//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

UFO σε βραχογραφίες, τοιχογραφίες, και πίνακες ζωγραφικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης

the-astronaut Νazca Lines

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα από τα σχήματα της Nazca του Περού: «ο αστροναύτης» 32 μέτρα ύψος ανακαλύφθηκε το 1960 από την Maria Reiche

Οι Γραμμές στην έρημο Νάσκα του Περού, καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα στις πόλεις Νάσκα και Πάλπα και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι εκατοντάδες ξεχωριστές φιγούρες, είναι ορατές μόνο από αέρος…


Οι εικόνες των UFOs σε βραχογραφίες, σε πίνακες ζωγραφικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, αποδεικνύουν ότι οι «εξωγήινοι» βρίσκονται μαζί μας από πολύ καιρό πριν.

Ο όρος UFO χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε όλα αυτά τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που ακόμα και μετά από έρευνα παραμένουν ένα μυστήριο. Οι απόψεις των ερευνητών διχάζονται. Άλλοι θεωρούν ότι είναι εξω-διαστατικής προέλευσης, άλλοι εξω-πλανητικής και άλλοι εσω-πλανητικής, δηλαδή προέρχονται από το κοίλο της γης.

Φαίνεται πάντως ξεκάθαρα, ότι αυτά τα αντικείμενα δεν είναι ένα νέο φαινόμενο και στην πραγματικότητα συνοδεύουν την ανθρωπότητα από την αρχή του χρόνου της. Οι προϊστορικοί λαοί τα ταύτιζαν με τους «θεούς» τους και οι σύγχρονοι με τους «εξωγήινους».

UFO ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σπηλαιογραφίες, που έχουν βρεθεί σε πολλά σημεία της Γης, δηλώνουν την παρουσία μη ανθρώπινων όντων στον πλανήτη μας.

Οι παρακάτω παραστάσεις βρίσκονται χαραγμένες σε σπήλαια, στα βουνά της περιοχής Kimberley (Κίμπερλι) της Αυστραλίας, κοντά στον ποταμό Prince Regent.

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αναγνώρισης το 1838, ο George Grey βρήκε ένα περίεργο σύνολο πετρογλυφικών παραστάσεων, με απεικονίσεις ανθρωποειδών με μεγάλα μάτια και ωοειδή κεφάλια, μορφές που παραπέμπουν στους γνωστούς «γκρίζους».

Αυτές οι σπηλιές που ήταν κρυμμένες για χιλιετίες, αποκαλύφθηκαν όταν ένα βουνό κατέρρευσε. Οι τοίχοι των παλαιών αυτών σπηλαίων, ήταν γεμάτοι με παράξενα σχέδια ανθρωποειδών που έγιναν γνωστά με την ονομασία «Wandjinas».

Wandjinas-8, εξωγήινοι και UFO σε βραχογραφίες, Wandjinas, Αυστραλία,

wandjina_rock_art, εξωγήινοι και UFO σε βραχογραφίες, Wandjinas, Αυστραλία,

ateiviai-piesiniai, εξωγήινοι και UFO σε βραχογραφίες, Wandjinas, Αυστραλία,

Το παρακάτω περίγραμμα διαστημοπλοίου, βρίσκεται σχεδιασμένο σε ένα από τα σπήλαια Niaux της Γαλλίας. Αυτή η Παλαιολιθική σπηλαιογραφία τοποθετείται χρονολογικά μεταξύ του 13.000 π.Χ. και 10.000 π.Χ.

316761_956168Κάτω: Πετρογλυφικό που χρονολογείται στα 10.000 π.Χ. σε σπήλαιο της κοιλάδας Val Camonica, (στην ανατολική Λομβαρδία) της Ιταλίας, απεικονίζει δύο όντα με προστατευτικές στολές που κρατάνε ένα παράξενο αντικείμενο.

ufo_val_camonica

Κάτω: Ζωγραφική σε σπήλαιο της Tassili n’Ajjer, στη έρημο Σαχάρα στην περιοχή της Αλγερίας στη Βόρεια Αφρική. Χρονολογείται γύρω στο 6.000 π.Χ. Τα σχήματα έχουν στοιχεία που μοιάζουν περισσότερο με εξωγήινους παρά με ανθρώπους.

