κέντρο θα φύγει η Ψυχή της.
   Δεν υπάρχει πιθανότητα κάποια ύπαρξη που θα βγει από το 1ο ή το 2ο ή το 3ο ενεργειακό κέντρο, να δει το Χρυσό Φως!! …Ούτε καν από το 4ο ενεργειακό κέντρο δεν πρόκειται να το δει!!! Το Χρυσό Φως, μπορεί να γίνει διακριτό, από το 5ο κέντρο και πάνω, και με προορισμό το Ανώτερο Νοητικό πεδίο.

 8. Κώστας Παπαδάκης's Gravatar Κώστας Παπαδάκης
  28/02/2018    

  Πολύ εμπεριστατωμένο το άρθρο για την ασφαλή μεταθανάτια πορεία για τη λύτρωση της ψυχής. Θα ήθελα όμως να θέσω ένα ερώτημα. Αφού ο Χριστός είναι η διέξοδος για να βγει η ψυχή από το «αυγό» του υλικού σύμπαντος, εκ των πραγμάτων μόνο οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει συναισθηματική πίστη στον Χριστό θα έχουν την ευκαιρία να απελευθερωθούν, γιατί – όπως γράφετε – μόνο ο Χριστός άνοιξε μια οπή για να δραπετεύσει η ψυχή από το κοσμικό «αυγό». Δεν είναι όμως αυτή μια δογματική άποψη; Τι θα γίνει με τις ψυχές που γεννήθηκαν και ανέπτυξαν συναισθηματική πίστη σύμφωνα με την εκάστοτε θρησκεία της χώρας τους; Αυτοί είναι οι «άτυχοι» που είναι αδύνατο να γλυτώσουν από τον θεό δημιουργό;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   03/03/2018    

   Δογματική ή όχι, αυτή είναι η Αλήθεια. Αν κάποιος δεν την αποδεχθεί, αυτό δεν βαρύνει την Αλήθεια, αλλά μάλλον τον δογματισμό του ίδιου.

   Θα φέρω ένα παράδειγμα: Αν κάποιος έχει ανάγκη ένα πολύ ιδιαίτερο φάρμακο, που το φέρνει μόνο ένα συγκεκριμένο φαρμακείο· θα προτιμήσει να μην πάρει το φάρμακο, κατηγορώντας το φαρμακείο ότι μονοπωλεί το φάρμακο??? Είτε το φαρμακείο έχει το μονοπώλιο είτε όχι, το φάρμακο βρίσκεται ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ. Όσοι το χαρακτηρίζουν αυτό δογματικό, απλά επιλέγουν να μην πάρουν το φάρμακο!!

 9. Γεώργιος's Gravatar Γεώργιος
  03/03/2018    

  Ευχαριστώ για τις καινούριες πληροφορίες. Έχω διαβάσει το βιβλίο σας. Να είστε καλά.

 10. Αντώνης Παγκράτης's Gravatar Αντώνης Παγκράτης
  03/03/2018    

  Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα σχετικά με αυτό το άρθρο το οποίο παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικό και μου έλυσε πολλές απορίες.

  1. Αν κάποιος που έχει αφιέρωση την ζωή του στο Χριστό, ζει μια ενάρετη ζωή μακριά από υλικές απολαύσεις, τυχαίνει να μην γνωρίζει τα παραπάνω και ταυτίζει τον Πατέρα Θεό με τον θεό δημιουρό, τότε υπάρχει σωτηρία για αυτόν? Κάτι που πιθανόν να συμβαίνει με κάποιους μοναχούς όπως ο πάτερ Παΐσιος π.χ.
  Ακούω κατά διαστήματα ομιλίες από παπάδες και πνευματικούς που κατά τα άλλα είναι πολύ αξιόλογοι και πραγματικά μιλάνε με την καρδιά τους, αλλά είναι ολοφάνερο ότι έχουν ταυτίσει τον Πατέρα Θεό με τον θεό δημιουργό. Τι γίνεται με αυτούς?
  2.‎ Έχει νόημα να προσευχόμαστε για αγαπημένους μας ανθρώπους που έχουν φύγει εδώ και πολλά χρόνια από τη ζωή ή είναι μάταιο? Είναι πιο σωστό ίσως να προσευχόμαστε κατά την διάρκεια των πρώτων 40 ημερών μιας και υπάρχει η πιθανότητα να μας ακούνε και ίσως τους βοηθήσουμε να βρουν τον δρόμο?
  3.‎ Αυτές οι πληροφορίες που μας δίνετε σε αυτό το άρθρο γιατί δεν υπάρχουν μέσα στο βιβλίο σας? Είναι κάτι που μάθατε και εσείς εκ τον υστέρον?

  Πάντα είχα ένα κενό στο θέμα «το τι κάνεις μετά θάνατον» διότι για μένα τουλάχιστον δεν ήταν πολύ ξεκάθαρο το βιβλίο σας σε αυτό το κομμάτι.
  Συγνώμη αν κάνω λάθος, έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το διάβασα και μπορεί να μου διαφεύγει κάτι. Από την άλλη για μένα αυτό το βιβλίο είναι σαν μια σύγχρονη βίβλος και δεν μπορώ να φανταστώ το πόσο κοπιάσατε για να το γράψετε και να βάλετε όλες αυτές τις πληροφορίες σε μια σειρά. Πραγματικά είναι εκπληκτικό.

  Ευχαριστώ και ελπίζω να μην έγινα κουραστικός.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   06/03/2018    

   Απάντηση στο 1ο ερώτημα.
   Μέσω της διαστρεβλωμένης θρησκείας οι άνθρωποι αυτοί, δεν γνώρισαν τον Αληθινό Χριστό και την πραγματική Διδασκαλία Του, αλλά ένα άλλο πρόσωπο, που αποκάλεσαν Χριστό. Αφιέρωσαν δηλαδή τον εαυτό τους, σε μια σκεπτομορφική οντότητα…

   Δυστυχώς η θρησκεία μέσα από τον δογματισμό της, δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε κάποιον να προσεγγίσει την Αλήθεια.
   Αν μετά από χρόνια εγκράτειας και αγάπης στο Χριστό κάποιος μοναχός φθάσει να συνειδητοποιήσει πως ο δημιουργός αυτού του κόσμου, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Χριστό, ούτε με την αγαθότητα, και πως στην πραγματικότητα είναι μια σκοτεινή δύναμη που φυλάκισε τον Ουράνιο άνθρωπο μέσα σε θνητά σώματα, αυτόματα θα απορρίψει αυτή την σκέψη, ως αμαρτωλή, δαιμονική και θα ξεκινήσει τις προσευχές και τις νηστείες για να απαλλαγεί από αυτές τις «αμαρτωλές σκέψεις» και τους δαίμονες που τον πλανεύουν…
   Τι πιθανότητα έχει λοιπόν να προσεγγίσει την Αλήθεια?
   Έπειτα αυτός ο άνθρωπος, φεύγοντας από το θνητό του σώμα με το θάνατο, θα πέσει στην παγίδα της Καρμικής Επιτροπής, αφού όλη του τη ζωή διδάχθηκε ότι ήταν ένας δούλος που θα έπρεπε να λογοδοτήσει για τις πράξεις τους … για την «καλή απολογία επί του φοβερού βήματος του θεού»

   Σας φέρνω ένα απόσπασμα από το Ευαγγέλιο του Ιούδα, ―που θα λύσει εντελώς στην απορία σας― όταν ο Ιησούς αποσυμβολίζει στους μαθητές του, ένα όραμα που είδαν όλοι μαζί:

   «Ο Ιησούς τους είπε: Αυτούς που είδατε να δέχονται τις προσφορές στο θυσιαστήριο, είναι αυτό που εσείς είστε. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ, και εσείς είστε οι δώδεκα άνδρες που είδατε. Το βόδι που είδατε να φέρνουν για θυσία, είναι οι πολλοί άνθρωποι ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΤΕ μπροστά σ’ αυτό το θυσιαστήριο. Ο ΑΡΧΩΝ, ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ. Με αυτόν τον τρόπο, και οι γενεές των ευσεβών ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ.»

   Απάντηση στο 2ο ερώτημα:
   Όλες οι προσευχές για την ψυχή του θανόντος, θα τον προφυλάξουν μόνο από τις σκοτεινές δυνάμεις των αστρικών πεδίων, κινητοποιώντας τους αγγέλους της θετικότητος του δημιουργού. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που στην υλική ζωή του δεν αναζήτησε την πραγματική Λύτρωση να βρει το δρόμο του μετά θάνατο. Άλλωστε αφού δεν έχτισε στη διάρκεια της ζωής του το Ανώτερο Νοητικό σώμα, πού μπορεί να πάει;
   Άλλη μια ρήση του Χριστού θα απαντήσει στο ερώτημά σας.
   «Ο Ιησούς είπε: Κοιτάτε προς Εκείνον που Ζει, όσο θα είστε ζωντανοί. Νεκροί, θα προσπαθείτε να Τον δείτε χωρίς να το καταφέρνετε». [Ευαγγέλιο Θωμά §59]

   Απάντηση στο 3ο ερώτημα:
   Στο βιβλίο δίνεται η βασική και κύρια λύση της μεταθανάτιας σωτηρίας, η οποία επιτυγχάνεται με την αφομοίωση της Αλήθειας. Το εν λόγω άρθρο, είναι κυρίως συμπληρωματικό. Αυτή η Επίγνωση γίνεται ένα είδος ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ ΦΟΡΕΑ που δίνει την δυνατότητα να περάσει κάποιος στο Ανώτερο Νοητικό Πεδίο. Αυτή η Επίγνωση γίνεται ένα υποκατάστατο «Ένδυμα Γάμου» (ένα είδος στολής). Όσο πιο γερά (αυτή η επίγνωση) πλαισιώνει τον άνθρωπο, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να μην χαθεί (ο άνθρωπος) στα ενεργειακά μεσοδιαστήματα. Αν δεν δημιουργηθεί αυτό το ‘σκάφανδρο’ της επίγνωσης της Αλήθειας (αυτή η ‘στολή’), κανείς δεν μπορεί να περάσει στο Ανώτερο Νοητικό Πεδίο, ούτε και αν ακόμη ακολουθήσει τον Χριστό την ώρα που δημιουργεί το Ρήγμα· Γιατί πως θα πάει σ’ εκείνο το πεδίο χωρίς το ανάλογο σώμα;

   Υπενθυμίζω την βιβλιογραφική αναφορά 205 ή 547 (με την παραβολή των Γάμων του Βασιλέως) που παραλληλίζει το Ανώτερο Νοητικό σώμα, με το ‘ένδυμα Γάμου’:

   [Ματθαίος ΚΒ] «§2. Ωμοιώθη η βασιλεία των Ουρανών με άνθρωπον βασιλέα όστις έκανε τους γάμους είς τον υιόν αυτού. …§11. Εισελθών δε ο Βασιλεύς δια να θεωρήσει τους ανακεκλιμένους, είδε εκεί άνθρωπο μη ενδεδυμένο ένδυμα γάμου. (το ανώτερο νοητικό σώμα ως το κατάλληλο ένδυμα γάμου) §12. και λέγει προς αυτόν· Φίλε, πώς εισήλθες ενταύθα μη έχων ένδυμα γάμου; Ο δε απεστομώθη. §13. Τότε είπεν ο βασιλεύς προς τους υπηρέτας· Δέσατε αυτού πόδας και χείρας σηκώσατε αυτόν και ρίψατε εις το σκότος το εξώτερον· εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων. §14. Διότι πολλοί οι κεκλημένοι ολίγοι δε οι εκλεκτοί».

 11. Μαγδαληνή's Gravatar Μαγδαληνή
  05/03/2018    

  Eυχαριστούμε πολύ Αγγελική για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσφέρετε.Είναι διαμάντια ανεκτίμητα….Διαβάζοντας το βιβλίο σας αλλά και αυτό το άρθρο, μου γεννήθηκε εξαρχής μια απορία;Τα αγγελικά τάγματα της ορθοδοξίας: Χερουβείμ,Σεραφείμ,Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχάγγελοι,Άγγελοι, είχα την αίσθηση ότι τοποθετήθηκαν από τους Αληθινούς κόσμους για να εποπτεύουν το μάτριξ. Επειδή αναφερθήκατε στην περιστρεφόμενη δύναμη- Χερουβείμ σαν έργο τους άρχοντα του κόσμου τούτου,και επειδή στη θεία λειτουργία ψάλλουν για αυτές τις δυνάμεις, έχω πολύ προβληματιστεί….Από πού προέρχονται και ποιόν υπηρετούν τελικά…π.χ ο Μιχαήλ που παραλαμβάνει τις ψυχές, τις πάει λένε για …κρίση….τις πάει δηλ. στον …άρχοντα; Ή τις βοηθάει να βρούνε το Χριστό….Υπάρχει βέβαια και η παραποίηση περί κρίσεως, αλλά τι ισχύει τελικά;Τα μικρά παιδιά που πεθαίνουν πάνε κατευθείαν στο ανώτερο νοητικό λόγω αγνότητας ή ξαναεπιστρέφουν λόγω μη συνειδητής διαχείρησης της μεταθανάτιας κατάστασης; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων….

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   06/03/2018    

   Τα αγγελικά τάγματα της ορθοδοξίας (Χερουβείμ, Σεραφείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχάγγελοι, Άγγελοι) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.
   Στο Απόκρυφο Ευαγγέλιο, ο Ιωάννης, είναι απόλυτα ξεκάθαρος σ’ αυτά. Οι δυνάμεις του άρχοντα φθάνουν ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ.
   (Σας παραπέμπω στις βιβλιογραφικές αναφορές: 37Α, 231Α, 635ΙΑ)

   Επίσης ΚΑΙ οι Αρχάγγελοι είναι δυνάμεις του δημιουργού. …Μην ξεχνάτε ότι τους αρχαγγέλους, κυρίως τον Μιχαήλ, τον πρωτοσυναντήσαμε στην Παλαιά Διαθήκη, ως αρχάγγελο του Γιαχβέ!

   Επίσης στο Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Μιχαήλ, επιβλέπει όλους τους υπόλοιπους αγγέλους, στην κατασκευή του αστροαιθερικού και υλικού σώματος του ανθρώπου, δηλαδή της φυλακής μας.

   Σας υπενθυμίζω την βιβλιογραφική αναφορά ‘460Β’

   [Απόκρυφο Ευαγγέλιο Ιωάννη]: «Και ο Ιαλδαβαώθ είπε στις αρχές που τον υπηρετούσαν: Ελάτε ας δημιουργήσουμε έναν άνθρωπο… Ας τον ονομάσουμε Αδάμ ώστε το όνομά του να γίνει δύναμη φωτός για μας. Και οι δυνάμεις άρχισαν: Η πρώτη δημιούργησε ψυχή οστών, η δεύτερη δημιούργησε ψυχή νεύρων, η τρίτη δημιούργησε ψυχή σάρκας, η τέταρτη δημιούργησε ψυχή μυελού, η πέμπτη δημιούργησε ψυχή αίματος, […]
   Και το πλήθος των αγγέλων στάθηκε κοντά του και πήραν από τις δυνάμεις των επτά στοιχείων της ψυχικής μορφής, προκειμένου να δημιουργήσουν τη σύνθεση των μελών και των ποδιών και τη σύνδεση μεταξύ τους. […]
   Ο πρώτος άρχισε να δημιουργεί το κεφάλι, ο Eteraphaope-Abron δημιούργησε το κεφάλι, ο Meniggesstroeth δημιούργησε τον εγκέφαλο, ο Asterechme το δεξί μάτι, ο Thaspomocha το αριστερό μάτι, ο Ieronumos το δεξί αυτί, ο Bissoum το αριστερό αυτί, […]
   ΚΑΙ ΕΠ’ ΑΥΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΕΥΑΝ Ο ΜΙΧΑΗΛ, Ο ΟΥΡΙΗΛ, Ο ΑΣΜΕΝΕΔΑΣ […]»

   Ο Μιχαήλ λοιπόν δεν βοηθάει την ψυχή να βρει τον Χριστό, αλλά την οδηγεί στην «αγκαλιά» του άρχοντα του κόσμου τούτου.

   ―Το Ανώτερο Νοητικό είναι ένα πεδίο που μπορεί κάποιος να το φθάσει, αφού γνωρίσει και «ντυθεί» την Αλήθεια.
   Δεν μπορεί κάποιο άτομο αμύητο στην Αλήθεια να περάσει στο Ανώτερο Νοητικό Πεδίο!
   Όλες οι οδηγίες που δίνονται σ’ αυτήν στην ιστοσελίδα, απευθύνονται στους ανθρώπους που έχουν διαβάσει το βιβλίο, έχουν γνωρίσει την Αλήθεια και έχουν μπει σε μια διαδικασία εσωτερικής κάθαρσης.

   Για κάθε πεδίο/διάσταση, χρειάζεται και ο ανάλογος φορέας/σώμα/σκάφανδρο.

   Το Ανώτερο Νοητικό σώμα δημιουργείται ΚΑΝΟΝΙΚΑ μετά τον Ιερό Γάμο με τον Ανώτερο Εαυτό. Επειδή όμως αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη και πολύ χρονοβόρα διαδικασία, δόθηκε στους ανθρώπους η εύνοια της Επίγνωσης της Αλήθειας, προκειμένου (αυτή η Επίγνωση) να γίνει ένα είδος ‘στολής’ με την οποία κάποιος να μπορέσει να περάσει σ’ αυτό το Ανώτερο Νοητικό πεδίο.
   Ένα (κανονικό/μέσο) παιδί είναι αδύνατον να δημιουργήσει ένα τέτοιο σκάφανδρο, ακόμη και να έχει πληροφορηθεί την Αλήθεια, επειδή κατά την παιδική ηλικία, κυριαρχεί στον άνθρωπο το αστρικό σώμα. Από τα 18 και μετά αρχίζει η Ψυχή (εάν υπάρχει) να επιδρά στον άνθρωπο. (Αυτή η πληροφορία υπάρχει και μέσα στο βιβλίο, αλλά από διαφορετική σκοπιά, στο κεφάλαιο: ‘Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΩΣΗ’)
   Άρα ένα παιδί, αφού πεθάνει και ακολουθήσει την πεπατημένη μεταθανάτια πορεία, επιστρέφει πάλι σε μια νέα ενσάρκωση.
   Άλλωστε δεν είναι βέβαιο ότι κάθε παιδί είναι και μια αγνή ύπαρξη! Εξαρτάται τι έχει ενσαρκωθεί μέσα του!!!

   • Μαγδαληνή's Gravatar Μαγδαληνή
    08/03/2018    

    Ευχαριστούμε πολύ Αγγελική για τις απαντήσεις- υπενθυμίσεις.
    Όσον αφορά τα αγγελικά τάγματα ήθελα,είχα ανάγκη να πιστεύω ,ότι ήταν σταλμένα από τους αληθινούς κόσμους για εποπτεία τοποθετημένα στο ανώτερο νοητικό,και στα αποκάτω επίπεδα υπήρχαν ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ-ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ τους, μιας και βρισκόντουσαν στον κόσμο του αντεγραφέα….Έτσι λοιπόν θεωρούσα ότι ο αληθινός π.χ αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε το μήνυμα στην παρθένο Μαρία, και ο ψεύτικος πρωτοστατεί τώρα στα channelings της νέας εποχής και παρασύρει τις ψυχές στην 5η διάσταση και τις απομακρύνει από τον Ιησού Χριστό, μιας και προμοτάρουν τον Χριστό σαν δασκαλάκο. Άρα λοιπόν ο φύλακας άγγελος μας, μας φυλάει μην πάθουμε κάτι , σαν πολύτιμους δομικούς λίθους του μάτριξ, ο Γαβριήλ …πιέστηκε από τους αληθινούς κόσμους να μεταφέρει το μήνυμα στην Μαρία(;;;;)και οι άγγελοι που ήταν στον τάφο του Χριστού από πού στάλθηκαν;Υπάρχουν πέρα από το Χριστό που άνοιξε το δρόμο διαφυγής και την Παναγία που μεσιτεύει, άλλα όντα-άγγελοι από τους αληθινούς κόσμους εδώ στο μάτριξ;
    Θα πρέπει να ανιχνεύσει κάποιος στη θεία λειτουργία της Κυριακής,αλλά και στους διάφορους ύμνους της ορθοδοξίας π.χ. Χερουβικούς ύμνους ,τί από όλα μας συντονίζει με το Χριστό και τί με τον άρχοντα του κόσμου τούτου…΄Ολα είναι συνονθύλευμα χρυσού και λάσπης…Στους χερουβικούς ύμνους υποτείθεται ότι ο Χριστός έρχεται ΜΑΖΙ με την συνοδεία των αγγελικών ταγμάτων και όλοι μαζί άγγελοι και άνθρωποι ψάλλουν :<> (Ο άρχων θα σταθεί και θα κάνει χρήση του ονοματός μου , λέει κάπου ο Χριστός).Άραγε πόση υποβολή και πλάνη πέφτει στα πλαίσια μιας δοξολογίας………(΄Ολο το βιβλίο μου φάνηκε απόλυτα λογικό.Μόνο αυτή η αποκάλυψη ότι τα γνωστά αγγελικά τάγματα υπηρετούν τον άρχοντα του κόσμου τούτου με τσάκισε.)
    Το »Αντέχεις την αλήθεια» είναι ο καταλληλότερος τίτλος…..
    Ευχαριστούμε πολύ Αγγελική γιαυτό το ΕΡΓΟ…..

    • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
     09/03/2018    

     Σε κάποια άρθρα αλλά και μέσα στο βιβλίο αναφέρω, ότι διαφέρουν οι Αγγελικές Δυνάμεις των Υπερσυμπάντων, από τους (εδώ) αγγέλους της πενίας. Οι Υπερσυμπαντικοί Άγγελοι προστατεύουν την ψυχή και το Πνεύμα του ενσαρκωμένου ανθρώπου, ενώ οι άγγελοι της πενίας, προστατεύουν το φυσικό σώμα και τις υλικές δραστηριότητές του.
     Αν ο άνθρωπος έχει χτίσει σύνδεση με τις Υπερσυμπαντικές Δυνάμεις, καρπούται και την πνευματική προστασία Τους.

     Αναφορικά με τον Γαβριήλ, σας υπενθυμίζω ένα επίμαχο σημείο από το κεφάλαιο «Φαινόμενο Χριστός», που προσδιορίζει τον ρόλο του.
     Όταν αποφασίστηκε να έλθει η Ολότητα Χριστός σ’ αυτόν τον κόσμο, οι δυνάμεις του ‘άρχοντα’, έπρεπε να κατασκευάσουν ―γι’ αυτό τον κόσμο― ένα μοντέλο σώματος ειδικών προδιαγραφών που να αντέχει το Πνευματικό μέγεθος Του Μονογενή. Άλλωστε τα ‘σχέδια’ για την κατασκευή του σώματος/φυλακή, τα είχαν και τα έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ομάδα του δημιουργού ΚΑΙ ΟΧΙ οι Υπερσυμπαντικές Δυνάμεις.
     Όταν αυτό το ειδικής κατασκευής έμβρυο ολοκληρώθηκε από την ομάδα του έκπτωτου δημιουργού, στάλθηκε ο Γαβριήλ να το ΕΜΦΥΤΕΥΣΕΙ στη μήτρα της Παναγίας. Ο ‘κρίνος’ που υποτίθεται μύρισε η Μαρία, ήταν το ‘αναισθητικό’ προκειμένου όλη αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί. Ο Γαβριήλ ήταν απλά ένας εντολοδόχος του ‘άρχοντα’.

     Σχετικά τώρα με τους ύμνους της εκκλησίας, πράγματι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, μνημονεύονται οι δυνάμεις του ‘άρχοντα’ και χρειάζεται μεγάλη διάκριση από μέρους μας.

     • Μαγδαληνή's Gravatar Μαγδαληνή
      09/03/2018    

      Χίλια ευχαριστώ΄Αγγελική για τις απαντήσεις!!! Κάποια στιγμή (αν γίνεται) δώσε μας την άποψή σου για το ρέικι και τα σύμβολα του, που σταμπάρουν τις ψυχές με τα σύμβολα του κόσμου τούτου. Άραγε έχουν επίπτωση και στη μεταθανάτια ζωή;; ΄Οπως επίσης και για την »γλυκιά» διείσδυση των εωσφορικών ενεργειών στην ψυχή, διαμέσου του channeling, και τον αποπροσανατολισμό από τον αληθινό Χριστό. Και πάλι ευχαριστούμε…..

     • Ουρανία's Gravatar Ουρανία
      21/05/2018    

      Καλησπέρα σας,

      Σχετικά με την εξήγηση που δίνετε για τον αρχάγγελο Γαβριήλ, έχω μία απορία και συγκεκριμένα από τι στιγμή που είναι σταλμένος από τον άρχοντα αυτού του κόσμου και είναι γνωστή η γέννηση Του Ιησού από την ομάδα του δημιουργού πως και δεν έγινε απόπειρα να εμποδίσουν την γέννησή Του ή και αργότερα κάποια απόπειρα δολοφονίας πριν ενηλικιωθεί ο Ιησούς, προκειμένου να μην μπορέσει να πραγματοποιηθεί η διδασκαλία της Αλήθειας?

     • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
      28/05/2018    

      Ήταν μέρος της συμφωνίας (Υπερσυμπαντικών και έκπτωτων) να γεννηθεί ο Χριστός, προκειμένου να πληρωθούν τα λύτρα. Για τους έκπτωτους, η θυσία του Χριστού ήταν σαν το εκλεκτότερο έδεσμα ενέργειας, και δεν είχαν καμία διάθεση να το χάσουν. Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική (ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ) ΑΠΑΙΤΗΣΗ, προκειμένου να επιτρέψουν στους ομήρους τους να ελευθερωθούν. (Εάν έχετε το βιβλίο, σας παραπέμπω στο κεφάλαιο ‘ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΣ’ και συγκεκριμένα αμέσως μετά την 442 βιβλιογραφική αναφορά/υποσημείωση). Βέβαια στο τέλος αυτοί, δεν τήρησαν την συμφωνία τους· έτσι, και με τα λύτρα χόρτασαν, και τους ομήρους δεν απελευθέρωσαν.
      Ο κύριος λοιπόν σκοπός της Έλευσης του Χριστού ήταν Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΛΥΤΡΩΝ και όχι η διδασκαλία της Αλήθειας, άσχετα αν αποκαλύφθηκαν αρκετά σημεία της. Την Αλήθεια επωμίζεται να την αναγγείλει ο Παράκλητος. Γι’ αυτό λέει ο Χριστός:
      [Ιωάννης ΙΣΤ] §12. Έτι πολλά έχω να είπω προς εσάς, δεν δύνασθε όμως τώρα να βαστάζητε αυτά. §13. Όταν δε έλθη εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν· διότι δεν θέλει λαλήσει αφ’ εαυτού, αλλ’ όσα αν ακούση θέλει λαλήσει, και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. 14. Εκείνος θέλει δοξάσει εμέ, διότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς.

 12. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ's Gravatar ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  08/03/2018    

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, ήταν πολύ κατατοπιστική ως προς το ποιοι δε θα μπορέσουν να δουν το χρυσό φως. Όμως σε εκείνο το σχόλιο σας γράφετε ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που αν και θα δουν το χρυσό φως δε θα μπορέσουν να το διαβούν γιατί Στενή η πύλη. Δηλαδή άνθρωποι που αν πάρω υπόψιν το τελευταίο σχόλιο σας βρίσκονται τουλάχιστον στο πέμπτο ενεργειακό κέντρο. Η απορία μου είναι τι είναι αυτό που μπορεί να τους κάνει να μην μπορούν να διαβούν το χρυσό φως ενώ το διακρίνουν; Τι πρέπει να κάνουν ώστε να έχουν επιτυχία να το ακολουθήσουν;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   09/03/2018    

   Μεγάλο ρόλο παίζουν οι συνθήκες θανάτου! Ελάχιστοι έχουν την τύχη να πεθάνουν γαλήνια στο κρεββάτι τους…
   Αν ο θάνατος π.χ. είναι βίαιος ή οδυνηρός, είναι οπωσδήποτε ένας καθοριστικός παράγων.
   Επίσης η ψυχική κατάσταση που βίωνε ο άνθρωπος την ώρα του θανάτου του, είναι μια ακόμη παράμετρος που επηρεάζει τις πρώτες μεταθανάτιες ώρες. Αν για παράδειγμα πέθανε ενώ βρισκόταν κυριευμένος από συναισθήματα θυμού ή αγανάκτησης ή πανικού ή φόβου ή άλλων έντονων συναισθημάτων, τότε οι αστρικές δυνάμεις που είχε προσελκύσει γύρω του εξαιτίας αυτών, δημιουργούν ένα μεγάλο εμπόδιο για την απρόσκοπτη αναζήτηση του σωστού δρόμου εκείνη την ώρα.
   Ένα άλλο εμπόδιο μπορεί να είναι τα μεγάλα πρακτικά προβλήματα που μπορεί να δημιούργησε ο θάνατος του εν λόγω ανθρώπου στα αγαπημένα του πρόσωπα, πίσω στην ύλη. Αν π.χ. έμειναν πίσω μικρά απροστάτευτα παιδιά, οικονομικές εκκρεμότητες κ.α. είναι καταστάσεις που παγιδεύουν την ψυχή καθώς της αποπροσανατολίζουν το ενδιαφέρον για λύτρωση.
   Όλες αυτές οι καταστάσεις προκαλούν στην Ψυχή μεγάλη αναστάτωση. Όμως ακόμη και η ίδια η συνειδητοποίηση του θανάτου, μπορεί να προκαλέσει ταραχή και πανικό στην ύπαρξη και όλη αυτή η κατάσταση να την αποσυντονίσει από το να βρει το δυσδιάκριτο Χρυσό Φως.

   Επειδή λοιπόν κάθε θάνατος είναι πολύ ιδιαίτερος και μοναδικός, καλό είναι, κάθε ψυχή, να έχει καταγράψει στην πνευματική της υπόσταση, ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, έχοντας αρκετές εναλλακτικές λύσεις, ακόμη κι αν βρεθεί μπροστά στην Καρμική Επιτροπή με το αστρικό της σώμα (στην περίπτωση που το φυσικό σώμα καεί σε μια πυρκαγιά και το αιθερικό διαλυθεί αυτόματα).

   …Κάποια στιγμή θα πρέπει να γράψω σε άρθρο αυτές τις εναλλακτικές λύσεις…

 13. Σπυρος Κορυζης's Gravatar Σπυρος Κορυζης
  09/03/2018    

  Κυρια Αγγελικη ειμαι και εγω ενας ακομα που διαβασα το βιβλιο σας. Μια ερωτηση και απο μενα. Διαβασα απαντησεις σας στα ερωτηματα για τους Αγιους-μοναχους της ορθοδοξιας. Αν και συμφωνω οτι ειναι μεγαλο λαθος εως εγκλημα να ταυτιζουμε τον Γιαχβε με τον Ιησου, απογοητευομαι απο την πιθανοτητα αυτοι οι αγιοι να ειναι πλανεμενοι. Πολλοι πιστοι βιωσαν θαυματα απο αγιους της ορθοδοξιας. Απο αγιους που εκαναν περα την υλη και τα παραγωγα της. Περιουσιες εξουσιες κ.α. Απο αγιους που προσευχοντουσαν πρωι βραδυ στον Χριστο. Πολλα θαυματα οι ιδιοι ομολογουσαν οτι τα εκανε ο ιδιος ο Χριστος και οχι αυτοι σε ερωτησεις πιστων. Αν αγιοι σαν τον Παισιο παραδειγμα δεν μπορεσουν να σωθουν με αυτη την ζωη που κανανε και την αγαπη που δωσανε σε αλλους ανθρωπους και την πιστη τους στον Χριστο δεν νομιζω οτι οι υπολοιποι εχουμε ελπιδα.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   10/03/2018    

   Δεν μου πέφτει λόγος να κρίνω αυτούς του ανθρώπους. Άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτούς. Όμως πόσο νομίζετε ότι μπορεί να μείνει αμόλυντη η ψυχή όλων αυτών των πλανημένων πιστών όταν στις καθημερινές προσευχές τους, δοξάζουν και επικαλούνται τον ‘ποιητή του ουρανού και της γης’, τον έκπτωτο άρχοντα και την ιεραρχία των δυνάμεών του;

   Αναφορικά δε με τα ‘θαύματα’ ―το αποτέλεσμα της 6ης αίσθησης/παγίδας― σας υπενθυμίζω τα λόγια του Χριστού:

   «Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προεφητεύσαμεν ΕΝ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΣΟΥ, και ΕΝ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΣΟΥ ΕΞΕΒΑΛΟΜΕΝ ΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΜΟΜΕΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ; Και τότε θέλω ομολογήσει προς αυτούς, ότι ποτέ δεν σας εγνώρισα· φεύγετε απ’ εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν.» [Ματθαίος, Ζ:22-23]

   Και για να προλάβω την απορία σας, σας υπενθυμίζω ότι ο Χριστός ως Καθαρό Πνεύμα, αντλούσε την δύναμη των θαυμάτων Του, από την ύψιστη Πνευματική αφετηρία, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από την αφετηρία μιας ψυχής (όμηρου στην υπηρεσία του έκπτωτου ‘άρχοντα’ δημιουργού).

   Άλλωστε τα θαύματα που έκανε ο Χριστός, δεν είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αλλά γίνονταν για να ενισχύσουν την πίστη των ανθρώπων και των μαθητών του. «Ίνα πιστεύσωσιν οι μαθητές αυτού».

   Στον προβληματισμό σας σχετικά με την προσφορά ‘αγάπης’ από εκείνους τους αφιερωμένους ανθρώπους, σας υπενθυμίζω το κεφάλαιο «Συναισθήματα- Ενεργειακή τροφή- αγάπη», όπου εντοπίζονται οι διαφορές ανάμεσα στην Πνευματική Αγάπη και την εκ διαμέτρου αντίθετη (φιλάνθρωπη) συναισθηματική.

   «Ο Ιησούς λέει σ’ αυτούς: Εάν νηστέψετε θα αμαρτήσετε ως προς τον εαυτό σας. Και αν προσευχηθείτε, θα καταφρονηθείτε. Και αν δώσετε ελεημοσύνη θα προκαλέσετε κακό στο πνεύμα σας.» [Θωμάς εδάφιο 14]

   Σας παραπέμπω επίσης στην βιβλιογραφική αναφορά 464 (ή υποσημ. 463 για την Α έκδοση) για την νεανική ηλικία του Χριστού.

   Οι άνθρωποι περιβεβλημένοι με τον σάρκινο φορέα τους, ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ, ώστε να επιλέξουν την συναισθηματική ‘αγάπη’, που την έβρισκαν περισσότερο αποτελεσματική για τις ανάγκες τους, βάζοντας σε τελευταία μοίρα την Πραγματική και Πνευματική. Έτσι κατέβασαν την Αγάπη, στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

   Δυστυχώς επί αιώνες ο δημιουργός με εργαλείο του την (ελεγχόμενη από τον ίδιο) θρησκεία, φύτεψε πολύ λάθος αντιλήψεις στην ανθρώπινη πίστη, και γίνεται σχεδόν αδύνατον όλες αυτές να ξεριζωθούν, περιμαζεύοντας μόνο τα διάσπαρτα κομμάτια της αλήθειας που εκείνος παρέλειψε να κρύψει. Η Αλήθεια ή μιλάει στην ψυχή του κάθε ανθρώπου ή σιωπά. Το θέμα είναι μόνο να την αντέξει, επειδή είναι οδυνηρή και δυσάρεστη.

 14. Α. Πανοπούλου's Gravatar Α. Πανοπούλου
  09/03/2018    

  Σχετικά με την απάντηση που δώσατε στο τελευταίο σχόλιο θέλω να ρωτήσω τι είναι αυτό που ενσαρκώνεται τη στιγμή της γέννησης;
  Επίσης τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου; Μεταφέρεται ο νους στο αστρικό πεδίο;
  Μπορεί να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει αποκτήσει το ανώτερο νοητικό σώμα κατά τη διάρκεια της ζωής; Μπορεί να αποδεικνύεται επίσης και κατά τη διάρκεια του ύπνου ή μόνο μετά το θάνατο; Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   13/03/2018    

   Απάντηση στο 1ο ερώτημα:
   Την ώρα της γέννησης υπάρχουν δύο πιθανότητες: Η πρώτη είναι μέσα στο έτοιμο υλικο-αιθερικό-αστρικό σώμα ―που εκείνη την ώρα γεννιέται― ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ· οπότε ο άνθρωπος αυτός θα είναι ένα ‘κέλυφος’ ή ‘αστρικός’ ή ‘οργανική πύλη’ ή όπως αλλιώς μπορεί να ονοματίζεται αυτή η κατηγορία. Αυτοί οι άνθρωποι μοιάζουν με ‘κενά δωμάτια ξενοδοχείου’ επειδή εύκολα τα σώματά τους μπορούν να ‘καταληφθούν’ από διάφορες αστρικές οντότητες. Αυτοί δεν έχουν καμία δυνατότητα πνευματικής εξέλιξης.

   Η άλλη πιθανότητα είναι την ώρα της γέννησης, να ενσαρκωθεί μέσα στο έτοιμο υλικό-αιθερικο-αστρικό σώμα, ή μια απλή ψυχή ή μια Πνευματική Ψυχή/Θεϊκός Σπινθήρας, ή μια ‘θεϊκή’ ύπαρξη από την ιεραρχία του έκπτωτου δημιουργού ή ένας δαίμονας ή κάποιο αστρικό κέλυφος κάποιας παλαιάς ανθρώπινης ύπαρξης (ψευτοψυχή). Αυτή η τελευταία περίπτωση δημιουργεί πολλές φορές σύγχυση στις τυχόν ‘αναδρομές’ που μπορεί να κάνει αυτό το άτομο, και δημιουργείται η εντύπωση μιας προηγούμενης ενσάρκωσης, όμως δεν είναι ενσάρκωση της ψυχής, αλλά οι ‘πληροφορίες’ του αστρικού κελύφους.
   Κατά προσέγγιση τα ποσοστά αυτών των ενσαρκώσεων είναι:

   10% Πνευματικές Ψυχές (Θεϊκοί Σπινθήρες). Από το 2007 σταμάτησαν πλέον να ενσαρκώνονται νέες Πνευματικές Ψυχές στον πλανήτη. (Οι λόγοι δεν μπορούν να αναφερθούν δημόσια). Υπάρχουν μόνο όσες είχαν ενσαρκωθεί παλαιότερα.

   20% Απλές Ψυχές.

   10% Εντολοδόχοι της ιεραρχίας του έκπτωτου δημιουργού, με ιδιαίτερα ‘πνευματικά’ χαρίσματα.

   10% Ψευτοψυχές.

   20% Αστρικοί ή οργανικές πύλες.

   30% Αστρικοί δαίμονες. Ένα ποσοστό που ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει.

   Απάντηση στο 2ο ερώτημα:

   Το συχνότερο είναι κατά την διάρκεια του ύπνου η συνείδηση να μεταφέρεται στο αστρικό πεδίο. Άλλες πάλι φορές μεταβαίνει στο αιθερικό, απ’ όπου προέρχονται τα προφητικά όνειρα. Υπενθυμίζω ότι τα γεγονότα συμβαίνουν πρώτα στο αιθερικό και μετά εκδηλώνονται στο φυσικό.

   Απάντηση στο 3ο ερώτημα:
   Την ύπαρξη του Ανώτερου Νοητικού Σώματος την γνωρίζει ΜΟΝΟ ο ίδιος ο άνθρωπος. Τις περισσότερες φορές όταν κάποιος φθάσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να δημιουργήσει Ανώτερο Νοητικό, αυτή είναι μια κατάσταση που ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ. Εκδηλώνεται μόνο από την Αγαθή Σοφία που διαθέτει το άτομο. Διευκρινίζω την Αγαθή Σοφία, επειδή υπάρχει και η δόλια μεθυστική Σοφία των οντοτήτων της ιεραρχίας του έκπτωτου δημιουργού.
   Αν λοιπόν κάποιος έχει δημιουργήσει αυτό το Ανώτερο Σώμα, έχει τις προϋποθέσεις να έχει πρόσβαση στα Πνευματικά πεδία, απ’ όπου μπορεί να πάρει κάποιες πληροφορίες και μέσω ύπνου.

   • Αμαλία's Gravatar Αμαλία
    16/03/2018    

    Ευχαριστώ πολύ. Πoλύ σημαnτικές πληροφορίες!

 15. Σωτήριος's Gravatar Σωτήριος
  11/03/2018    

  Κα. Αγγελική,όπως αναφέρεται και στο βιβλίο σας,την πλειοψηφία των Αληθινών Αγίων δεν την γνωρίζουμε…Υπάρχει εξουσία,δια μέσου του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού,οι Θείες Οντότητες που βρίσκονται στο Ανώτερο Νοητικό Πεδίο να κάνουν την παρέμβασή τους τόσο όσο παίζουμε το παιχνίδι που λέγεται ζωή,όσο και στο ταξίδι μας μετά το τέλος της συμμετοχής μας στα δρώμενα του μάτριξ(όσο αναφορά την Ψυχή);

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   12/03/2018    

   Βεβαίως και υπάρχει ευνοϊκή παρέμβαση. Όταν κάποια Ψυχή εντάσσεται στο Δρόμο για την Λύτρωση, οι Υπερσυμπαντικές Δυνάμεις με την αρωγή των αγίων από το Ανώτερο Νοητικό, προστατεύουν αυτή την Ψυχή, παρά το ότι, κάποιες φορές μπορεί οι άγγελοι της πενίας να την κατατρέχουν δημιουργώντας της υλικά προβλήματα.

 16. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ's Gravatar ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  11/03/2018    

  Πραγματικά ανυπομονώ να διαβάσω για αυτές τις δικλείδες ασφαλείας, τις εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που βρεθούμε μπροστά απο την Καρμική επιτροπή. Δε νομίζω να διατρέχουμε αυτό τον κίνδυνο μόνο σε περίπτωση που καούμε. Θα βοηθήσει πολύ να ξέρουμε γιατί δεν ειναι χαρακτηριστικό τους η τιμιότητα. Αν τη συναντήσομε την εχω ικανή να σβύσει τη μνήμη μας και ολες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το βιβλίο της Αλήθειας. Αυτο που κάνουν δηλαδή πριν μας ενσαρκώσουν. Ευχαριστώ για την απάντηση σας.

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   12/03/2018    

   Αυτό (το σβήσιμο της ‘μνήμης’) δεν θα μπορέσει να γίνει, επειδή στην Καρμική επιτροπή, κρίνεται ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (αλλά και όλες οι καταγραφές από την ατομική Ακασική μερίδα) και ότι αυτό κουβαλάει ως καταγραφή από το πέρασμα στην ύλη, όταν θα έχει πλέον διαλυθεί το αιθερικό σώμα, που διαθέτει ένα υποτυπώδη ‘νου’. Γι’ αυτό, αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να έχουν ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΒΙΩΜΑ. Η Αλήθεια δηλαδή θα πρέπει να έχει γίνει ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΒΙΩΜΑ. Γι’ αυτό λέω ότι μια φευγαλέα επαφή με την Αλήθεια ίσον ΚΑΜΙΑ επαφή.

 17. Marita's Gravatar Marita
  12/03/2018    

  Το άρθρο για τις εναλλακτικές λύσεις-πιθανοτητες στη μεταθανάτια πορεια, το περιμένουμε με ανυπομονησία !!! Είναι δύσκολο να φύγει κάποιος εν γαλήνη κυρίως στις μέρες μας!! Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σοκαριστεί και να τρομάξει από τις συνθήκες θανάτου του!! Θα είμαστε για άλλη μια φορά ευγνώμονες κα Αγγελική!!!

 18. Σπυρος Κορυζης's Gravatar Σπυρος Κορυζης
  13/03/2018    

  Κυρια Αγγελικη ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Θα θελα να κανω μια ερωτηση! Υπαρχει περιπτωση δυναμεις του δημιουργου του matrix αν αντιληφθουν οτι ενας ανθρωπος αρχιζει να κατανοει την κατασταση, και κανει στροφη προς την αληθεια του Χριστου να του δημιουργουν προβληματα? Για να το γραψω και πιο χοντροκομενα, πριν προλαβει να κατανοησει πληρως τους τροπους σωτηριας του να του επιφερουν ακομα και τον θανατο ωστε να τον στειλουν σε νεα μετενσαρκωση? Διοτι η γνωση ειναι πολυ δυσκολο για εναν ανθρωπο να ερθει επιτοπου!θελει ερευνα και προσπαθεια!! Σε τετοια περιπτωση επεμβαινουν δυναμεις εκτος του matrix? Υπαρχει περιπτωση θαυματα που εχουν βιωσει ανθρωποι να μην ειναι απο αγγελους του matrix αλλα απο αγγελους εκτος αυτου? Σας ευχαριστω!!

