contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ

Εκτύπωση


Η αντιγραφή απαγορεύεται 


ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,
ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ,
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Με προβλημάτισε το εδάφιο 14, από το Ευαγγέλιο του Θωμά που λέει:


«Ο Ιησούς λέει σ’ αυτούς:

Εάν νηστέψετε θα αμαρτήσετε ως προς τον εαυτό σας.
Και αν προσευχηθείτε, θα καταφρονηθείτε.
Και αν δώσετε ελεημοσύνη θα προκαλέσετε κακό στο πνεύμα σας».

Τι εννοεί?

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

«Οι μαθητές ρώτησαν: ποια είναι η αμαρτία του κόσμου;
Ο διδάσκαλος απάντησε: Δεν υπάρχει αμαρτία. Εσείς είστε που κάνετε την αμαρτία να υπάρχει, όταν ενεργείτε σύμφωνα με τις συνήθειες της φύσης σας. [Ευαγγέλιο Μαγδαληνής]»

Θέλοντας λοιπόν ο Χριστός ―για μια ακόμη φορά― να δείξει το αδιέξοδο της ύλης, λόγω της φύσης/πάστας του ανθρώπου, που αδυνατεί να τον οδηγήσει στην θέωση, ανέφερε το εν λόγω εδάφιο.

Το «γιατί», μας το λέει ο Ερμής το Τρισμέγιστος.

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ VII
«§3. Διότι οι άνθρωποι είναι γένος αμαρτωλό, επειδή είναι θνητό και τα συστατικά του είναι από κακή ύλη.»

Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα της διαστρέβλωσης που υπέστη η πραγματική διδασκαλία του Χριστού, ο οποίος καταδίκαζε την ύλη και έδινε προβάδισμα στην Αλήθεια, που οδηγεί στην λύτρωση από τα δεσμά αυτού του κόσμου. «Και η Αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει».

Εξαιτίας αυτή της διαστρέβλωσης δημιουργήθηκε μια θρησκεία που βασίζεται σε τελείως διαφορετική ιδεολογική βάση από αυτήν του Χριστού, και που λατρεύει τον άρχοντα του κόσμου τούτου―τον μεγάλο επικριτή του Χριστού― τον «ποιητή ουρανού και γης ορατών τε και αοράτων», τον δημιουργό του matrix.

 

Ας αναλύσουμε λοιπόν τα επίμαχα σημεία αυτού του αποσπάσματος.

 

(α) Εάν νηστέψετε θα αμαρτήσετε ως προς τον εαυτό σας:

εξαθλίωση, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Ούτε ο Χριστός ούτε οι μαθητές του νήστευαν!

Κατά Ματθαίον 9:14
Τότε έρχονται προς αυτόν οι μαθηταί του Ιωάννου, λέγοντες· Διά τι ημείς και οι Φαρισαίοι νηστεύομεν πολλά, οι δε μαθηταί σου δεν νηστεύουσι;

Το προς εξέταση εδάφιο (§14) του Ευαγγελίου του Θωμά, λίγο πιο κάτω γράφει:

«Και όταν πηγαίνετε να ταξιδέψετε σε οποιονδήποτε τόπο, εάν σας δεχτούν ΤΟΤΕ ΦΑΓΕΤΕ Ο, ΤΙ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ (δηλαδή μην νηστεύετε) … Διότι ό,τι πηγαίνει μέσα στο στόμα σας ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΜΟΛΥΝΕΙ— αλλά μάλλον ό,τι έρχεται έξω από το στόμα σας, εκείνο είναι ό,τι θα σας μολύνει.»

Όπως ο άνθρωπος διαπράττει αδικία αν βλάψει έναν συνάνθρωπό του, εξίσου αδικία διαπράττει αν βλάψει και τον εαυτό του.

Η γέννηση, η ανάπτυξη, ο πολλαπλασιασμός αλλά και ο θάνατος ενός οργανισμού, είναι στηριγμένα στη χημεία. Ο οργανισμός κάθε ανθρώπου, αλλά και κάθε έμβιου όντος, είναι ένα βιοχημικό εργαστήριο.

Αν κάποιος υποβάλει τον εαυτό του σε νηστεία, αυτόματα του στερεί χημικά στοιχεία που μπορεί ο οργανισμός του να έχει ανάγκη.

Η έλλειψη βασικών χημικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων, δεν οδηγεί μόνο σε σωματικά προβλήματα, αλλά και σε συναισθηματικές διαταραχές, καθώς όλες οι συναισθηματικές καταστάσεις του ανθρώπου, προκύπτουν από τις χημικές διεργασίες που διεξάγονται μέσα στον οργανισμό του, και κυρίως στον εγκέφαλο και στους αδένες.

Υπάρχουν λόγου χάρη ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχολογική διάθεση του ανθρώπου και αυτές βρίσκονται σε κάποιες τροφές. Επίσης ο χαμηλός μεταβολισμός της γλυκόζης στον εγκέφαλο, αυξάνει την επιθετικότητα. Έτσι, η έλλειψή μέσω νηστείας κάποιων βασικών στοιχείων, μπορεί να επιφέρει διαταραχές σε πολλά επίπεδα του οργανισμού, καθώς και μια κακή διάθεση στον άνθρωπο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άσχημη συμπεριφορά του ανθρώπου προς το περιβάλλον του, επειδή βλάπτοντας ο άνθρωπος τον εαυτό του, έμμεσα βλάπτει και το περιβάλλον του.

 

(β) Και αν προσευχηθείτε, θα καταφρονηθείτε:

gialdabaoth, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν, Ελάχιστοι άνθρωποι προσεύχονται στον Αληθινό Πατέρα/Θεό!

Όλοι οι άνθρωποι ταύτιζαν και ταυτίζουν τον Πατέρα/θεό, με τον …«ποιητή ουρανού και γης, ορατών τε και αοράτων», δηλαδή με τον κατασκευαστή του Matrix και ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ!

Με αυτό τον τρόπο, γυρίζουν την πλάτη προς τον Αληθινό Πατέρα της Αλήθειας, και αφού παύουν να Τον αναζητούν και να προσβλέπουν σ’ Αυτόν, χάνουν την επαφή μαζί Του, αποκόβονται, και ως ξένα πλέον σώματα, καταφρονούνται από τους Κόσμους της Αλήθειας.

Η ίδια ρήση βέβαια, μπορεί να ερμηνευτεί και αντίθετα:

Αν δηλαδή κάποιος προσεύχεται στον Αληθινό Πατέρα/Θεό, αποκόβεται από τον δημιουργό του κόσμου τούτου, τον κατασκευαστή του matrix, και ως εκ τούτου, καταφρονείται απ’ αυτόν, όπως καταφρονήθηκε και ο Χριστός από αυτόν, επειδή «Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν».

 

(γ) Και αν δώσετε ελεημοσύνη θα προκαλέσετε κακό στο πνεύμα σας.

apple and snakeΌπως αναφέρω στα κεφάλαια του βιβλίου περί της αυτογνωσίας, όλες οι ενέργειες του υλικού ανθρώπου, έχουν ως στόχο, την ικανοποίηση του ίδιου, του «εγώ» του.

Ο οίκτος, σίγουρα δεν είναι  αγάπη. Πίσω από τον οίκτο υποβόσκει η επίγνωση της διαφορετικότητας ανάμεσα στον αδύνατο που πάσχει, και τον ισχυρό που τον λυπάται.

Τις περισσότερες φορές που πραγματοποιείται μια ελεημοσύνη, πρωτίστως ικανοποιείται το «εγώ» του δότη, γι’ αυτό και αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του.

Είπαμε όμως ότι το «Εγώ» είναι αντιστρόφως αντίθετο από το Πνεύμα. Όσο αυξάνεται το ένα, τόσο μειώνεται το άλλο και αντίστροφα. Γι’ αυτό το απόσπασμα αναφέρει ότι «αν δώσετε ελεημοσύνη θα προκαλέσετε κακό στο πνεύμα σας.» … Επειδή αναπόφευκτα θα μεγαλώσει το «εγώ» σας…


Για να μην παρεξηγηθώ, εδώ γίνεται μια απλή ανάλυση του εδαφίου. Ούτε προτείνω, ούτε αποτρέπω, ούτε προτρέπω.
Α. Α.

antexeistinalitheia.gr

 

Similar posts

6 Σχόλια

 1. xristos's Gravatar xristos
  25/07/2017    

  Οταν εχουμε επιγνωση του εαυτου αυτα ειναι προφανη Παρολα αυτα μπορει να αποτελεσουν και παγιδα ,για αυτους που δεν εχουν επιγνωση Μεχρι και σοβαροτατο εμποδιο Ειδικα η αναφορα για την νηστεια Μια παρομοια αναφορα ,μπορει να αποτρεψει καποιον να δοκιμασει τι ωφελη και τι δυνατοτητες κρυβει αυτη η πρακτικη Οσο για την ελεημοσυνη μπορει να αποτραπει καποια ενδεχωμενη βοηθεια που μπορεικαποιος να προσφερει Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι κατω απο συνθηκες η ιδια κατασταση μπορει να αποδειχθει απο πανακεια μεχρι μεγαλο λαθος

 2. Κωνσταντής Κοραχάης's Gravatar Κωνσταντής Κοραχάης
  23/03/2018    

  Γιατί στα κείμενα του Ερμή τρισμέγιστου αναφέρεται το κρέας σαν ακάθαρτο?

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   23/03/2018    

   Μπορείτε να αναφέρετε το συγκεκριμένο απόσπασμα, κεφάλαιο και παράγραφο; Δεν το έχω συναντήσει πουθενά αυτό.

   • Κωνσταντής Κοραχάης's Gravatar Κωνσταντής Κοραχάης
    23/03/2018    

    Η αλήθεια είναι ότι είχα διαβάσει από κάποιο site -δεν έχω τον σύνδεσμό του πλέον- παλαιότερα, τους λόγους -α,β,..κτλ- των ερμητικών κειμένων και θυμάμαι ότι στο τέλος κάποιου λόγου είχα διαβάσει και αυτό. Τώρα που έκανα εκ νέου έρευνα -στο scribd βρήκα ένα βιβλίο- καταλήγω στην διαπίστωση ότι επρόκειτο, το τότε που είχα διαβάσει έγγραφο, περί παραπλανητικής πρόσθεσης.

 3. Έμυ's Gravatar Έμυ
  19/12/2018    

  Γιατί είναι τόσο τρομερό να χαίρεσαι με το να βοηθάς κάποιον; Με αγάπη λειτουργείς όχι για να πεις δοξάστε με. αλλά για να δόσεις ανακούφιση και χαρά.
  Οπως νιώθουμε άσχημα και κατακρίνουμε τον εαυτό μας όταν σφάλουμε ή πέφτουμε σε ένα παράπτωμα το ίδιο χαιρόμαστε όταν μοιραζόμαστε κάτι τις, με άλλον. Φυσικό επακόλουθο είναι.
  Ο άνθρωπος από τη στιγμή που ζει στην διττότητα καλό είναι να ισορροπεί χωρίς πολλές παρεκκλίσεις και υπερβολές προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Η όποια αυστηρότητα είναι για μένα απλή χειραγώγηση, γιατί τότε οδηγούμαστε στην πεπατημένη συνταγή της ανθρώπινης φύσης μας (έτσι είναι, έτσι πρέπει αυτό είναι το σωστό και πάει λέγοντας).
  Ολοι μας (από αυτούς που ψαχνόμαστε) έχουμε και μια σταλιά πνεύμα μέσα μας (συνείδηση) και μπορούμε να νιώσουμε πότε ευφραινόμαστε πραγματικά και αυτό είναι θείο δώρο δεν είναι κακό.
  Δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο για να μοχθούμε και να μαυρίζουμε το μέσα μας έχοντας την επίγνωση για το που βρισκόμαστε και ποιος είναι ο άρχων του κόσμου τούτου. Ακριβώς γι αυτό όταν η καρδιά μας οδηγεί αυθόρμητα για κάτι, καλόν είναι να το ζούμε και να χαιρόμαστε. Ο φόβος οδηγεί τα έρμα,.
  Είναι σπουδαίο αν και φυλακισμένοι στην ουσία, να νιώθουμε ελεύθεροι και απαγκιστρωμένοι από τις όποιες Αλήθειες κάποια δεδομένη στιγμή και να κάνουμε το άλμα προς τα εκεί που μας καλεί η καρδιά μας. Τότε ενθουσιαζόμαστε πραγματικά (εν θεώ τίθημι), δηλαδή τότε είμαστε θεοί δημιουργοί στον δικό μας χωροχρόνο και αυτό είναι μια ανάπαυλα στην αέναη και αφόρητη ταλάντωση της ζωής μας .

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ's Gravatar ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
   29/12/2018    

   Όπως ο κόσμος μας είναι μια προσομοίωση του Αληθινού, έτσι προσομοίωση είναι και το σώμα μας, αλλά και τα συναισθήματά μας. Μέχρι να βρούμε τον πραγματικό Πνευματικό μας Εαυτό —μέσω της αυτογνωσία— ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι αγαπάμε και ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι έχουμε καλοσύνη. Γι’ αυτό το Ευαγγέλιο του Φιλίππου λέει:
   «Υψηλές πνευματικές δυνάμεις, ο Άρχων, θέλησαν να εξαπατήσουν τον Άνθρωπο, διότι είδαν να έχει γεννηθεί μέσα Του καλοσύνη. ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Οι λέξεις γίνανε απατηλές και από τότε αποδίδονται σε ό,τι είναι χωρίς υπόσταση και χωρίς καλοσύνη. Αλλοτριώνουν με ψευδαισθήσεις και προσχήματα, κάνουν τον ελεύθερο άνθρωπο, σκλάβο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Google Plus