Jabbaren Tassili

UFO ΣΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ

Demons in Spaceships, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Τοιχογραφία του 1350 μ.Χ. στο μοναστήρι Visoki Decani στη Γιουγκοσλαβία.

middle ages 3, UFO σε τοιχογραφίες, UFO και η σταύρωση του Χριστού, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Επάνω και κάτω: Τοιχογραφία του 17ου αιώνα που απεικονίζει τη σταύρωση του Χριστού. Βρίσκεται στον καθεδρικό ναό του Svetishoveli στο Mtskheta, στη Γεωργία. Παρατηρήστε τα δύο δισκοειδή αντικείμενα και από τις δύο πλευρές του Χριστού να βγάζουν φλόγες, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Κάτω ολόκληρη η εικόνα της τοιχογραφίας

art14, UFO σε τοιχογραφίες, UFO και η σταύρωση του Χριστού, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

316761_956163, UFO σε τοιχογραφίες, UFO και Χριστός, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Τοιχογραφία του 11ου αιώνα. Βρίσκεται στο μουσείο του Βατικανού. Ονομάζεται: “πλάκα στον τάφο του Ιησού.” Η εικόνα μιλάει μόνη της, με ευδιάκριτο το UFO …

Κάτω: Παράξενο αντικείμενο που παραπέμπει σε UFO, σε τοιχογραφία του 14ου αιώνα, σε Ρουμανικό μοναστήρι στην Σιγκισοάρα.

romanian-sighisoara-biserica-manastirii-panting-tile

Η λεζάντα στο κάτω μέρος γράφει: «Ισραήλ, η ελπίδα σου στον Κύριο» 130:7

Η τοιχογραφία ήρθε στο φως όταν ερευνητές UFO ανέφεραν ότι έλαβαν μία φωτογραφία από την Catalina Borta, η οποία φωτογράφισε την τοιχογραφία, όταν επισκέφθηκε την εκκλησία της Δομινικανικής μονής Biserica Manastirii, στην πόλη Σιγκισοάρα.

Οι πληροφορίες λένε, ότι η εκκλησία χτίστηκε αρχικά τον 14ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε τον 17ο. Αν και η τοιχογραφία θα έπρεπε να ανήκει στη περίοδο της ανοικοδόμησης της Εκκλησίας, η λεζάντα, γραμμένη στα Γερμανικά, παραπέμπει στον ψαλμό: 130: 7 και πιθανολογείται ότι η ζωγραφιά ενδεχομένως επιβίωσε της καταστροφής, και χρονολογείται πιθανότατα γύρω στο 1523, όταν η Βίβλος είχε μεταφραστεί στα Γερμανικά.

Ψαλμός 130:7 «Ας ελπίζη ο Ισραήλ επί τον Κύριον· διότι παρά τω Κυρίω είναι έλεος, και λύτρωσις πολλή παρ’ αυτώ·»


Κάτω: Αιγυπτιακή παράσταση του 400 π.Χ. Εικόνα εξωγήινου που τότε ταύτιζαν με θεό.

316761_956161, εξωγήινοι θεοί, Αίγυπτος,

7egyptalien, εξωγήινοι θεοί, Αίγυπτος,

 UFO ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ

ufo indouismos, UFO σε Ινδουιστικό χειρόγραφο

UFO σε κείμενο του Ινδουιστικού έργου “Prajnaparamita Sutra” του 10ου αιώνα, όπου βρίσκεται σε μουσείο της Ιαπωνίας,

Κάτω: Περίεργο σκάφος, αποτυπωμένο σε Ιαπωνικό χειρόγραφο του 1844 που αποκαλείται Utsuro-Bune (=κούφιο πλοίο).

utsurobune2, UFO σε αρχαία χειρόγραφα, Utsuro-Bune, κούφιο πλοίο,

Η Ιστορία διηγείται, ότι στις 22 Φεβρουαρίου του 1803 ψαράδες, ανακάλυψαν ένα παράξενο σκάφος να πλέει στη θάλασσα. Μέσα στο σκάφος υπήρχε μια νέα γυναίκα, ηλικίας 18-20 ετών.

Οι ψαράδες την έφεραν στην ενδοχώρα για να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα, όμως η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί τους, επειδή δεν μιλούσε Ιαπωνικά, αλλά μια άλλη γλώσσα, ακατάληπτη για τους ντόπιους.

Κρατούσε στα χέρια της ένα παράξενο κουτί, που δεν επέτρεπε σε κανέναν να αγγίξει. Στη συνέχεια οι ψαράδες επέστρεψαν και την γυναίκα και το σκάφος πίσω στη θάλασσα και δεν έμαθαν ποτέ τίποτα για την τύχη τους.

Το χειρόγραφο σήμερα εκτίθεται στο μουσείο Mukyū-Kai-Toshoka της περιοχής Machida του Τόκιο.

Κάτω: Μια διαφορετική εικόνα από το ίδιο χειρόγραφο, με την γυναίκα να περιφρουρεί το παράξενο «κουτί» της.

11japaneseillus


Κάτω: Το Mahabharata θεωρείται από πολλούς ιστορικούς, ως ένα ιερό κείμενο με πολύ μεγάλη σημασία για τους Ινδουιστές. Αυτό το πολύτιμο Ινδουιστικό έργο, είναι γεμάτο από αναφορές για τα Vimanas.

Τα αινιγματικά Vimanas, είναι μυθολογικά ιπτάμενα οχήματα, και στα αρχαία κείμενα περιγράφεται η χρήση τους στον πόλεμο.

