//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Έχουν τα ζώα ψυχή; Τι συμβαίνει με τον θάνατό τους;

Η αντιγραφή απαγορεύεται 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ,
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
“ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ”


Πολλοί με ρωτάνε, εάν τα ζώα έχουν ψυχή, και τι συμβαίνει με τον θάνατό τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κόσμος μας, εκτός από το πυκνά υλικό (ορατό) πεδίο, αποτελείται από επάλληλες στοιβάδες ενέργειας, οι οποίες δημιουργούν τις άυλες διαστάσεις.

Σ αυτές τις στοιβάδες ενέργειας, ενδημούν ποικίλα ζωντανά αρχετυπικά πρότυπα όντων.

Από αυτές τις ενεργειακές στοιβάδες, τα  ζωντανά αρχετυπικά πρότυπα όντων, προβάλλονται στο πυκνά υλικό πεδίο ως ολογράμματα, και σχηματίζουν την ποικιλομορφία όλων των υλικών πλασμάτων της φύσης, από τον άνθρωπο, έως το απειροελάχιστο πέτρωμα.

Προτεινόμενο άρθρο για ανάγνωση

Όσο ανώτερη και λεπτοφυέστερη είναι μια ενεργειακή στοιβάδα από την οποία προβάλλεται κάποιο αρχετυπικό ον στη φύση, τόσο και πιο ανεπτυγμένο/εξελιγμένο είναι αυτό.

Βέβαια, η ενεργειακή δομή αυτής της δημιουργίας, είναι ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα, και είναι αδύνατον μέσα σε ένα άρθρο να το αναλύσω τόσο διεξοδικά, όσο αναλύεται μέσα στο βιβλίο μου, προκειμένου να γίνει κατανοητό από τους μη αναγνώστες. Γι’ αυτό, μόνο επιγραμματικά μπορώ να θίξω τις βασικές έννοιες, και ενδεχομένως αρκετοί να παραμείνουν με κάποιες απορίες.

Τα ζώα είναι μια κατηγορία όντων που στην πλειονότητά τους, προβάλλονται στον υλικό κόσμο, από τα ενεργειακά πεδία που σχηματίζουν την διάσταση του αστρικού πεδίου.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες κατηγορίες ζώων που προβάλλονται από το αιθερικό πεδίο.

Τα ζώα που προβάλλονται από τις στοιβάδες που απαρτίζουν το αστρικό πεδίο, εκδηλώνουν και τα συναφή συναισθήματα που αντιστοιχούν στην δική τους ενεργειακή στοιβάδα, επειδή το αστρικό πεδίο είναι η έδρα των ποικίλων συναισθημάτων.

Τα συναισθήματα  ανθρώπων και ζώων, πηγάζουν από το αστρικό/συναισθηματικό σώμα, και όχι από το ψυχικό.

Οι άνθρωποι λανθασμένα συσχετίζουν την ψυχή με τα συναισθήματα. Η ψυχή έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες.

«Ο μακάριος θεός, ο Αγαθός Δαίμονας, είπε ότι η ψυχή είναι στο σώμα και ο νους στην ψυχή[Ερμής Τρισμέγιστος, Λόγος ΙΒ §13]

«Μετά λοιπόν αυτόν τον συλλογισμό ο δημιουργός, αφού τοποθέτησε νουν στην ψυχή και ψυχή στο σώμα, διαμόρφωσε το σύμπαν». [ΠΛΑΤΩΝ ‘ΤΙΜΑΙΟΣ’ (30b4-30b6)]

Η νόηση λοιπόν είναι μια ειδοποιός διαφορά που διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα ζώα, επειδή τα ζώα είναι αστρικο-αιθερικά όντα και όχι ψυχικά.

Μια υποτυπώδης “λογική” (νόηση) που μοιάζει να διαθέτουν τα ζώα, δεν πηγάζει από τον νου της υποθετικής ψυχής τους, αλλά εντάσσεται κυρίως στον γονιδιακό προγραμματισμό τους για την σωστή λειτουργία του ενστίκτου της επιβίωσής τους.

Ο τρόπος που θα κυνηγούν, που θα φτιάχνουν τις φωλιές τους, που θα προφυλάσσονται από τους κινδύνους, είναι ένας γονιδιακός προγραμματισμός, που μοιάζει με λογική.
Γι’ αυτό βλέπουμε πλάσματα του ίδιου είδους, να χτίζουν όλα με τον ίδιο τρόπο τις φωλιές τους ή να χρησιμοποιούν όλα τις ίδιες τεχνικές κυνηγιού.
Εκείνο που αλληλοεπιδρά με τον φυσικό τους εγκέφαλο, είναι το ένστικτο του φόβου και της αυτοσυντήρησης, και όχι ο νους μιας υποθετικής ψυχής.

