//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Οι ψευτο-γκουρού της New Age

Οι ψευτο-γκουρού της New Age

Γράφει η Κέλλυ Παλαντζίδου

Τα παραμύθια και τα ψέματα δίνουν και παίρνουν όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής αλλά πολύ πιο ύπουλα στους χώρους τους «πνευματικούς». Που αλλού θα βρει κανείς ψυχούλες να ποθούν την ελευθερία και την λύτρωση; Που αλλού θα βρει κανείς τόση αρρώστια να ζητάει την θεραπεία; Που αλλού θα βρει κανείς όλο τον πόνο συσσωρευμένο να ζητάει την εκτόνωση; Που αλλού θα βρει κανείς τόσους αιχμαλώτους να ποθούν την δραπέτευση από την φυλακή του matrix?

Και όμως μας έκαναν να πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το σώμα που έχουμε και επομένως την υγεία μας ή την μη υγεία μας, για την οικογένεια που γεννιόμαστε, για τους γονείς που έχουμε, για την οικονομική μας κατάσταση και γενικά για ό,τι μας περιβάλλει. Και αυτό περιέχει ένα ποσοστό αλήθειας αλλά μόνο ένα ποσοστό!
Για πολλά δεν φέρουμε την ευθύνη αλλά είναι όλα κατασκευές μέσα στο Μάτριξ των δημιουργών της ύλης και των δυνάμεων που επωφελούνται ΚΑΙ εκμεταλλεύονται την ΛΗΘΗ, την άγνοια και τον πόνο μας για να μας παρασύρουν σε θεωρίες ανακουφιστικές και πολύ μα πάρα πολύ υπνωτιστικές!!!
Η λέξη «Αγάπη» έχει χάσει πια το νόημα και την Ουσία της αφού με αυτήν βρέχει τα χείλη του ο κάθε ανερχόμενος γκουρού που θέλει να οργανώσει την φάρμα του κοπαδιού του προς τροφή και εκμετάλλευση.
Το «ελκύεις ότι σκέπτεσαι» είναι ένα άλλο μότο που τόσα χρόνια σου το εμφυτεύουν με πολύ μεγάλη επιτυχία μιας και σε βάζουν στο κατάλογο της ανέλπιδης κατ’ εμέ ελπίδας. Και αν κάτι δεν σου πάει κατ’ ευχή ακούς το: «δεν το εμφύτευσες στο υποσυνείδητο» σου!!! Ενώ όλοι οι άλλοι που απολαμβάνουν θαρρείς και το είχαν εμφυτεύσει το «ποθούμενο» τους!!!!

Δεν με ικανοποιεί καθόλου η παρηγοριά που είδα να δίνει ένας παγκοσμίου φήμης γκουρού σε μια καρκινοπαθή οπαδό του: «Δεν είσαι άρρωστη. Μην πιστεύεις στην αρρώστια. Το Πνεύμα σου είναι αιώνια υγιές! Είσαι τέλεια!»
Αν μπορούσε να συναισθανθεί για δευτερόλεπτα τον πόνο και την αγωνία του μελλοθάνατου, ο διάσημος γκουρού, δεν θα τολμούσε να ξεστομίσει αυτές τις παραμυθίες!!!
«Είσαι ένα με το σύμπαν». Το θέμα είναι με πιο σύμπαν είμαι ένα και αυτό προσωπικά δεν με χαροποιεί καθόλου πια, δεν έχει κανένα μα κανένα αντίκτυπο στην πνευματικότητα μου και ούτε και στην υλική ζωή μου, δεν μου προσφέρει τίποτε πρακτικά και κατά δεύτερο και ΚΥΡΙΟ λόγο δεν θέλω να ανήκω σ’ αυτό το σύμπαν matrix-φυλακή, ούτε να είμαι ένα με αυτό!!!!
«Μείνε στην ηρεμία της ύπαρξης σου!», αλλά τον τρόπο δεν σου τον λεν … βάζουν και μια μουσική με εκατό φλάουτα και ήχους του δάσους με ρυάκια που αναβλύζουν και εσύ πρέπει να έρθεις στην ηρεμία της ύπαρξης σου… ασχέτως από τα χίλια δύο προβλήματα που μπορεί να χτυπάν την πόρτα σου.
Ο άνθρωπος έχει την τάση να προσκολλάται σε αυτούς που του τάζουν την αιωνιότητα χωρίς μόχθο, την επαφή με τον Αληθινό Εαυτό χωρίς να μουτζουρωθεί καθόλου….

Και όσο πιο αφηρημένος ο λόγος κάποιου, με βλέμμα δήθεν εκστασιασμένο από το Πνεύμα, όσο πιο μεγαλόστομα και άκοπα προσφέρει λύσεις, τόσο πιο μεγάλη επιτυχία έχει!!!

Πηγή

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube