//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ

Εκτύπωση

Σχόλια που έγιναν γι’ αυτό το άρθρο στο παλιό site


#1 Νταίζη Κρεμόνα 15-05-2010 15:17
Μεγάλη αλήθεια αυτά που αναφέρεις Λίλη μου.

#2 Panagiota 22-05-2010 22:03
“ΤΑ ΔΩΡΑ”
Είχαμε μια συζήτηση το μεσημέρι για το πώς μπορούμε να ορίσουμε τελικά τα “δώρα”.Μήπως “δώρο” είναι τα διάφορα φυσικά μας γνωρίσματα ή αυτά απλώς είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία γεννιόμαστε και επειδή τα έχουν όλοι οι άνθρωποι δεν λέγονται “δώρα”;(Αν και μ’ αυτά τα “δώρα” βέβαια “χαιρόμαστε” το δημιούργημά τους). Αλλά μήπως και η διαίσθηση , η ενόραση και γενικά η τάση για πνευματικά πράγματα είναι κι αυτά θέμα γονιδίων και απλά, ανάλογα με το περιβάλλον μας τα καλλιεργούμε ή όχι.
Γιατί,ενώ δεν λέμε τα σωματικά χαρακτηριστικά δώρα ,να πούμε τα πνευματικά; Μήπως δώρα τελικά είναι,όχι οι πνευματικές μας τάσεις ή ό,τι έχουμε αποκτήσει με την προσωπική μας δουλειά, ή πχ και η ικανότητα κατανόησης των άλλων (προσώπων ή πραγμάτων)που προέρχεται από αναλυτική παρατήρηση, αλλά
οι πληροφορίες που θέλουν να μας δίνουν εύκολα και αβίαστα,φυτευτά(χρησιμοποιώντας μας) πχ.μέσω τσάνελινγκ, ικανότητα θεραπείας μέσω reiki, ή θεραπείας με την αύρα.

#3 Αγγελική Αναγνώστου 23-05-2010 01:25

«Δώρα» μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κυρίως τις ιδιότητες της έκτης αίσθησης.
Η Μεταφυσική γνώση λέει πως στις πρωταρχικές φάσεις της δημιουργίας, ο άνθρωπος είχε την ικανότητα να προσλαμβάνει πληροφορίες από τον αθέατο κόσμο και να επικοινωνεί μαζί του. Αυτή βέβαια η ικανότητα γέννησε μια σειρά από προβλήματα (που αναλύονται και στο βιβλίο) και ανάγκασε τους δημιουργούς να «ψαλιδίσουν» ορισμένα εξέχοντα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Η «επαναφορά» λοιπόν αυτών των «ψαλιδισμένων» ιδιοτήτων χαρακτηρίζεται σαν «δώρο».
Αυτές οι ικανότητες-δώρα περιλαμβάνουν ό,τι ονομάζουμε «Έκτη Αίσθηση» και σχετίζονται αποκλειστικά με τις ενεργειακές καταστάσεις αυτού του κόσμου.
Τις περισσότερες φορές όμως αυτές, γίνονται «παγίδα» για τον άνθρωπο, επειδή τον γοητεύουν με τη δύναμή τους και τον αποπροσανατολίζουν από τον αληθινό του σκοπό που είναι η Πνευματική του Λύτρωση από το σύμπαν-αυγό.
Στον αντίποδα της Έκτης Αίσθησης η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με τις ενέργειες αυτού του κόσμου, τα ενεργειακά σώματα του ανθρώπου και τον κόσμο που αυτά ενδημούν, βρίσκεται η Εβδόμη Αίσθηση, η οποία πηγάζει μόνο από την ενεργοποίηση του Καθαρού Πνεύματος του Ανθρώπου, δηλαδή από την Πνευματική του Ουσία και τον πραγματικό του Εαυτό. Αυτή η ενεργοποίηση δεν προκύπτει ως «δώρο» αλλά είναι η επιτέλεση του σκοπού του Ανθρώπου!

#4 Panagiota 23-05-2010 22:46
Αρκετοί άνθρωποι έχουν αναπτυγμένη διαίσθηση, η οποία τους χρησιμεύει για την καθημερινή τους ζωή. Πχ. οδηγείς και “βλέπεις” μια εικόνα ξαφνικά στο μυαλό σου από νοσοκομείο. Και ξέρεις ότι πιο κάτω κάτι συμβαίνει στην άσφαλτο και προσέχεις… και διάφορα τέτοια. Επίσης κάποιοι άλλοι ίσως χρησιμοποιήσουν μια ικανότητα τηλεπαθητικής βοήθειας για κάποιον σε μια εξαιρετική περίσταση ζωής-θανάτου. Τι γίνεται μ’ αυτές τις περιπτώσεις; Γίνεται χρήση δώρων; Η μήπως σημασία έχει να μην έχει το άτομο εξωτερική ή εσωτερική έπαρση και να το κάνει αυτό πλήρως συνειδητά , ξέροντας ότι είναι μια συγκεκριμένη λειτουργία με αρχή και τέλος;

#5 Αγγελική Αναγνώστου 23-05-2010 23:55
Η έπαρση είναι μια κατάσταση που αργά ή γρήγορα θα προκύψει. Δεν μπορείς να παίζεις διαρκώς με τη φωτιά χωρίς κάποτε να καείς! Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιώνται με τέτοια «χαρίσματα» και φυσικά τα χρησιμοποιούν, αφού σ’ αυτόν τον κόσμο, όντως είναι πολύτιμα! Όταν όμως κάποιος θέλει να περάσει στην Εβδόμη Αίσθηση ―αν φυσικά αυτό επιθυμεί― τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσει τεχνική! Ε, τη μόνη τεχνική που εγώ γνωρίζω, είναι τη μεταστοιχείωση της δύναμης που συσσωρεύεται από τη μη χρήση της Έκτης αίσθησης και ΑΥΤΗ «εκτοξεύει» τον αναζητητή στην Έβδομη Αίσθηση της Αλήθειας.
Ένας ενορατικός (της έκτης αίσθησης) που γνώρισα κάποτε, μου είπε: «Η Εβδόμη Αίσθηση κατακτάτε, μόνο ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ την έκτη». Προφανώς σ’ αυτή την ιδιαιτερότητα αναφερότανε και ο Χριστός όταν έλεγε: §22 «Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προεφητεύσαμεν εν τω ονόματί σου, και εν τω ονόματί σου εξεβάλομεν δαιμόνια, και εν τω ονόματί σου εκάμομεν θαύματα πολλά; §23. Και τότε θέλω ομολογήσει προς αυτούς ότι ποτέ δεν σας εγνώρισα· φεύγετε απ’ εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν». [Ματθαίος κεφ. Ζ]
Τώρα το τι θα κάνει κάθε άνθρωπος με τα «δώρα» του, είναι απόλυτα προσωπική του επιλογή!

#6 Perastikos 27-05-2010 21:51

Η σωστή εκφορά του ρητού είναι “μέτρον άριστον”. Βέβαια, φορώντας ‘ροζ’ γυαλιά και προτιμώντας τις θετικές σκέψεις/πράξεις, ξεχνάμε ότι (1) η κούνια πάντα θα ταλαντωθεί και προς τις δύο πλευρές (εκτός αν έχει δει κανείς κούνια να πηγαίνει μόνο προς τα εμπρός) και (2) ότι το αλγεβρικό άθροισμα κάθε αρμονικής ταλάντωσης στη φύση είναι μηδέν, με μοναδικό αποτέλεσμα τη σπατάλη (κατανάλωση) ενέργειας. Όλα ένα ενεργαιακό πάρε-δώσε για να ταΐζουμε τους ‘τσομπάνους’ μας, όπως πολύ σοφά λες στο βιβλιο σου…

#7 liapis 26-01-2012 14:24

δεν εχω καταλαβει, πως γινεται τοσο μεγαλος λογος για τον πλανητη γη , εωσφορο , σεναριο ολοκληρο , αποδειξεις , Χριστός κτλ και παραλληλα να μιλαμε για εξωγιηνους , ανωτερης διαστασης και πιο εξελιγμενους που ζουν στο σκοταδι. Δηλαδη αντε ισχυουν ολα αυτα για το συμπαν μας κτλ , τι μας κανει τοσο ξεχωριστους ωστε να μας λυτρωση με τον ερχομο του στον πλανητη γη ο Χριστος και οχι στους υποτηθεμενους εξωγηινους – οι οποιοι αφου ειναι τοσο προηγμενοι γιατι δεν εχουν την ιδια γνωση? Και πολλα αλλα που απλα δε θελω να μακρυγορησω. Το καθενα μονο του εχει ενα λογικο πλαισιο. Ολα μαζι , αχταρμας.

#8 Αγγελική Αναγνώστου 26-01-2012 14:45

Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Υπάρχει:
1) Ο εκπεσών δημιουργός Εωσφόρος που με την ταλάντωσή του αγκάλιασε όλο το (ορατό και αόρατο) υλικό σύμπαν, το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού, το σύμπαν της διττότητας.
2) Σ’ αυτό το σύμπαν παγιδεύτηκε ο Ουράνιος Άνθρωπος που προέρχεται από τα Υπερσύμπαντα του Αληθινού Φωτός (όχι τα λεγόμενα παράλληλα σύμπαντα). Όπως σ’ αυτό το σύμπαν της διττότητας όλα διαχωρίζονται, έτσι διαχωρίστηκε και ο άνθρωπος σε:
(α) Θεϊκό Σπινθήρα/Αδάμ που ενσαρκώνεται/προβάλλεται αδιαλείπτως μέσα στην πυκνή ύλη άλλοτε σαν άνδρας και άλλοτε σαν γυναίκα, και
(β) σε Εγώ Ειμί Παρουσία που παραμένει ως Πνευματική οντότητα στις ανώτερες στοιβάδες του ενεργειακού υλικού σύμπαντος.
3) Ο Εωσφόρος όμως δεν είναι μόνος, αλλά διαχωρισμένος και αυτός περιβάλλεται:
(α) από το πλήθος των αγγέλων του (αγγέλους της πενίας τους αποκαλεί το Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιωάννη) και
(β) από τους δαίμονες του σκότους. Αυτοί ΟΛΟΙ είναι οι υποτιθέμενοι «καλοί» και κακοί εξωγήινοι, που απλά έχουν τις «βάσεις» τους σε κάποιους πλανήτες του πυκνά υλικού σύμπαντος.
Δηλαδή όλους αυτούς που ονομάζουμε «εξωγήινους» είναι στην πραγματικότητα εξωδιαστατικοί δαίμονες.
Ο Χριστός ήρθε από τους Υπερκόσμους της Αλήθειας για να πληρώσει τα λύτρα στον Εωσφόρο, ούτως ώστε να επιτρέψει να επιστρέψουν οι«λοβοτομημένοι» Ουράνιοι Άνθρωποι στην Πνευματική τους Γενέτειρα.

#9 liapis 26-01-2012 16:48

Με βλεπω τελικα να το παιρνω το βιβλιο και μαλιστα να το συνδυασω με το ταξιδι που παντα ηθελα να κανω στο Αγιο Όρος ωστε να συγκρινω ακουσματα και γνωμες. ^^
Κάτι τελευταιο, εχω διαβασει νομιζω σχεδον ολοκληρο το blog και εχω παρατηρησει κατι. Το ζητημα ειναι να λυτρωθει η ψυχη του ανθρωπου. ΑΛΛΑ , αν λαβουμε υποψιν μας το γεγονος του ,παρότι ο Χριστός πληρωσε τα “λυτρα”, ο ανθρωπος δεν γνωριζει ακομα τον σκοπό του προσωπικα και την πραγματική αλήθεια πραγμα που είναι αδύνατον σε αυτή τη διασταση/συμπαν/κτλ να γινει. Οπότε φτάνουμε στο “πικραμυγδαλο” δλδ χαμένοι απο χέρι , περιμένοντας απλα την αποκάλυψη και εξυπηρετόντας το σκοπό του φαύλου κύκλου της μετενσαρκωσης. Σωστα?

#10 liapis 26-01-2012 18:57

Και κατι ακομα. Βλέπω παραπομπες σε διδαχες του Δαρβινου. Ο δαρβινος απεδειξε κατα τη θεωρία του την εξελικτικη πορεια των ειδών. Μαζι με τα υπολοιπα είδη , έτσι κ ο ανθρωπος προερχεται απο τον πίθηκο. Ευρύματα απο ανασκαφές υπάρχουν, ακόμα και για τους δεινοσαυρους κτλ που αποδεικνυουν τη φυσικη εξελικτικη πορεια της ανθρωποτητας. Πιστεύω αυτο αποτελεί μεγάλο “εμποδιο” στο να ασπαστεί κάποις είτε τη θεωρία αυτού του βιβλιου ΄είτε αυτη της χριστιανικης θρησκειας. Αποδεικνυει δλδ οτι το χερι του Θεου ή Θεού εοσφόρου δεν επλασε τον ανθρωπο όπως ακριβώς διδασκόμαστε , αλλα σαν ένα άλλο νοητό ον της πλάσης που απλα…εξελίχθηκε

#11 Αγγελική Αναγνώστου 31-01-2012 21:35

Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη ήταν η ενσωμάτωση/παγίδευση του Ουράνιου Ανθρώπου μέσα στο ζώο, όπου σταδιακά μέσα στο χρόνο, ο ενσωματωμένος/ενσαρκωμένος Άνθρωπος, αναβάθμισε το ζώο που ντύθηκε.
Ήταν δηλαδή το Πνεύμα που φυλακίστηκε μέσα στο ζώο…
Έτσι και οι «Δημιουργιστές» έχουν δίκιο όταν πιστεύουν πως κάποιο «ανώτερο» (θεϊκό?) χέρι έπλασε τον άνθρωπο, αλλά και οι «Εξελικτικοί» όταν θεωρούν πως γίναμε από τους πιθήκους.
Επειδή ΑΠΛΑ φυλακιστήκαμε μέσα στους πιθήκους και τους αναβαθμίσαμε (σταδιακά μέσα στο χρόνο) σε “ανθρώπους”.

#12 liapis 02-02-2012 16:46

Αν ο ανθρωπος “φυλακιστικε” στο ζωο και λόγο της θεότητας που κρυβει (ασ το δεχτουμε απλα ετσι) απλά το εξελιξε και το αναβαθμισε, τοτε, δεν καταριπτεται ολη η θωρια της πρωταρχικης “κατασκευης” του ανθρωπου κατ’εικονα κ καθομοιωση του θεού ή θεου εοσφωρου κτλ ωστε να “τρεφεται” το συμπαν ενεργειακα απο αυτόν και παράλληλα το όλο “σύστημα” παραδεισου/κολασης και των επιπεδων τους?

#13 Αγγελική Αναγνώστου 02-02-2012 18:00

Όλη αυτή η διαδικασία είναι πάρα πολύ πολύπλοκη και θα ήταν αφέλειά μας να την διατυπώσουμε μέσα σε λίγες γραμμές, επειδή εμπλέκονται πολλά Κοσμολογικά και Μεταφυσικά γεγονότα.
Ήτοι:
1) Η είσοδος του Ουράνιου Ανθρώπου μέσα στο ενεργειακό σύμπαν και μέσα στο ενεργειακό-ον/Ψυχή.
2) Πνευματικός διαχωρισμός του Ουράνιου Ανθρώπου σε Θεϊκό Σπινθήρα/Αδάμ και Εγώ Ειμί Παρουσία/Εύα.
3) Δημιουργία της Πανδώρας στον υλικό κόσμο ή ο Ενκιντού (Έπος του Γιλγαμές)
4) Παγίδευση του διαχωρισμένου Αδάμ μέσα στο ζώο.Αυτές λοιπόν οι άκρως πολύπλοκες καταστάσεις δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ και τώρα.
Αναλύονται όλα διεξοδικά μέσα στο βιβλίο στα εξής κεφάλαια:‒ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΩΣΗ
‒ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
‒ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΙΖΩΝ ΠΤΩΣΗ
Δηλαδή μέσα σε 72 σελίδες. Για περισσότερες λεπτομέρειες λοιπόν παραπέμπω ΕΚΕΙ.

#14 ΓΕΩΡΓΙΟΣ 02-02-2012 18:41

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ “ΚΑΡΒΕΛΙ” ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ “ΝΙΩΘΕΙΣ” ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΒΑΝΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ “ΜΟΥΣΚΕΜΑ” ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ “ΝΟΥ”. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΙΓΝΩΣΚΩ ΤΙ ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΘΑ ΠΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ “ΝΙΩΘΩ”. Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ.

#15 Αγγελική Αναγνώστου 02-02-2012 19:44

Γιώργο ειλικρινά σ’ ευχαριστώ για τα καλά και εύστοχα λόγια σου.
Πράγματι η ανάγνωση του βιβλίου αλλά και η βαθιά κατανόησή του, δίνουν τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες, μέσω της υπερ-αίσθησης που δημιουργείται.
Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube