//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Πορεία προς την Αλήθεια

Πορεία προς την Αλήθεια

Γράφει η Κέλλυ Παλαντζίδου

Πριν καλά-καλά αντικρίσω το πρώτο φως της αντ-αυγής ήξερα τι με περίμενε!! Γι’ αυτό θέλησα να κάνω πίσω αν και οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες … με έσωσε η θερμοκοιτίδα και το αποφασιστικό σπρώξιμο κάποιων αμετανόητων δυνάμεων να προσχωρήσω στην βαθιά σκοτεινή ύλη.

Έτσι και αρχίζει κάποιες δεκαετίες πριν η εκ νέου ενσάρκωση μου και το εκ νέου αλλά παλαιό και χιλιοταξιδεμένο μονοπάτι της αναζήτησης της Αλήθειας και της Επιστροφής μου στα Πάτρια Εδάφη.

Πολύ μα πολύ σύντομα ένοιωσα την πικρίλα των κάθε είδους σχέσεων αφού σαν το λαγωνικό μυριζόμουνα την υποκρισία και την προσωρινότητα που κρύβανε οι «αιώνιες» υποσχέσεις αγάπης και οι «πιστές» φιλίες.

Η έλλειψη ικανοποίησης ήταν το μόνιμο γευστικό σε ό,τι και αν επιχειρούσα στις υλικές μου επιδιώξεις… με ένα αστρικό σώμα φορτωμένο με φιλοδοξίες πρωτιάς και τελειότητας πάντα κατάφερνα να ξεχωρίζω σε ό, τι αναλάμβανα. Τι τα θες όμως… η «χαρά» όσο με κόπο ερχόταν τόσο εύκολα έφευγε.

Προτιμούσα την απομόνωση με ένα βιβλίο παρά τις μπαρότσαρκες και τις ανούσιες κουβέντες πάνω από ένα καφάσι μπύρες ή γύρω από ένα σωρό από αποτσίγαρα της εποχής του Santé. Παρ’ όλα αυτά γύρισα πολύ, γνώρισα πολλές ψυχές χαμένες μέσα στο γκρίζο της ύπαρξης, άλλες μεθυσμένες από την γήινες απολαύσεις, και κάποιες λίγες να αναρωτιούνται «προς τι όλο αυτό».

Το «προς τι όλο αυτό», με κέντριζε από πολύ μικρή… εξ’ ου και τα αμέτρητα βιβλία λογοτεχνίας, ποίησης , φιλοσοφίας, ψυχολογίας και το πέρασμα μου μέσα από διάφορες πνευματικές ατραπούς. Σε κάποιες στιγμές που θεωρούσα «φωτισμένες» είχα εκείνη την αίσθηση του «ναι, κάπως έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα», ναρκωνόμουνα προσωρινά από την «μαγεία» της «ανέλπιδης» ελπίδας της αλλαγής και επιδιδόμουνα σε κάθε είδους άσκηση που με νουθετούσε η μια ή η άλλη πνευματική σχολή αφήνοντας όμως ένα κομμάτι του πνεύματος μου νηστικό!

Η «πείνα» είναι ένστικτο που σε οδηγεί να ψάχνεις μέχρι να βρεις τον κορεσμό!
Η πορεία μου μέσα από τα Μαθήματα Θαυμάτων έφτασε εδώ και καιρό στο τέλος της με Ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες.
Το βιβλίο «Αντέχεις την Αλήθεια; Το Χρονικό της Αιχμαλωσίας» της Αγγελικής Αναγνώστου ήταν για μένα η αρχή και το τέλος του κορεσμού της λαιμαργίας μου για την Α-ΛΗΘΗ-Α.
Όλα τα κομμάτια του παζλ συναρμολογήθηκαν οι απαντήσεις έπεσαν η μια πάνω στην άλλη και σαν μια κατασκευή lego συνέθεσαν την Επίγνωση της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Αλήθειας!

Δεν λέω ότι το μονοπάτι που ανοίχτηκε μπροστά μου είναι στρωμένο με ροδοπέταλα και με «ροζ» υποσχέσεις. Η πορεία προς την Λύτρωση είναι ατομική και προσωπική υπόθεση και οι εμπειρίες της κάθε ψυχής μπορεί σε κάποια σημεία να συγκλίνουν, αλλά και σε πολλά άλλα να διαφέρουν. Ο καθένας καλείται να το βιώσει ο ίδιος και να γράψει το δικό του κεφάλαιο σ’ αυτό που λέγεται Σωτηρία.

Ευχαριστώ ό,τι υπήρξε πριν και όσους προηγήθηκαν και εύχομαι κάθε Ψυχή σύντομα να ενταχθεί στην Οικογένεια της και να βρει τον δρόμο προς την Λύτρωση!

Πηγή

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube