contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Το Όραμα του Ιωάννη για τη Σταύρωση

Εκτύπωση

Απόσπασμα από τις ‘Πράξεις του Ιωάννη’ (Απόκρυφα Ευαγγέλια)

σταυρός φωτός, φωτεινός σταυρός, σταύρωση, Ιησούς Χριστός, το μυστήριο του σταυρού,

§97. Έτσι, αγαπημένοι μου, αφού χόρεψε μαζί μας ο Κύριος βγήκε έξω.

Και εμείς ως άνδρες που είχαμε μείνει έκθαμβοι και σαν ζαλισμένοι από τον ύπνο, φύγαμε παίρνοντας ο κάθε ένας το δρόμο του.

Εγώ, λοιπόν, όταν τον είδα να υποφέρει, δεν έμεινα κοντά του την ώρα του πόνου του, αλλά κατέφυγα στο Όρος των Ελαιών, κλαίγοντας γι’ αυτό που μας είχε πλήξει.

Και όταν σταυρώθηκε την Παρασκευή, κατά την έκτη ώρα της ημέρας, το σκοτάδι ήρθε και έπεσε σε όλη τη γη. Και ο Κύριος μου στεκόταν στη μέση του σπηλαίου και φωτίζοντάς την μου είπε:

«Ιωάννη, για το πλήθος κάτω στην Ιερουσαλήμ, έχω σταυρωθεί και μου έδωσαν να πιω χολή με ξύδι. Αλλά σε σένα μιλάω τώρα, και άκου τι σου λέω.

Εγώ έβαλα στο μυαλό σου να ανέβεις σε αυτό το βουνό, επειδή εσύ μπορείς ν’ ακούσει αυτά τα πράγματα που πρέπει ν’ ακούσει ένας μαθητής και να τα μάθει από το δάσκαλό του και ένας άνθρωπος από τον Θεό του.»

§98 Και αφού μίλησε έτσι, μου έδειξε ένα σταυρό από σταθερό Φως (εγκατεστημένο), και γύρω από το σταυρό ένα μεγάλο πλήθος, που δεν έχει μία μορφή: και σε αυτόν (τον σταυρό) υπήρχε μία μορφή παρόμοια με τη δική μου.

Και είδα τον ίδιο τον Κύριο πάνω στο σταυρό, χωρίς να έχει μια συγκεκριμένη μορφή, αλλά μόνο σαν μια φωνή: και σαν μια φωνή που δεν ήταν γνωστή σε εμάς, αλλά ήταν γλυκιά κι ευγενική και πραγματικά Φωνή Θεού, λέγοντας σε μένα:

«Ιωάννη, είναι ανάγκη κάποιος να ακούσει αυτά τα πράγματα από μένα, γιατί χρειάζομαι κάποιον που είναι έτοιμος να τ’ ακούσει. Αυτός ο σταυρός του φωτός καλείται με διαφορετικές λέξεις από εμένα για χάρη σας. Μερικές φορές ονομάζεται Νους, μερικές φορές Ιησούς, άλλοτε Χριστός, μερικές φορές καλείται Πύλη, μερικές φορές Τρόπος, μερικές φορές Άρτος, μερικές φορές Σπόρος, μερικές φορές Ανάσταση, μερικές φορές Υιός, μερικές φορές Πατέρας, Μερικές φορές Πνεύμα, μερικές φορές Ζωή, μερικές φορές Αλήθεια, μερικές φορές Πίστη, μερικές φορές Χάρις.

Και αυτά τα ονόματα δίνονται από τους ανθρώπους: Αλλά αυτό που είναι στην πραγματικότητα, όπως σχεδιάστηκε και όπως λέγεται σε εσάς, είναι η διάκριση όλων των πραγμάτων, και η σταθερή ανύψωση των ασταθών πραγμάτων, και η αρμονία της σοφίας, και μάλιστα η σοφία σε αρμονία.

Υπάρχουν μέρη της δεξιάς χειρός και της αριστερής και δυνάμεις και αρχές (εξουσίες) και κύριοι και δαίμονες, και δράσεις και φοβέρες και κατάρες και διάβολοι και ο σατανάς και η κατώτερη ρίζα από την οποία προήλθε η φύση των πραγμάτων που ήρθαν σε ύπαρξη.

§99 Αυτός ο σταυρός, λοιπόν, είναι αυτός που συνέδεσε όλα τα διαχωρισμένα πράγματα μέσα του, μέσα σε μία λέξη (ή μέσω μιας λέξης ή μέσω της λέξης) και άφησε στην άκρη όλα αυτά που προέρχονται από τη γέννηση και κάτω. Επίσης, ο σταυρός, όντας ένας, συνένωσε τα πάντα και τα έκανε όλα να προχωρήσουν μπροστά.

Αλλά αυτός δεν είναι ο σταυρός από ξύλο που θα δεις όταν κατέβεις από ‘δω: ούτε Εγώ είμαι Αυτός που είναι πάνω στο σταυρό, και που τώρα δεν βλέπεις, αλλά μόνο ακούς την φωνή του (ή μια φωνή).

Νόμισαν ότι ήμουν κάτι που δεν ήμουν, ενώ και για πολλούς άλλους δεν ήμουν αυτό που αυτοί αντιλαμβάνονταν: αλλά θα με αποκαλέσουν (θα πουν για μένα) κάτι άλλο, που είναι αχρείο και ανάξιο εμού.

Αφού, λοιπόν, ο τόπος ανάπαυσης δεν είναι ούτε ορατός ούτε μπορεί να μιλήσει κανείς για αυτόν, πολύ περισσότερο Εγώ, ο Κύριος αυτού, δεν πρόκειται να γίνω ορατός.

§100 Τώρα, η πληθώρα της μιας όψης που βρίσκεται γύρω από το σταυρό είναι η κατώτερη φύση. {Σχόλιο Α. Α.: Είναι οι δυνάμεις του άρχοντα που τρέφονται από τη Ιερή Θυσία του Θεανθρώπου, στοιβαγμένες γύρω από το σταυρό του μαρτυρίου}

middle ages 3

Demons in Spaceships

Και αυτοί που βλέπεις μέσα στο σταυρό, αν ακόμη δεν έχουν μια ενιαία μορφή, είναι γιατί δεν έχουν κατανοηθεί όλα τα μέλη (μέρη) Αυτού που κατέβηκε κάτω {Σχόλιο Α. Α.: Είναι το σύνολο των μελών/Ολοτήτων που απαρτίζουν το Υπερσύμπαν Ιησού Χριστό}.

Αλλά όταν η ανθρώπινη φύση (η ανώτερη φύση) ανυψωθεί, και η φυλή που Με πλησιάζει και υπακούει στη φωνή Μου, τότε αυτός που Με ακούει τώρα θα ενωθεί με αυτή τη φυλή και δεν θα είναι πια αυτό που είναι τώρα, αλλά θα βρεθεί πάνω από αυτούς, όπως και Εγώ βρίσκομαι τώρα (πάνω απ’ αυτούς).

Γιατί όσο δεν αποκαλείς τον εαυτό σου δικό Μου, δεν Είμαι αυτό που Είμαι (ή Ήμουν): αλλά εάν με ακούσεις, ακούγοντάς με θα γίνεις όπως Είμαι, και Εγώ θα Είμαι αυτό που Ήμουν, όταν έχω εσάς όπως Είμαι με τον Εαυτό μου.

{Ευαγγέλιο της Αλήθειας: Διότι αυτός (ο Ιησούς) τους βρήκε (αυτούς που έψαχναν) στον εαυτό Του, και αυτοί (που έψαχναν) Τον βρήκαν (τον Ιησού) στους εαυτούς τους}

Γιατί από Εμέ είστε αυτό (που Είμαι). Μη νοιάζεστε λοιπόν για τους πολλούς, και αυτούς που βρίσκονται εκτός του μυστηρίου. Πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαι Ολότητα με τον Πατέρα και ο Πατέρας Ολότητα με Εμέ.»

 

Similar posts

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Google Plus