Εν κατακλείδι:

Τα ένστικτα και ο φόβος ενός ζώου, αλληλοεπιδρούν με τον υλικό εγκέφαλο του ζώου και παράγουν μια συμπεριφορά που συγχέεται με σκέψη (λογική).

Αντίθετα:

Ο Nους της ψυχής ενός ανθρώπου, αλληλοεπιδρά με τον φυσικό (υλικό) εγκέφαλό του, και παράγει την παραγωγική σκέψη (λογική).

Τα ζώα λοιπόν είναι απόλυτα ενεργειακά όντα που δεν διαθέτουν ψυχή, επειδή η ψυχή είναι ένα μείγμα διαιρετής ενέργειας και αδιαίρετου Πνεύματος, μιας πολύ Ιερής κατάστασης, που η φύση των ζώων αδυνατεί να φιλοξενήσει. Επίσης η ψυχή προβάλλεται από τις ανώτερες και λεπτοφυέστερες ενεργειακές διαστάσεις αυτής της δημιουργίας, το δε Πνεύμα, προέρχεται από ακόμη υψηλότερα πεδία, πέραν και πάνω της ενέργειας.

Εκτός αυτών, οι δημιουργοί των ζώων είναι διαφορετικοί από τους δημιουργούς των ανθρώπων.

Προτεινόμενο άρθρο για ανάγνωση

Τα ζώα που προβάλλονται από τις ενεργειακές στοιβάδες του αστρικού πεδίου, έχουν: φυσικό, αιθερικό και αστρικό/συναισθηματικό σώμα.

Υπάρχουν όμως και ζώα, κυρίως τα ερπετά, τα αμφίβια (πλην των θηλαστικών) και τα έντομα, που προβάλλονται από τις στοιβάδες του αιθερικού πεδίου (δηλαδή από ακόμη χαμηλότερες ενεργειακές στοιβάδες).

Αυτά τα όντα δεν έχουν συναισθήματα, επειδή δεν έχουν αστρικό σώμα. Έχουν μόνο φυσικό και αιθερικό σώμα, το οποίο είναι η έδρα των ενστίκτων της επιβίωσης και του φόβου.
Μάλιστα! Το ένστικτο της επιβίωσης και ο φόβος,  δεν πηγάζουν από το συναισθηματικό (αστρικό) σώμα, αλλά είναι εκδηλώσεις του αιθερικού σώματος.
Το ίδιο ισχύει και με τα φυτά, που προβάλλονται και αυτά από τις αιθερικές περιοχές.

Η ζωή προσφέρεται σε κάθε είδος υλικού ζώου, μέσω ενός συλλογικού ασυνείδητου, συνδεδεμένου με το κεντρικό ζωοποιημένο αστροαιθερικό αρχετυπικό ον της αντίστοιχης ενεργειακής στοιβάδας.

Αυτός ο τρόπος παροχής ζωής στα ζώα, μπορεί να παραλληλιστεί  με τη μια και μοναδική κεντρική ηλεκτρική λάμπα (η οποία παρομοιάζει το αρχετυπικό ενεργειακό πρότυπο ον), από την οποία τροφοδοτούνται με φως, εκατοντάδες οπτικές ίνες. Αυτές οι οπτικές ίνες παρομοιάζουν τα ζώα του συγκεκριμένου είδους που βρίσκονται ενσαρκωμένα στο υλικό πεδίο.

Έτσι, από ένα είδος αστρικο-αιθερικού αρχετυπικού όντος, προβάλλονται και ζωοποιούνται στο υλικό πεδίο, εκατομμύρια ζώα του ίδιου είδους.

Τι συμβαίνει όμως με τον θάνατο των ζώων;

Εξετάζουμε αρχικά τα ζώα που προβάλλονται από τις στοιβάδες των αστρικών πεδίων.

Μετά το θάνατό τους, η ενέργειά τους (αφού διαλυθεί το αιθερικό τους σώμα) ενσωματώνεται με την ευρύτερη συμπαντική ενέργεια, και το ζωικό τους κομμάτι ―η ζωική τους ταυτότητα― επιστρέφει στην πηγή του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ αστρικού αρχετυπικού ζώου.

Στην περίπτωση των όντων που προβάλλονται από τις στοιβάδες που ανήκουν στα αιθερικά πεδία, επειδή αυτά τα όντα έχουν μόνο φυσικό και αιθερικό σώμα, μετά τον φυσικό τους θάνατο, το αιθερικό τους σώμα με την ζωική τους ταυτότητα, ενσωματώνεται αμέσως με το αιθερικό αρχετυπικό όν. Γι’ αυτό κάποια έντομα έχουν την δυνατότητα να μεταπηδούν από το υλικό πεδίο στο αιθερικό και αντίστροφα, με έναν τρόπο που αγγίζει το “μαγικό” … Για παρατηρήστε το!

Προτεινόμενο (συναφές) άρθρο για ανάγνωση

Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο: 
Αντέχεις την Αλήθεια; 
Το Χρονικό της Αιχμαλωσίας

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube