contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ’ 12/5/18

Εκτύπωση

Μια  φίλη και αναγνώστρια του βιβλίου, είχε την ευγενική καλοσύνη να απομαγνητοφωνήσει όλη την συνέντευξη.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΓΡΑΠΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ‘’ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ’’ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΩΔΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ASTRATV ΣΤΙΣ 12/5/18.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Θα συνδεθούμε με την Κέρκυρα και την κυρία Αγγελική Αναγνώστου που έχουμε για πρώτη φορά στον Κώδικα Μυστηρίων από την αρχή αυτής εδώ της εκπομπής και θα μιλήσουμε μαζί της για το συγγραφικό της έργο και την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της. Κυρία Αναγνώστου καλημέρα, ευχαριστώ που είστε μαζί μας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Γεια σας, ευχαριστώ που με καλέσατε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Όπως προλόγισα θα τα πούμε σε πολύ γενικές γραμμές, θα αναφερθούμε στην έρευνα σας, η οποία βεβαίως έχει πολλές πτυχές, ένα τεράστιο ερευνητικό ενδιαφέρον. Με γενικούς τίτλους μπορούμε να πούμε ότι βάζουμε επί τάπητος θέματα που αφορούν στο αποκαλούμενο Μάτριξ, την καταγωγή και την προέλευση του ανθρώπου, φιλοσοφικά ερωτήματα για την ύπαρξη του Θεού, θέματα που έχουν να κάνουν με μια κρυφή γνώση, αρχαία που συσχετίζονται με τον άνθρωπο ως ενεργειακό ον αλλά και με τον πλανήτη τον ίδιο. Ας ξεκινήσουμε να κάνουμε μια εισαγωγή να μας πείτε σε τι ακριβώς αναφερόμαστε.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Απ’ ότι κατάλαβα σας ενδιαφέρει περισσότερο το Μάτριξ. Ο πρώτος τίτλος του βιβλίου είναι ‘’Αντέχεις την Αλήθεια;’’ Και ο δεύτερος ‘’Το χρονικό της αιχμαλωσίας’’.
Λοιπόν κοιτάξτε να δείτε, είναι μια πολύ μεγάλη έρευνα αυτή που έχω κάνει, έρευνα ετών, έρευνα ζωής η οποία με οδήγησε όχι και σε τόσο ευχάριστα αποτελέσματα.
Δε με ενδιέφερε να βάλω παρωπίδες και να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα το οποίο θα με ικανοποιούσε ή έστω θα ικανοποιούσε άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς εκεί που κατέληξα δεν ήταν ευχάριστο! Όμως υπάρχει διέξοδος!
Πρέπει πρωτίστως να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε· πώς έχουμε βρεθεί εδώ, και με τι τρόπο θα δραπετεύσουμε.
Ναι! Το Μάτριξ υπάρχει. Βέβαια εγώ δεν το τοποθετώ μόνο στον πλανήτη γη, δεν το τοποθετώ καν στο ηλιακό μας σύστημα. Το τοποθετώ σε όλο το σύμπαν ορατό και αόρατο, συμπεριλαμβανομένου και του έβδομου ουρανού, δηλαδή είναι πολύ μεγάλο το θέμα.

Η αιχμαλωσία του ανθρώπου δεν αφορά μόνο το υλικό σώμα, αφορά και τα ενεργειακά σώματα, τα οποία μπορώ να τα χαρακτηρίσω ως τον περίβολο της φυλακής μας. Γι’ αυτό η δουλειά που πρέπει να κάνει κάποιος για να μπορέσει να δραπετεύσει, δεν αφορά τόσο στο υλικό πεδίο, όσο και στο συναισθηματικό, καθώς και στην έρευνα του εαυτού του. Δηλαδή στο να μπορέσει να δει κάποιος τον εαυτό του, να δει τι τον κρατάει παγιδευμένο σε αυτό το πεδίο, το υλικό και όχι μόνο· επειδή ακόμα και τα συναισθήματα, μας κρατάνε ομήρους και είναι οι αλυσίδες μας.
Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «Γνώθι σ αυτόν» και μιλούσαν πολύ για την αυτογνωσία και τη μελέτη του εαυτού μας. Είναι καθοριστικό ―το Α και το Ω για να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε― να μπορέσουμε να κυριαρχήσουμε στη χαμηλή μας φύση, αυτή που μας κρατά ομήρους εδώ, αλλά και στα χαμηλά μας συναισθήματα.
Αυτό βέβαια είναι μια χρονοβόρος εργασία και αρκετά οδυνηρή, διότι όταν ο άνθρωπος έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να μπορέσει να ΔΕΙ τον πραγματικό του εαυτό, επειδή έχουμε βάλει μάσκες, έχουμε δημιουργήσει ψευδαισθήσεις για τον εαυτό μας, θεωρώντας όλοι ότι ο εαυτός μας είναι ο ιδανικός. Μπορεί να βλέπουμε κάποια ελαττώματα και κάποιες αδυναμίες μας, όμως στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο.

Αυτή λοιπόν η αυτογνωσία είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία που δε γίνεται περιστασιακά, αλλά είναι τρόπος ζωής, για το πώς θα λειτουργούμε μέσω της αυτογνωσίας.
Αυτός ο δρόμος που στο βιβλίο μου τον χωρίζω σε 3 φάσεις —στην πρώτη, τη δεύτερη και τρίτη φάση αυτογνωσίας— θα οδηγήσει κάποια στιγμή τον άνθρωπο στο να μπορέσει να αντιληφθεί, πρώτον που βρίσκεται αλλά και με τι τρόπο θα μπορέσει να ξεφύγει.
Βέβαια επειδή είναι δύσκολη όλη αυτή η διαδικασία, με το βιβλίο μου μειώνω το χρόνο που θα χρειαστεί κάποιος, δηλαδή του δίνω κάποια κομμάτια σαν «μασημένη τροφή» κατά κάποιο τρόπο, ώστε να συνεχίσει από εκεί και έπειτα μόνος του. Το ότι διάβασε το βιβλίο ένας αναγνώστης και κατανόησε τι παίζεται με τον άνθρωπο, ―όχι μόνο τον υλικό αλλά και τον ενεργειακό και πνευματικό άνθρωπο― δε σημαίνει ότι ξεμπέρδεψε! Από κει και έπειτα πρέπει να δουλέψει ο ίδιος· γιατί αν το αφήσει, θα παραμείνει όπως ήταν. Χρειάζεται δουλειά για να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Έτσι όπως το αναλύετε και το περιγράφετε όλο αυτό, μου θυμίζει σε ένα μεγάλο βαθμό αυτά που και η θρησκεία σε ένα κομμάτι πρεσβεύει, ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον πραγματικό κόσμο. Υπάρχουν εδάφια και αποσπάσματα που σχετίζονται με το λόγο των απόστολων όπως του Παύλου. Επίσης είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι αρχαίοι φιλόσοφοι, όπως ο Πλάτωνας με το μύθο του σπηλαίου, τοποθετήθηκαν και έθεσαν αυτή τη διάσταση του Μάτριξ ακριβώς όπως το περιγράφετε κι εσείς, όχι μόνο με την έννοια του δεσμωτηρίου για τον άνθρωπο εδώ στον πλανήτη αλλά κάτι πολύ πιο ευρύ, βαθύ και επίσης όλο αυτό θυμίζει, για να επανέλθω στο θέμα της θρησκείας, ότι ο άνθρωπος ήταν κάπου αλλού, εξέπεσε και είναι σε μια φυλακή τώρα λένε οι ερευνητές και οι μεγάλες μορφές της Χριστιανικής πίστης όπως οι πατέρες της Εκκλησίας. Και για τον 7ο ουρανό απ’ τα γραφόμενα του Αγίου Βασιλείου και του Πυθαγόρα, μιλούν για αυτά τα επίπεδα μέχρι και τον 7ο ουρανό. Αυτή η διαβάθμιση μπορεί να εντοπιστεί μέσα σε κείμενα αρχαία.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Να σας πω: Οι θρησκείες ξεκίνησαν με την Αλήθεια, όμως επειδή πέρασαν από πολλά χέρια, διαστρεβλώθηκαν και πλέον τα πράγματα δεν εμφανίζονται σε μας όπως πραγματικά ήταν. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου ―όλες οι θρησκείες― έχουν υποστεί τρομερές αλλοιώσεις, παρεμβάσεις και διορθώσεις.
Ο δεύτερος τίτλος του βιβλίου που είναι «Το Χρονικό της Αιχμαλωσίας» ακριβώς με μια συλλογή απ’ όλες τις θρησκείες, τις φιλοσοφίες, τη μεταφυσική, τη μυθολογία, την αστροφυσική, υφαίνει δημιουργικά ένα παζλ, το οποίο μας δίνει με ποιο τρόπο ο άνθρωπος κατέληξε να παγιδευτεί σε αυτή εδώ την διάσταση.

Όπως αναφέρω μέσα στο βιβλίο, δεν υπάρχει μόνο μια πτώση, υπάρχει μια αλληλουχία πτώσεων, απ’ όταν ξεκινήσαμε ως εντελώς πνευματικά όντα, και περάσαμε στο δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού, το οποίο είναι η διττότητα που χαρακτηρίζει ολόκληρο το σύμπαν, ορατό και αόρατο.

Το καλό και το κακό είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, που ο άνθρωπος παγιδεύεται μέσα σε αυτό, πότε στο ένα, πότε στο άλλο.

Περνώντας ο άνθρωπος σε αυτή τη μαύρη τρύπα ―όπως την αποκαλούν οι αστροφυσικοί και η Βίβλος την ονομάζει ‘απαγορευμένο δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού’― και καθώς κατρακύλαγε «από επίπεδο σε επίπεδο», ντυνόταν και ένα άλλο επιπλέον σώμα φυλακή. Γι’ αυτό έχει 7 σώματα ο άνθρωπος, όπως απαριθμούνται από κάποιες θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα.
Την ώρα λοιπόν που ως ουράνιο ον κατρακύλαγε από επίπεδο σε επίπεδο, ντυνόταν το ένα σώμα μετά το άλλο. Αυτή ήταν μια συνεχής πτώση, μέχρι να φτάσουμε στην τελική σήμερα, που είναι το πυκνά υλικό σώμα.
Αυτό λοιπόν αναλύεται μέσα στο βιβλίο. Με ποιο τρόπο συνέβη και ποια γεγονότα συνέβαλαν για να συμβεί αυτό. Επειδή μπορώ να σας πω, ότι δημιουργήθηκε μια σκευωρία εις βάρος του ανθρώπου προκειμένου να τον παγιδεύσει· για λόγους που αναλύονται μέσα στο βιβλίο, όμως εδώ τώρα δεν μπορούμε να προβούμε σε τέτοιες αναλύσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Αυτό έχει να κάνει με τις αρνητικές δυνάμεις;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Δεν είναι μόνο οι αρνητικές. Τροφοδοτούνται και οι θετικές. Εμείς μάθαμε ―επειδή τα αρνητικά συναισθήματα είναι οπωσδήποτε κακά για τον άνθρωπο― να θεωρούμε ότι μόνο οι αρνητικές δυνάμεις τροφοδοτούνται. Σε αυτό τον κόσμο τροφοδοτούνται και οι θετικές δυνάμεις. Να πούμε αυτό που λέει το απόκρυφο ευαγγέλιο του Ιωάννη ―όπου ο Ιαλδαβαώθ, ο άρχων του κόσμου τούτου, ο οποίος είναι μια έκπτωτη δύναμη που έχει πολλές ονομασίες, είναι ο δημιουργός του κόσμου μας, τον οποίο οι θρησκείες ταύτισαν με τον Θεό· ενώ δεν είναι ο Θεός. Προκειμένου λοιπόν να μας παγιδεύσει, δημιούργησε και τη θετικότητα που ξεγελάει τον Άνθρωπο· γιατί η θετικότητα είναι μια όμορφη κατάσταση, η οποία ευνοεί. Όμως είναι κι αυτή τμήμα της ταλάντωσης.

Γι’ αυτό όπως λέω στο βιβλίο, η ταλάντωση στην πραγματικότητα συμβολίζεται με το φίδι και συγκεκριμένα με την κίνηση που κάνει το φίδι όταν κινείται. Η κίνηση του φιδιού ―αν τη δείτε― σχηματίζει μια κυματοειδή ταλάντωση. Είναι το πάνω και το κάτω, το θετικό και το αρνητικό. Αυτό συμβολίζεται με το φίδι το οποίο μας προσκάλεσε στο απαγορευμένο δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού, που έχει και τις 2 όψεις: και τη θετική και την αρνητική.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ισορροπία. Αυτό ―ας το πούμε― είναι το μονοπάτι που θα μας περάσει. Είναι η χρυσή τομή που πρέπει να κρατήσουμε σε όλες τις καταστάσεις στη ζωή μας, και μέσω αυτής της χρυσής τομής, της απόλυτης ισορροπίας, να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε. Όχι μόνο ως υλικά όντα, αλλά και ως πνευματικά. Δηλαδή να γλιτώσουμε από τα δεσμά και στα υπόλοιπα σώματα.
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι η θετικότητα ―ούτε η αρνητικότητα, δε το συζητώ― αλλά η ισορροπία· και σας πληροφορώ ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, επειδή για την ισορροπία δεν υπάρχει ένας κανόνας που θα τον ακολουθήσουμε όλοι.

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ισορροπία. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ισορροπία. Σύμφωνα με τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο που μεγάλωσαν ―έχουν δικές τους ισορροπίες. Άρα ο καθένας θα πρέπει να βρει τη δική του ισορροπία και αυτό σας πληροφορώ είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ το να πούμε ότι κάνουμε μια θετική δράση ή κίνηση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Άρα λοιπόν μια εκ των παραμέτρων του ερευνητικού σας ενδιαφέροντος είναι όλο το θέμα αυτό που αναλύουμε απ’ την αρχή, το αποκαλούμενο Μάτριξ. Εκτός από αυτό όμως υπάρχει κάτι άλλο που να αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο στην έρευνα σας;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Τα συμπεριλαμβάνει όλα η έρευνα. Η έρευνα ξεκινάει από τα πρώτα κεφάλαια με την αυτογνωσία, η οποία είναι πολύ σημαντική και ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για τον άνθρωπο που θέλει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Επίσης γίνεται μια ανάλυση των σωμάτων του ανθρώπου, και τι κάνει κάθε σώμα ―επειδή είναι πολύ σημαντικό― αφού η παγίδευση υφίσταται και μέσω των ενεργειακών σωμάτων των, εκτός απ’ το φυσικό.
Μετά περνάμε στον τρόπο που δημιουργήθηκε όλη αυτή η παγίδευση ―πώς ξεκίνησαν τα πράγματα, γιατί καταλήξαμε να παγιδευτούμε, και τι πρόκειται να γίνει, και τι παιχνίδι παίζεται τα χρόνια που βιώνουμε!

Οι θρησκείες ―κυρίως οι ανατολικές― λένε ότι τα χρόνια που βιώνουμε σήμερα, αφορούν το τέλος της Κάλι Γιούγκα.
Η Κάλη Γιούγκα είναι μια τεράστια περίοδος και βαδίζουμε προς το τέλος της. Σήμερα συμβαίνουν διάφορα γεγονότα ―βασικά ζούμε σε χρόνους Αποκάλυψης· απλώς εμείς δε μπορούμε να το αντιληφθούμε πολύ ξεκάθαρα, επειδή τα γεγονότα είναι ταυτισμένα με την καθημερινότητα μας και τα θεωρούμε αυτονόητα! Όμως ζούμε κομμάτια της αποκάλυψης.
Τώρα λοιπόν στο τέλος, συμβαίνουν γεγονότα, τα οποία σκοπό έχουν να παγιδέψουν τον άνθρωπο, δημιουργώντας τρομερές παγίδες ―στις οποίες δυστυχώς πέφτουν πολλοί―
Οι άνθρωποι σαν πνευματικές υπάρξεις, σιγά-σιγά αφυπνίζονται. Και γι’ αυτό βλέπουμε όλο αυτό το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για όλα αυτά τα θέματα.
Όμως για κάθε άνθρωπο που πρωτο-αφυπνίζεται, ―έχουν δημιουργηθεί απ’ τις δυνάμεις των έκπτωτων― πάρα πολλές παγίδες, με σκοπό να συγκεντρώσουν για ίδιον όφελος ψυχές. Αυτό συμβαίνει, επειδή το σύμπαν πρόκειται να περάσει σε μια νέα φάση ―η οποία θα είναι για όλους καθοριστική.
Αυτοί που θα καταφέρουν στο τέλος αυτής της φάσης της ολοκλήρωσης του σύμπαντος, να δραπετεύσουν, σώζονται πραγματικά. Όσοι όμως δεν καταφέρουν να δραπετεύσουν, περνάνε στο δεύτερο θάνατο και εκεί δεν υπάρχει καμία, μα καμία λύτρωση. Δηλαδή ναι μεν θα εμφανίζονται ότι ενσαρκώνονται, όμως θα βαδίζουν στην απόλυτη απώλεια της ύπαρξης τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Μιλήσατε για έκπτωτους και όλο αυτό φέρνει στο νου, τουλάχιστον γι’ αυτούς που θέλουν να ερευνήσουν την αρχαία ιστορία και τα φιλοσοφικά κείμενα και τις τάσεις της φιλοσοφίας στις αρχές τις νεότερες, όλο αυτό που περιγράφετε στη χριστιανική θεώρηση και προσέγγιση περί του πολέμου των ουρανών που έχει ως αποτέλεσμα να εκδιωχθούν οι έκπτωτοι. Από κει και πέρα μετά όμως έχουμε άλλες παραμέτρους στην έρευνα που εδώ και πολλά χρόνια μιλούν για τους έκπτωτους αλλά δίνουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, για παράδειγμα η θεωρία των αποκαλούμενων ερπετοειδών που κυβερνούν τον πλανήτη και αυτούς έκπτωτους τους χαρακτηρίζουν. Εσείς το προσδιορίζετε, εξ’ όσων καταλαβαίνω ότι εξέπεσαν από μια κατάσταση που ήταν κοντά στον ενεργειακό άνθρωπο, δηλαδή και αυτά από κει προήλθαν, έχουν όμως εκπέσει στην κατάσταση της ύλης. Δηλαδή αυτή η θεωρία των ερπετοειδών είναι κοντά σε ένα βαθμό;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Είναι κοντά. Αν θέλαμε να ζωγραφίσουμε το δημιουργό του κόσμου μας θα ξεκινούσαμε απ’ το ψηλό του κομμάτι, ως μια απόλυτα φωτοφόρα ύπαρξη να λάμπει και να αστράφτει. Καθώς κατεβαίνουμε προς τα χαμηλά του κομμάτια, αρχίζει και αλλάζει μορφή ―το ίδιο του το σώμα― και γίνεται πιο σκοτεινό· και καθώς κατεβαίνουμε στα χαμηλότερα τμήματα του σώματος του, μετατρέπεται σε ερπετό. Δηλαδή ενώ οι υψηλές του βαθμίδες είναι αγγελικές, οι χαμηλές του ―της ίδιας ύπαρξης― είναι ερπετοειδείς. Είναι όμως η ίδια ύπαρξη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Δηλαδή αυτός ο θεός που λέτε δεν είναι ο θεός, όπως τον προσέγγισαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι ή και ο χριστιανισμός που παρουσιάζεται το απόλυτο φως, το απόλυτο καλό. Μιλάτε για ένα θεό που εντός εισαγωγικών είναι θεός και είναι κυρίαρχος στον κόσμο αυτό;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Δεν είναι μόνο στον κόσμο αυτό. Φτάνει όπως σας είπα και τον 7ο ουρανό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Δηλαδή παρουσιάζεται σα θεός αλλά δεν είναι ο πραγματικός θεός της αγάπης;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Θα πω κάτι που θα σοκαριστούν πάρα πολλοί.
Αυτοί, είναι οι θεοί όλων των θρησκειών!
Αυτόν όμως τον Θεό, τον Πραγματικό, τον Αληθινό, τον Πατέρα του Χριστού, δεν τον πολυσυζητάει η ανθρωπότητα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Όταν αναφέρεστε στον Πατέρα του Χριστού εννοείτε το Γιαχβέ δηλαδή;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Όχι βέβαια!! Καμία μα καμία σχέση!!
Ο Γιαχβέ είναι από τις χαμηλότερες οντότητες του έκπτωτου και ο έκπτωτος έχει τις πυραμίδες με τις βαθμίδες του. Από τις χαμηλές στοιβάδες προέρχεται και ο Γιαχβέ, αλλά δυστυχώς δε βρίσκεται μόνο ο Γιαχβέ, βρίσκονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

Για τον πραγματικό Ουράνιο Πατέρα ―που δεν Τον αποκαλούμε θεό, Τον αποκαλούμε Πατέρα― ελαχιστότατοι έχουν μιλήσει και από ένα σημείο και μετά, άρχισε να ξεφτίζει και αυτό και να Τον ταυτίζουν με τον έκπτωτο. Και οι θρησκείες και οι μυθολογίες και όλες δυστυχώς οι πηγές, μιλάνε για τον έκπτωτο θεό και όχι για την Προ Υπάρχουσα Αρχή!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Για το Χριστιανισμό απ’ τα σχολικά χρόνια μας μαθαίνουν για τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, τον ενσαρκωμένο θεό.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Ο Ιησούς Χριστός κατ’ εμέ διαφοροποιείται. Δεν έχει καμία σχέση με τον Γιαχβέ. Είναι Υιός της Προ Υπάρχουσας Αρχής, γι’ αυτό ήρθε στον κόσμο, για να πληρώσει τα λύτρα στον έκπτωτο, ώστε να πάψουμε να είμαστε όμηροί του. Όμως το δαιμόνιο μυαλό του έκπτωτου, μετέτρεψε τον Χριστό (από εχθρό του) σε Υιό του. Δεν ήταν Υιός του.
Ήταν όλη αυτή η διαστρέβλωση που προέκυψε αργότερα.
Ο Χριστός ανήκε στην απίστευτα υψηλή κατηγορία υπάρξεων, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία του κόσμου μας (Μάτριξ)! Βέβαια αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη θρησκεία! Εκεί όμως κατέληξε η δική μου έρευνα την οποία και τεκμηριώνω πολύ γερά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Ας γυρίσουμε στο θέμα που ανέφερα προηγουμένως, ουσιαστικά και σεις μέσα απ’ την έρευνα σας ταυτίζετε τους έκπτωτους με τους ερπετοειδείς.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Ναι είναι τα χαμηλότερα κομμάτια του έκπτωτου, είναι οι χαμηλές του εκδηλώσεις αλλά και οι υποτιθέμενες αγγελικές μορφές, κομμάτια του ίδιου είναι, απλώς σε ανώτερα επίπεδα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Όπως είπατε προηγουμένως, η έρευνα σας κατέληξε ότι ο άνθρωπος έχει κάποια ενεργειακά σώματα. Όλο αυτό μπορεί και να σχετίζεται και με τον ίδιο τον πλανήτη; Διότι υπάρχουν πολλοί ερευνητές που υποστηρίζουν ότι υπάρχει η περίπτωση ένας ή και περισσότεροι προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί να γνώριζαν για το ενεργειακό πλέγμα του πλανήτη. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι έλεγαν ότι είναι σε αρμονία όλο αυτό με τον άνθρωπο και γι’ αυτό χρησιμοποιούσαν μια συγκεκριμένη δόμηση στα αρχαία ιερά. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Υπάρχει το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που δεν είναι μόνο ύλη (είναι πνευματική οντότητα που ήρθε από κάπου αλλού) να σχετίζεται με τον πλανήτη που και ο πλανήτης δεν είναι απλώς μια σφαίρα, ένα πέτρωμα;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Και ο πλανήτης έχει σώματα. Δηλαδή όπως υπάρχει η φυσική γη, υπάρχει και η αιθερική γη, η αστρική κ.λπ. Υπάρχουν 7 Γαίες! Όμως ―όπως σας είπα― όλα αυτά, όλες οι θρησκείες, καθώς και όλες οι φιλοσοφίες, δημιουργήθηκαν από την ομάδα των δημιουργών ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Δηλαδή αυτό που δίνανε η ομάδα των έκπτωτων αρχόντων ως έπαθλο για το παιχνίδι τους ―γιατί παιχνίδι δικό τους πρόκειται― ήταν ότι ο άνθρωπος που θα κατάφερνε να εξισορροπήσει το κάρμα του και παράλληλα να ανακαλύψει το παιχνίδι που παιζόταν εις βάρος του, κέρδιζε την λύτρωσή του. Οι άνθρωποι δηλαδή που θα κατάφερναν από μόνοι τους να πετύχουν τη επί-γνώση ―την ανακάλυψη της Αλήθειας― και παράλληλα να επιτύχουν την απόλυτη εξισορρόπηση του κάρμα τους, είχαν τη δυνατότητα να δραπετεύσουν απ’ το Μάτριξ.
Όμως ήταν τόσες οι παγίδες που βάζαν οι ίδιοι οι δημιουργοί ―τα χαμηλά τους κομμάτια― που γινόταν σχεδόν αδύνατο να επιτύχει κάποιος κάτι τέτοιο. Βέβαια, κάποιες σπάνιες και μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρξεων, το κατάφεραν και δραπέτευσαν από μόνοι τους όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση, και είναι σχεδόν σπάνιο να επιτευχθεί.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Όλο αυτό που περιγράφετε περί της προσπάθειας να ξεφύγει ο άνθρωπος απ’ τον κατώτερο εαυτό θυμίζει σε ένα βαθμό και την προσέγγιση τη χριστιανική, την ασκητική, την καταπολέμηση των παθών αλλά και όλα εκείνα που μας μεταφέρονται από την αρχαία ελληνική μυθολογία με τα αρχαία ελληνικά μυστήρια, τη διονυσιακή λατρεία που πολλοί είναι αυτοί που λένε πως ουσιαστικά υπάρχουν κομμάτια αρχαίας ελληνικής γραμματείας συμβολικά με παραδείγματα, μεταφορές για τους Τιτάνες, τα ίδια τα πάθη δηλαδή που ζουν μέσα στον άνθρωπο τον οδηγούν σε χαμηλές καταστάσεις, ο μύθος με τον Ηρακλή, της αρετής και της κακίας ο δρόμος, δηλαδή υπάρχει μία γνώση.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Και βέβαια υπάρχει σε όλες τις θρησκείες και σε όλες τις μυθολογίες. Αλλά σας λέω γίνεται τόσο δύσκολο να το επιτύχει ο άνθρωπος, που φτάνει να είναι η εξαίρεση, και όχι ο κανόνας. Γι’ αυτό ήρθε ο Χριστός, γι’ αυτό είπε θυσιάζομαι και πληρώνω τα λύτρα στον απαγωγέα. Βέβαια στη συνέχεια τον έκαναν γιο του έκπτωτου! Και αυτό έγινε σκόπιμα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Αυτό είπα προηγουμένως. Αυτό που επίσημα διδάσκονται οι περισσότεροι είναι ότι ο Πατέρας του Χριστού είναι ο Γιαχβέ. Αλλά αυτό για ένα ερευνητή πραγματικό δεν ισχύει. Καταρχάς ο Γιαχβέ παρουσιάζεται σαν ένας θεός τιμωρός. Όλα τα επίμαχα εδάφια στην Παλαιά Διαθήκη πλέον στη σύγχρονη εποχή έχουν δημιουργήσει την αντίδραση ερευνητών που τα ψάχνουν όλα σε όλο το εύρος και λένε δεν είναι δυνατόν ο Χριστός να έχει σχέση με τον εκρηκτικό και κακό θεό της ΠΔ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Καμία σχέση. Γιατί δεν το ξεκαθαρίζει η Εκκλησία; Γιατί μνημονεύει τη Παλαιά Διαθήκη, με τους μαύρους μάγους που υπήρχανε; …Τον Αβραάμ… Μιλάμε εκεί μέσα αναφέρονται τελετές μαύρης μαγείας με αίμα και πράγματα φρικτά. Αυτά γιατί δεν τα λένε;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Θα κάνω μια εκπομπή στο μέλλον που αφορά τη Παλαιά Διαθήκη. Υπάρχουν πάρα πολλοί σύγχρονοι μελετητές και ερευνητές, όπως και εσείς, που έχουν πολλά να πουν και είναι απέναντι στην υιοθέτηση πολλών αρχαίων κειμένων στη ΠΔ. Μιλούν για συρραφές και περίεργα πράγματα. Βέβαια υπάρχουν και οι άνθρωποι της Εκκλησίας που λένε επίσημα ότι δεν είναι έτσι, ότι είναι παρεξηγημένα κάποια πράγματα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Πρέπει αυτά να ξεκαθαριστούν. Πέρασε η εποχή που ο άνθρωπος ήταν αγράμματος, δεν έψαχνε, ό,τι του λέγανε το αποδεχόταν. Οι άνθρωποι τώρα μορφώνονται, ψάχνουν, ερευνούν και πέφτουν πάνω στις αντιφάσεις της θρησκείας. Και λίγο μυαλό να έχει κάποιος, σκέφτεται: ‘τι πράγματα είναι αυτά;’ ‘τι θεός είναι αυτός;’
Μα να σας πω κάτι, τη φύση την ίδια να δούμε, βλέπουμε μια διεστραμμένη φύση που το ένα πλάσμα πρέπει να κατασπαράζει το άλλο. Μα ακόμα και φυτοφάγο να είναι κάποιο πλάσμα και να μη τρώει κρέας, αλλά μόνο φυτά, υπάρχει πάλι πόνος!
Ξέρετε πόσες έρευνες έχουν γίνει που δείχνουν ότι τα φυτά σφαδάζουν απ’ τον πόνο;
Λοιπόν αυτά γιατί δεν τα λυπόμαστε;
Δε μπορούμε να ξεφύγουμε.
Αυτό όμως μας κάνει να αναρωτηθούμε: ‘Ποιο διεστραμμένο μυαλό έφτιαξε αυτή τη φύση, όπου το ένα πλάσμα πρέπει να κατασπαράξει το άλλο;’
Αυτό και μόνο πρέπει να μας προβληματίσει. Ποιος θεός έπλασε αυτή την σκληρή φύση;
Και μετά θα πουν ότι ο Χριστός δημιούργησε τον κόσμο; Από πού κι ως που;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Το θέμα της ύπαρξης των UFO είναι απ’ τα μεγαλύτερα ερωτήματα απ’ τη πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, πόσο μάλλον στη σύγχρονη εποχή που κολοσσοί όπως η NASA και άλλοι διαστημικοί οργανισμοί ασχολούνται με αυτό και συν τη βιβλιογραφία που υπάρχει και τι μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο. Σίγουρα δεν είναι όλα αληθινά αλλά όπως είπα είναι απ’ τα μεγαλύτερα ερωτήματα για το τι υπάρχει εκεί έξω κι αν υπάρχουν πολιτισμοί που να μοιάζουν στον ανθρώπινο.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Είμαι κάπου στη μέση γιατί όπως σας είπα μου αρέσει να κρατάω την ισορροπία και απ’ τις 2 αντίθετες θέσεις. Η θέση η δική μου είναι η εξής: οι οντότητες αυτές που εμφανίζονται ως εξωγήινοι, είχαν δίκιο που τους λέγανε θεούς, ξέραν πολύ καλά γιατί τους λέγανε έτσι στις παλαιές εποχές. Αυτοί λοιπόν θεωρώ ότι είναι εξωδιαστατικά όντα που απλώς έχουνε τις βάσεις τους στο υλικό σύμπαν. Δεν είναι κάτοικοι του υλικού σύμπαντος, γι’ αυτό έχουν τη δύναμη να υλοποιούνται και να απουλοποιούνται, να είναι αόρατοι. Είναι εξωδιαστατικοί. Αυτή είναι η άποψη μου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Και νομίζω σε αυτό κάποιοι θα συμφωνήσουν. Μιλούσα με ένα φίλο και μου είπε ότι υπάρχουν κάποιοι σε πολλά σημεία του πλανήτη που ψάχνουν τα θέματα αυτά και λένε γιατί να πρέπει να προσεγγίσω τον εξωγήινο σαν ένα ον που βρίσκεται κάπου αλλού πάνω σ’ ένα άλλο πλανήτη και γιατί να μη το προσεγγίσω με τη θεώρηση αυτή που λέτε εσείς τώρα ως κάτι που έχει σχέση με ένα παράλληλο κόσμο ή πιο προχωρημένο;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Η άλλη κατηγορία των οντοτήτων που εμείς θεωρούμε εξωγήινους είναι χρονοταξιδιώτες και μάλιστα υπάρχει και η φήμη ότι το Roswell ήταν χρονοκάψουλα και ο Phillip Corso το έλεγε ξεκάθαρα, ότι ήταν χρονοταξιδιώτες οι επιβάτες του Roswell. Υπάρχουν επίσης και άλλες πληροφορίες ―που αναφέρω μέσα στο βιβλίο μου― που δείχνουν αυτά τα στοιχεία, ότι κάποιοι έρχονται απ’ το πολύ-πολύ μακρινό μέλλον· αυτοί που πλέον έχουν χαθεί, και έχουν περάσει στο δεύτερο θάνατο. Αφορά αυτούς ―που σας ανέφερα προηγουμένως― όπου μετά τη φάση που πρόκειται να περάσει σύντομα το σύμπαν μας, κάποιοι που μένουν πίσω, επιστρέφουν στο σήμερα ως χρονοταξιδιώτες ―σε κατάσταση απόγνωσης― ψάχνοντας να βρουν πόρτα διαφυγής. Γι’ αυτό λέω είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση του ανθρώπου αν παγιδευτεί στις παγίδες που έχουν ρίξει αυτή τη στιγμή τα εργαλεία του δημιουργού που θέλουν να παγιδεύσουν. Είναι δίκοπο μαχαίρι για τις ψυχές αυτές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Λέγατε πριν για την ισορροπία που πρέπει να επέλθει άρα αυτό πρέπει να συμβολίζεται με το σύμβολο του Γιν-Γιαν στην Ανατολή. Τέλος πάντων και το ίδιο το σύμπαν σε μια ισορροπία βασίζεται και υφίσταται και έτσι όπως έχει δομηθεί σε αυτό το αποκαλούμενο Μάτριξ είναι η θεωρία των διαδοχικών συγκρούσεων και η θεωρία των αντιθέτων όπως μεταφέρουν οι τηλεθεατές. Τι λέτε για αυτό;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Ότι για το Γιν-Γιαν πρέπει να κρατήσουμε πάλι την ισορροπία. Και στη πλευρά του μαύρου, υπάρχει το άσπρο και στο άσπρο, μαύρο. Είναι αυτό που έλεγε ο Σωκράτης. Ουδέν κακό, αμιγές καλού και το ανάποδο. Το ίδιο ρητό μπορεί να εικονοποιηθεί στο Γιν και στο Γιαν. Το να μην πέφτουμε απ’ τη μια πλευρά ή απ’ την άλλη και να κρατάμε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά είναι το ζητούμενο θεωρώ.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Αναφορικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό έχετε καταλήξει ότι υπήρχε ένα προβάδισμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε σχέση με άλλους ως προς τη γνώση που έδωσαν παγκόσμια στον πολιτισμό;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Σίγουρα υπήρχε προβάδισμα. Πολλά φωτισμένα μυαλά… Θεωρώ ότι έκανε μια έκρηξη ο Ελληνικός πολιτισμός και έβγαλε πολύ μεγάλα πνεύματα, που φώτισαν την ανθρωπότητα και την οδήγησαν και είπαν πράγματα σοφά. Μακάρι εμείς οι νεότεροι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Οι Ολύμπιοι θεοί μπορεί να ήταν κάτι τέτοιο πέρα απ’ τον άνθρωπο;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Ακριβώς! Ήταν δημιουργοί μιας κατηγορίας ανθρώπων. Ήταν οι θεοί τους, οι δημιουργοί τους. Όπως αναφέρω και στο βιβλίο υπάρχουν οι 3 βαθμίδες δημιουργών. Στην κορυφή βρίσκεται ο έκπτωτος δημιουργός, από κάτω βρίσκονται οι δημιουργοί των ψυχών και η 3η κατηγορία είναι οι δημιουργοί των φυλών. Αυτές τις φυλές ―τα σώματα μας― τα έφτιαξαν αυτοί οι δημιουργοί. Δεν ήταν όμως απ’ τις Μεγάλες Πατρίδες, τα Υπερσύμπαντα όπως τα ονομάζω. Ήταν εδώ. Το σώμα μας είναι μια φυλακή ―είναι ένα τεχνολογικό κατασκεύασμα που παγιδεύτηκε το Πνεύμα μας. Μπορεί κάποιοι πράγματι να το κόσμησαν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά παραμένει μια φυλακή και αυτό το λέει ξεκάθαρα ο Σωκράτης ―ότι το σώμα μας είναι μια φυλακή και αυτό καθορίζει το κατά πόσο θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Αλήθειας, γιατί μας σπέρνει προβλήματα. Εξαιτίας του γίνονται οι μάχες, πέφτουμε σε αρρώστιες και μας καθυστερεί απ’ την αναζήτηση της Αλήθειας (Πλάτων, ‘Φαίδων –Περί Ψυχής’ 66b, 66c).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Μάλιστα. Λοιπόν κυρία Αναγνώστου, ολοκληρώνουμε σε αυτό το σημείο. Βεβαίως δε τελείωσε η πνευματική μας αναζήτηση και θα επιχειρήσουμε σε κάποιες απ’ τις επόμενες εκπομπές να είμαστε ξανά εδώ μαζί να πούμε κι άλλα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Βεβαίως ευχαρίστως. Κι εγώ ευχαριστώ που με καλέσατε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Να είστε καλά. Εύχομαι καλή συνέχεια και για το συγγραφικό σας έργο και θα τα ξαναπούμε. Να είστε καλά. Καλό ξημέρωμα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Να είστε καλά. Καλό βράδυ.

Similar posts

2 Σχόλια

 1. ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ's Gravatar ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  29/05/2018    

  Ευχαριστουμε για την απομαγνητοφωνηση !

 2. Άγγελος Κάπας's Gravatar Άγγελος Κάπας
  21/06/2018    

  Κυρία Αναγνώστου είμαι μεγάλος θαυμαστής σας και παρακολούθησα την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σας..
  Μήπως θα σας ήταν ευκολο καποια στιγμή να γράψετε ένα άρθρο αναφορικά με τις θετικές δυνάμεις που τροφοδοτούνται απο εμάς?
  Ειναι πάρα παρα πολυ σημαντικό και κανένας δεν έχει ασχοληθεί στα σοβαρά με αυτό!Ολοι επικεντρώνονται μονο στις αρνητικές δυνάμεις που τροφοδοτούνται απο εμάς..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Google Plus