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   14/03/2018    

   Πράγματι! Η Επίγνωση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν έρχεται ‘επιτόπου’! Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη περίοδος για τον άνθρωπο, επειδή ο ίδιος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το δρόμο του. Σε πνευματικό επίπεδο γίνεται μάχη ανάμεσα στις Υπερσυμπαντικές και εγκόσμιες δυνάμεις με αμφίβολα αποτελέσματα, επειδή ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Τότε, πολλά μπορεί να συμβούν. Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το ‘κάρμα’ με το οποίο είναι φορτωμένος κάθε άνθρωπος.
   Ανάλογα την ανθρώπινη ύπαρξη και το ποσοστό Πνεύματος που αυτή διαθέτει, μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις των Υπερσυμπαντικών και σε υλικό επίπεδο με την εκδήλωση θαυμάτων. Αυτή όμως η πιθανότητα διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση.

   Πληροφοριακά: Στο κάρμα του, μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος μπορεί να επέμβει, αν πάρει τον έλεγχο της ζωής του στα δικά του χέρια. Αυτό συμβαίνει ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση των τριών φάσεων της αυτογνωσίας.

   • ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ's Gravatar ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
    20/06/2018    

    Ποιες ειναι οι τρεις φάσεις της αυτογνωσίας ;

    • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
     22/06/2018    

     Τις αναφέρω στο βιβλίο μου

 19. ΚΩΣΤΑΣ's Gravatar ΚΩΣΤΑΣ
  16/03/2018    

  Με αφορμή των παραπάνω σχολίων σχετικά με τους Αρχαγγέλους,
  Θα ήθελα κ Αγγελική να μου εξηγήσετε το παρακάτω κείμενο από το Ευαγγέλιο του Ιούδα
  » Ο Ιησούς είπε, Γι αυτόν το λόγο ο Θεός διέταξε τον Μιχαήλ να τους δώσει (στους εκπεσόντες ‘δημιουργούς ‘) τα Πνεύματα των Ουράνιων Ανθρώπων σαν ένα δάνειο, έτσι ώστε θα μπορούσαν να προσφέρουν υπηρεσία, αλλά ο Μέγας Ένας διέταξε τον Γαβριήλ να παραχωρήσει Πνεύματα στη μεγάλη γενεά χωρίς απάνω της κανέναν αρχοντα»
  Είναι πραγματικοί άγγελοι των Υπερσυμπαντων σ αυτούς που αναφέρεται ο Μέγας Ένας ;
  Όπως και στην αρχή λέει » Γι αυτόν το λόγο ο Θεός » και στη συνέχεια συνεχίζει… Αλλά ο Μέγας Ένας, δηλαδή άλλο είναι ο Θεος και άλλο ο Μέγας Ένας;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   17/03/2018    

   Για το πρώτο ερώτημα:
   Όλη αυτή η υπόθεση είναι μια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ‘ΙΣΤΟΡΙΑ’ που αναλύεται διεξοδικά μέσα στο βιβλίο. Με την λακωνική απάντηση που θα προσπαθήσω να σας δώσω εδώ, υπάρχει κίνδυνος, όχι μόνο να παραποιηθούν οι έννοιες, αλλά και να προκύψουν νέες διαφορετικές απορίες. Παρόλα αυτά θα το επιχειρήσω.

   Οι Μιχαήλ και Γαβριήλ ΔΕΝ είναι άγγελοι των Υπερσυμπαντων.

   Όταν ‘παραχωρούνται’/προσχωρούν οι Ουράνιοι Άνθρωποι στο απαγορευμένο σύμπαν/δένδρο, η Άρρητος Αρχή (από τα Υπερσύμπαντα) διαμηνύει στους απεσταλμένους του δημιουργού (Μιχαήλ και Γαβριήλ) που έρχονται να παραλάβουν τους Ουράνιους Ανθρώπους, ότι Αυτοί (οι Ουράνιοι) δίνονται ως ΔΑΝΕΙΟ, ώστε με αυτή την προσφορά (των Πνευματικών Παιδιών) να μπορέσει ο Γιαλδαβαώθ και οι δυνάμεις του, να προσφέρουν υπηρεσία. (Αυτά συμβαίνουν ΠΡΙΝ την δεύτερη μείζονα πτώση, τότε που τα ‘γεγονότα’ ήταν πολύ διαφορετικά απ’ ότι στη συνέχεια). Στον δε Γαβριήλ δηλώνει, ότι Αυτοί οι Ουράνιοι (που εκείνη την περίοδο θα εμψυχώνονταν, δηλαδή θα ΝΤΥΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ―την Μεγάλη Γενιά― ΩΣ ΦΟΡΕΑ) δεν θα ήταν υποταγμένοι στη θέληση του δημιουργού και των δυνάμεών του (χωρίς επάνω τους κανέναν άρχοντα).

   Για το δεύτερο ερώτημα:
   Πουθενά μέσα στο Ευαγγέλιο του Ιούδα (αλλά ούτε στο Απόκρυφο του Ιωάννη) ο έκπτωτος δεν αποκαλείται «θεός»!! Αποκαλείται ‘άρχων’ ή ονοματίζεται: Γιαλδαβαώθ ή Σάκλας ή Νεμβρώ ή Σαβαώθ …
   Σ’ αυτά τα Ευαγγέλια οι λέξεις ‘Θεός’ αλλά και ‘Μέγας Ένας’ αφορούν την Άρρητο Αρχή.

   • ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ's Gravatar ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
    19/03/2018    

    Αγγελικη, ενα χαζο ισως ερωτημα αλλα και βασανιστικο. Σχετικα με την κατασταση ανυπαρξιας. Δεν ξερω κι αν το δατυπωνω σωστα – σιγουρα δεν μπορουμε να την εξηγησουμε ομως AN ειναι οπως πολλοι ανθρωποι σκεφτονται για τον θανατο, δηλαδη ενας αιωνιος υπνος, τοτε τι το τοσο τρομερο η προς τι ολη η «φασαρια».
    Ναι στο αληθινο Φως, ναι στην μια και μοναδικη Αληθεια, ναι στην αληθινη Ζωη.
    Η ανυπαρξια ομως, τι και πως ειναι ?

    • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
     19/03/2018    

     Στην ανυπαρξία ή στον ‘αιώνιο ύπνο’ πέφτουν οι άψυχοι, δηλαδή αυτοί που αποκαλούνται διαφορετικά ‘αστρικοί’ ή ‘οργανικές πύλες’ ή όντα πυριτίου.
     Αυτοί, μόλις παραχωρήσουν στις ενεργειακές/αστρικές ‘αποθήκες’ τα επιμέρους ενεργειακά τους αποθέματα ―μια όχι και τόσο ανώδυνη διαδικασία― τα οποία απέκτησαν στη διάρκεια της ζωής τους, παραμένουν κενά αστρικά κελύφη. Αυτή, είναι μια εκδήλωση της ‘ανυπαρξίας’.

     • ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ's Gravatar ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
      20/03/2018    

      Σ’ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, Αγγελικη.

     • ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ's Gravatar ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
      20/03/2018    

      Αγγελικη, με συγχωρεις που επανερχομαι…
      Απο το βιβλιο σου, που το διαβαζω ξανα και ξανα, αλλα και απο τα αρθρα σου εδω καταλαβαινω και ειναι ξεκαθαρο και καθ’ολα λογικο οτι κινδυνευουν και οι εμψυχοι να πεσουν στην ανυπαρξια απο πνευματικο θανατο. Μια ψυχη, ομως, που εχει κουραστει και πληγωθει, που εχει εξαιτιας αυτου λιγοστα αποθεματα ενεργειας, κινδυνευει να χασει κι αυτη το πνευμα/Ουσια της ? Και δεν αναφερομαι στις πολλες ενσαρκωσεις λογω εξαρτησης απο την υλη. Φοβαμαι οτι η απαντηση σου θα ειναι ‘ναι’. Κατι θυμαμαι που εχεις γραψει… για τις ψυχικες ασθενειες… Οπως και να εχει, ειναι ευκαιρια και θελω ξανα να σε ευχαριστησω για το βιβλιο σου, Περαν απο τις δικες μου ευχαριστιες / αισθημα ευγνωμοσυνης, αυτο το βιβλιο ειναι ενα ασυλληπτο πνευματικο εργο. Ευγε!

 20. Γεωργιος's Gravatar Γεωργιος
  18/03/2018    

  ΛΙγο ασχετο αυτο αλλα αυτα που θα μας δινει η Ιερη Πνευμη αν προσευχομαστε σε αυτην για υλικες μας αναγκες θα επισυρουν αντιδωρο?Μπορουμε να ζηταμε και ανθρωπους για φιλους κλπ?

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   20/03/2018    

   ΑΝ το αίτημα απαντηθεί από την Ιερή Πνεύμη, τότε δεν υπάρχει ‘αντίδωρο’.
   Συνήθως όμως, τέτοια αιτήματα σπεύδουν να τα ‘ικανοποιήσουν’ αστρικές δυνάμεις, με σκοπό να παρασύρουν ή και να εκμεταλλευτούν τον άνθρωπο, που του δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι η απάντηση έρχεται από την ανώτερη οντότητα.
   Τέτοιου είδους παρεμβάσεις, είναι πολύ συνηθισμένες από τα αστρικά ράκη, που αποκαλούνται ‘πλανοδαίμονες’.
   Αυτό μαρτυρά και η παρακάτω παράκληση:
   «Στείλε μου τον αληθινόν Ασκληπιόν, απομακρύνοντας κάθε αντίθετον δαίμονα που αποπλανά».
   Αυτό συμβαίνει επειδή όλες αυτές οι σκοτεινές οντότητες βρίσκονται πολύ κοντά στο περιβάλλον της Γης, και υπάρχει πολύ πιο εύκολη ‘επικοινωνία’ ―σε αντίθεση με τις Υψηλές Οντότητες που βρίσκονται σε πολύ ανώτερα πεδία, πιο δύσκολα προσπελάσιμα.
   Για να υπάρξει πραγματική επικοινωνία (στην προκειμένη περίπτωση με την Ιερή Πνεύμη), αυτή θα πρέπει να γίνει με το Πνευματικό Σώμα, που θα πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί.
   Γνώμη μου: Όσο λιγότερα ‘αιτήματα’, τόσο καλύτερα.

 21. Μαγδαληνή's Gravatar Μαγδαληνή
  21/03/2018    

  Αγγελική άλλη μια ερώτηση.Πέρα από την προσευχή του Αληθινού Φωτός που μας έδωσες στο βιβλίο, το Πάτερ ημών, το Βασιλεύ Oυράνιε και το Κύριε ημών Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς, είναι οκ;
  Στην εξόδιο ακολουθία, το ευλογητός ει Κύριε δίδαξόν με τα δικαιώματα Σου, ποιόν Κύριο εννοούν και ποιά δικαιώματα;
  Έχουν κάνει πάλι μείξη ή μιλούν ξεκάθαρα για τον άρχοντα, μιας και κάποια λόγια μιλούν για την κρίση που θα περάσει ο εκλιπών;(Δικαιώματα είναι οι νόμοι, διάβασα κάπου.Οι νόμοι που λειτουργεί το μάτριξ;)
  Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που να μας υποδεικνύουν αν επικοινωνούμε πραγματικά με τον Ιησού Χριστό ή την Παναγία;Ευχαριστώ και πάλι….

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   23/03/2018    

   ―Σχετικά με την ‘ΔΙΥΛΙΣΗ’ των χιλιάδων ‘σημείων’, ‘ρήσεων’, ‘προσευχών’ ‘θέσεων’ και ‘αντιθέσεων’ της θρησκείας, νομίζω ότι ψάχνετε «ψύλλους στ’ άχυρα». Είναι όλα ένα ανακατεμένο κουβάρι.
   Κοιτάξτε την ΟΥΣΙΑ και αφήστε τη λεπτομέρεια.

   ―Υπάρχουν ΜΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ και ΑΡΡΗΤΕΣ «ενδείξεις» ότι κάποιος επικοινωνεί με τις Αληθινές Υπάρξεις. Το 95% των περιπτώσεων εξαπατώνται.

 22. Κωνσταντής Κοραχάης's Gravatar Κωνσταντής Κοραχάης
  21/03/2018    

  Ιερή Πνεύμη? Πρωτοφανές.. Τί σημαίνει?

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   21/03/2018    

   Στις Σημιτικές γλώσσες, η λέξη «Πνεύμα» είναι θηλυκού γένους, γι’ αυτό στις μεταφράσεις, το Πνεύμα, αποδίδεται ως «Πνεύμη». Στο Ευαγγέλιο των Εβραίων ο Χριστός αποκαλεί την Ιερή Πνεύμη ως «Μητέρα». Στο Ευαγγέλιο του Θωμά, ο Χριστός είναι ο Πατέρας μας και η Αγία Πνεύμη (Πνεύμα) η Μητέρα μας. Στην πραγματικότητα η Αγία Πνεύμη-Μητέρα, είναι το θηλυκό τμήμα του Χριστού.
   Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, στο Απόκρυφο Ευαγγέλιό του, αποκαλεί την Μητέρα, Σοφία της Επίνοιας.
   Βοηθητικό θα είναι να διαβάσετε το άρθρο: «Μπορούμε για τις εγκόσμιες ανάγκες μας να προσευχόμαστε στη Μεγάλη Μητέρα? και ποια πραγματικά είναι αυτή?»

   • Κωνσταντής Κοραχάης's Gravatar Κωνσταντής Κοραχάης
    21/03/2018    

    Στο Ευαγγέλιο των Εβραίων εννοείτε από τις πράξεις των Αποστόλων την προς Εβραίους επιστολή?

    • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
     22/03/2018    

     Άλλο η επιστολή προς Εβραίους και άλλο το Ευαγγέλιο των Εβραίων, το οποίο συντάχθηκε τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια γύρω στο 80 ― 150 μ.Χ.
     Σήμερα σώζονται κάποια μικρά μόνο αποσπάσματα.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_the_Hebrews

     • Κωνσταντής Κοραχάης's Gravatar Κωνσταντής Κοραχάης
      23/03/2018    

      Ευχαριστώ.

 23. Ελληνίκη's Gravatar Ελληνίκη
  23/03/2018    

  Τι γίνεται με αυτούς που λένε οτι δραπετεύουν αλλά δεν καταφέρνουν να μείνουν εκεί που πάνε, αρα αφου πανε εκει έστω για λίγο καταφερνουν να εξαφανιστούν απο εδω το μάτριξ για όσο διαρκεί; το έχουν κάνει δηλαδή πλατεία Κολιάτσου Μοναστηράκι, τι σημαίνει δραπετευω, σημαίνει οτι εξαφανίζεται και το φυσικό σώμα απο το μάτριξ;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   23/03/2018    

   Αυτές οι καταστάσεις δεν περιγράφονται μέσα από σχόλια. Διαβάστε το βιβλίο, επειδή εκεί αναλύονται πολύ καλά αυτά τα θέματα.

 24. Ελισαβετ's Gravatar Ελισαβετ
  27/04/2018    

  Εδω λετε να παμε στο σημειο της σταυρωσης, ενω σε αλλο άρθρο λετε να απαρνηθουμε την κριση επικαλούμενοι τον τριτεγγυητη Ιησού. Νιωθω οτι το ενα αρθρο δεν συμπληρωνει το αλλο και δεν μπορώ να διακρινω μια σιγουρη απάντηση και μια ενοτητα. Οπως και να χει, ηθελα να ρωτήσω, αυτες τις γνωσεις απο που τις αντλησατε; Δεδομένου οτι ειστε η μοναδικη που γραφει τοσο πρωτοφανη πραγματα, με τετοια σιγουριά, ειμαι περιεργη να μου πειτε. Δηλαδη πως μπορει καποιος να ξερει με σιγουρια ποια ειναι η πορεια της ψυχης προς τη λυτρωση με τετοια ακριβεια, χωρις να εχει πεθανει για να ξερει; Δε θα μπορουσε καποιος να πει οτι αυτά ειναι θεωριες; Εσεις ειστε 100% για ολα αυτα;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   07/05/2018    

   Θα προτιμήσω να σας απαντήσω στο ερώτημα που σας προβληματίζει αναφορικά με το θέμα του άρθρου, και να παραλείψω να απαντήσω δημόσια στις ερωτήσεις που αφορούν την προσωπική μου μύηση.

   Όπως άπειρες μπορεί να είναι οι συνθήκες της ζωής των ανθρώπων, έτσι άπειρες και διαφορετικές μπορεί να είναι και οι συνθήκες του θανάτου τους…
   Δεν βιώνουν όλοι οι άνθρωποι ακριβώς (σαν καρμπόν) τις ίδιες μεταθανάτιες καταστάσεις! Διαφορετικό θάνατο βιώνει κάποιος που χάνει το σώμα του σε μια πυρκαγιά ―οπότε βρίσκεται αυτόματα με το αστρικό του σώμα, χωρίς το αιθερικό― διαφορετικό αυτός που πεθαίνει από μια αρρώστια, και διαφορετικό αυτός που πεθαίνει από βαθιά γεράματα…
   Άλλοι άνθρωποι, με το που βγαίνουν από το σώμα τους βρίσκονται σε καταπράσινα λιβάδια, άλλοι βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον που άφησαν το σώμα τους, άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μπουλούκι δαιμόνων έτοιμο να τους κατασπαράξει, άλλοι συναντούν τους αγαπημένους τους νεκρούς, άλλοι βλέπουν αγίους και αγγέλους κ.λπ.
   Ανάλογα λοιπόν τις μεταθανάτιες συνθήκες που βιώνει ο κάθε ένας, θα πρέπει να έχει και κάποιες ανάλογες δικλείδες ασφαλείας.
   Αυτός που π.χ. χάνει το αιθερικό του σώμα σε μια πυρκαγιά, θα περάσει αναγκαστικά από την Καρμική Επιτροπή με το αστρικό σώμα που αποκλειστικά τον περιβάλλει!! Σ’ εκείνη την περίπτωση θα πρέπει να επικαλεστεί τα Λύτρα του τριτεγγυητή Χριστού, αφού χωρίς αιθερικό δεν θα έχει τη δυνατότητα να μεταβεί στο σημείο της σταύρωσης …Κάποιοι άλλοι πάλι, αν και θα έχουν το αιθερικό, πάλι μπορεί να χάσουν τη δυνατότητα που τους παρέχεται, εξαιτίας προσωπικών τους δυσκολιών. Οπότε τότε αφού περάσουν στην επόμενη φάση, θα πρέπει να έχουν πάλι κάποια λύση διαθέσιμη…

   …Σε κάποιο σχόλιο αναφέρω, ότι ίσως κάποια στιγμή γράψω κάποιο άρθρο γι’ αυτές τις διαφορετικές καταστάσεις και πως κάποιος θα τις αντιμετωπίσει.

 25. Χρυσα's Gravatar Χρυσα
  04/05/2018    

  Χαιρετε! Κυρια Αγγελικη,πως φτιαχνουμε το Ανωτερο Νοητικο σωμα;;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   08/05/2018    

   Η δημιουργία του Ανώτερου Νοητικού Σώματος,μπορεί να πάρει μια ολόκληρη ζωή!!!!
   Επιγραμματικά:
   Μετά την ολοκλήρωση των τριών φάσεων της αυτογνωσίας (αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει γύρω στα 40 χρόνια ή και ακόμη παραπάνω) προκύπτει ο Ιερός Πνευματικός Γάμος των δύο Πνευματικών τμημάτων ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και τότε το αποτέλεσμα αυτής της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ Ένωσης είναι η δημιουργία του Ανώτερου Νοητικού Σώματος.
   Υπάρχει όμως και ο «bypass» δρόμος, όταν κάποιος ‘ντυθεί’ την Αλήθεια. Τότε μπορεί να μην δημιουργείται φυσικά το Ανώτερο Νοητικό, όμως συμβαίνει μια διαφορετική κατάσταση που βοηθάει αρκετά τον άνθρωπο. Αυτά τα αναλύω μέσα στο βιβλίο μου.

 26. 11/05/2018    

  Κυρια Αγγελικη,σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την απαντηση σας!

 27. Μαίρη's Gravatar Μαίρη
  09/07/2018    

  Τελικά το ρήγμα βρίσκεται μεταξύ 7ου και 8ου Ουρανού ή 6ου και 7ου;

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   09/07/2018    

   7ου και 8ου

 28. Μίμης Μακεδονία's Gravatar Μίμης Μακεδονία
  10/07/2018    

  Σε έχω ‘ανακαλύψει’ εδώ και λίγο καιρό, σε μελετώ, παράγγειλα το βιβλίο για να ενημερωθώ καλύτερα και έχω συγκλονιστεί βαθιά …
  Έχω ανακαλύψει και κάτι άλλο που ταιριάζει σε όλα αυτά. Δεν γνωρίζω αν αναφέρεται μέσα στο βιβλίο, αν υπάρχει ήδη, συγχωρέστε με …
  Στο κοντάκιο της Σταυροπροσκυνήσεως της 3ης Κυριακής των νηστειών, αναφέρεται:
  ( Δεν γίνεται αντιγραφή-επικόληση στη σελίδα σου και στο γράφω όπως μπορώ …)
  Ουκέτι φλογίνη ρομφαία φυλάττει την πύλη της Εδέμ. αυτή γαρ επήλθε παράδοξος σβέσις, το ξύλον του Σταυρού, θανάτου το κέντρον, και Άδου το νίκος ελήλαται, επέστης δε Σωτήρ μου βοών τοις εν Άδη. Εισάγεται πάλιν εις τον Παράδεισον.
  ………………….
  Έχω πάθει πλάκα !!! Μεγάλη !!!
  Αυτό που αναφέρεις πως πρέπει αμέσως μετά το θάνατο, να βρεθούμε στο ‘καρέ’ που πεθαίνει ο Χριστός στο σταυρό και μαζί του να διασχίσουμε το ρήγμα !
  Σταμάτησε, λέει στη γραφή, την ρομφαία ! Επήλθε παράδοξος σβέσις !
  Γενικά είμαι συγκλονισμένος από όσα αποκαλύφτηκαν στο νού μου.
  Γενικά η θεωρία σου ταιριάζει με όλα τα συμβαίνοντα γύρω μου και τώρα πιά τα ανεξήγητα και παράξενα η παράδοξα έχουν γίνει απλές αλήθειες …
  ………………………..

  • Μίμης Μακεδονία's Gravatar Μίμης Μακεδονία
   12/07/2018    

   Επίσης η σκέψη του πώς θα βρεθώ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (καρέ) με προβληματίζει … Δεν υπάρχουν σταθερά στοιχεία για το πότε ακριβώς έλαβε χώρα η σταύρωση. Εδώ αμφισβητούν και την ιστορικότητα του Χριστού …
   Πως θα ξέρω πού να μεταβώ; ? …
   Φυσικά δεν περιμένω να δώ κάτι όπως φαίνεται σε μιά αγιογραφία. Μάλλον θα είναι κάποιο μίζερο σκηνικό με έναν φουκαρά κρεμασμένο στο σταυρό, κάτι σύνηθες για την εποχή νομίζω … Θα δώ τις άλλες ψυχές που περιμένουν δίπλα του; ? Θα πηγαίνω από καρέ σε καρέ χωρίς κάποιον οδηγό … Είναι πιθανό να ‘φάω’ και τις σαράντα μέρες χωρίς να βρώ άκρη …
   Αν κάτι έχεις σκεφτεί περί τούτου, διαφώτισέ με …

   • Μίμης Μακεδονία's Gravatar Μίμης Μακεδονία
    12/07/2018    

    Επίσης (ελπίζω να μην κουράζω) πως μπορώ να καταλάβω αν είμαι άνθρωπος η ενσαρκωμένος δαίμονας η άδειο κέλυφος η κάτι άλλο; ?
    Αν είμαι άδειο κέλυφος η δαίμονας θα μπορούσα να σε διαβάζω και να σε θεωρώ συγκλονιστικά ενδιαφέρων; ?
    Το ότι αισθάνομαι πως δεν φταίω σε τίποτα σημαίνει ότι δεν έχω την αίσθηση του ‘προπατορικού αμαρτήματος’ άρα δεν είμαι άνθρωπος; ?
    Βέβαια περιμένω εναγωνίως να πάρω στα χέρια μου το βιβλίο για να εμπεδώσω την αποκαλυπτική σου οπτική αλλά έως τότε, αν μπορείς, απάντησε στα ερωτήματά μου …
    Καταλαβαίνω πως είναι κουραστικό να απαντάς σε τόσες πολλές απορίες και μερικές φορές επαναλαμβανόμενες αλλά είναι φώς για εμάς οι ερωταποκρίσεις που γίνονται στα σχόλια …
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων …

    • Μίμης Μακεδονία's Gravatar Μίμης Μακεδονία
     13/07/2018    

     Έχω το βιβλίο !
     Αρχίζω μελέτη …

 29. Γεωργία's Gravatar Γεωργία
  03/08/2018    

  Φίλε μην ανησυχείς καθόλου για το πώς θα βρεθείς στο σημείο της σταύρωσης. Απλά θα το σκεφτείς και θα βρεθείς εκεί την ίδια στιγμή,αφου μετά θάνατον παρόν, παρελθόν και μέλλον ξετυλίγονται ταυτόχρονα. Όσο για το πώς θα καταλάβεις αν είσαι άνθρωπος, δαίμονας ή κάτι άλλο, όλοι έχουμε μια φωνή μέσα μας που μας μιλάει. Δώσε της σημασία και θα καταλάβεις.

 30. 23/08/2018    

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΟΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ..

 31. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
  29/12/2018    

  Τα άρθρα και τα βίντεο που έχω δημιουργήσει, είναι απλώς τα ΔΕΙΓΜΑΤΑ μιας απόλυτα συνεκτικής κοσμοθεωρίας, που αναλύεται διεξοδικά μέσα στο εν λόγω βιβλίο. Όποιος χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις πάνω σ’ αυτά, ας διαβάσει το βιβλίο, επειδή αυτές οι διευκρινήσεις δεν μπορούν να δοθούν μέσω σχολίων.

 32. Δήμητρα's Gravatar Δήμητρα
  16/01/2019    

  Δεν ξέρω καν πως έφτασα στη σελίδα σας. Δεν σας γνώριζα Αλλά διαβάζοντας από περίεργα πιο πολύ καταφέρατε να με προβληματισετ και να θέλω να διάβασα τα άρθρα σας εδώ Αλλά και το γι πιο σας. ο λόγος που γράφω είναι απ τη στιγμή που διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο σας μου έρχεται στο μυαλό αυτό που μου έλεγε πάντα η γιαγιά μου,όταν φεύγει κάποιος δεν είναι σωστό να κλαίμε και να φωνάζουμε γιατί στεναχωρουμε και μπερδεύουμε εκείνον που έχει φύγει, Καλώς σας βρήκα λοιπόν και εύχομαι να μάθω και να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα εδώ μαζί σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Google Plus