Αναφέρετε ότι τα Vimanas ταξιδεύουν και μέσα στο χώρο καθώς και κάτω από το νερό. Οι περιγραφές που δίνονται στις Βέδες μιλούν για ιπτάμενα Vimanas σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.

Vimana Vimanam vimanas carruagens de fogo 1

Ιπτάμενο Vimana


Κάτω: Αυτές οι εικόνες των δύο σταυροφόρων χρονολογούνται από το 12ο αιώνα και βρίσκονται μέσα σε χειρόγραφο με την ονομασία “Annales Laurissense».

siege_of_sigiburg_castle_by_stew_mcgrewΤο κείμενο στο χειρόγραφο αναφέρεται σε μια θέαση UFO κατά το έτος 776 μ.Χ. στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Κάστρου Sigiburg, από τους Σάξονες.

Ξαφνικά μια ομάδα δίσκων (σαν φλεγόμενες ασπίδες) εμφανίστηκαν και άρχισαν να πετάνε πάνω από την κορυφή του ναού.

Οι Σάξονες πίστεψαν ότι οι Γάλλοι προστατεύονταν από αυτά τα αντικείμενα και έτσι τράπηκαν σε φυγή.


ufo se pinakes 980x

Αυτή η εικόνα από τον Samuel Coccius, δεν έχει επίσημη ονομασία. Δημιουργήθηκε στην Ελβετία το 1566, και δείχνει πως κάτι περίεργο συμβαίνει στον ουρανό.


Κάτω:   Η εικόνα προέρχεται από το “Le Livre Des Bonnes Moeurs” (το βιβλίο των καλών τρόπων) , γραμμένο το 1338. Υπάρχει ένα μεγάλο, στρογγυλό αντικείμενο στον ουρανό που είναι σαφώς τεχνητό. Όμως κανείς στην εικόνα δεν φαίνεται να αντιδρά σε αυτό.

ufo se pinakes

 UFO ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΤΑΠΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Το φαινόμενο των UFO, φαίνεται πως επηρέασε έντονα την τέχνη και του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν ένας καλλιτέχνης ζωγραφίζει μια βιβλική σκηνή, απεικονίζει πολλές φορές και ένα UFO κοντά στο συμβάν!

Κάποια έργα απεικονίζουν το εξωγήινο όχημα αρκετά σαφές, και κάποια άλλα λιγότερο. Μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας τις παρακάτω εικόνες.

Κάτω: “Η Μαντόνα με τον Άγιο Giovannino” είναι έργο του καλλιτέχνη Domenico Ghirlandaio (1449-1494).

Madonna-Saint-Giovannino-UFO-painting UFO σε πίνακες ζωγραφικής

Κοιτάξτε (επάνω) τον άνθρωπο με τον σκύλο του, που κοιτάζουν προς τον ουρανό.

Μια πιο κοντινή οπτική του ιπτάμενου αντικειμένου στον ίδιο πίνακα.

maxresdefault (2), UFO σε πίνακες της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα


Κάτω: Ταπισερί που ονομάζεται ‘Ο Θρίαμβος του καλοκαιριού’.

Κατασκευάστηκε στην πόλη Μπριζ του Βελγίου το 1538.  Σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο της Βαυαρίας στη Γερμανία. (Bayerisches).

Μπορείτε να δείτε αρκετά καθαρά τα δύο αντικείμενα με το σχήμα ιπτάμενου δίσκου πάνω στο χαλί, τόσο στην αριστερή πλευρά (που είναι αρκετά ευδιάκριτα), αλλά  και στην δεξιά πλευρά.

nso-senoveje tapiseri

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, τα αντικείμενα που αιωρούνται στον αέρα, είναι σε σχήμα δίσκου με ανυψωμένο το κεντρικό τμήμα, παρόμοιο με το σχήμα που έχουν τα γνωστά UFO

ufo-1 tapiseri


Κάτω: Ταπισερί του 15ου αιώνα, που απεικονίζει την ζωή της Μαρίας. Βρίσκεται στη Βασιλική Notre-Dame, στην πόλη Beaune της Βουργουνδίας, στη Γαλλία.

Το ιπτάμενο όχημα στα δεξιά της εικόνας, παραπέμπει σε UFO

UFO tapiseri


Κάτω: Μια ακόμη ταπισερί, που δείχνει τη ζωή της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού. Στο βάθος, υπάρχει ένα περίεργο σχήμα που δεν ταιριάζει με τα σύννεφα στον ουρανό. Αυτός ο τάπητας δημιουργήθηκε το 1330 μ.Χ.

ufo 2 tapiseri, UFO σε ταπισερί


Κάτω: «Η Γέννηση του Χριστού” έργο του Domenico Ghirlandaio. Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης (1449-1494). Το έργο με τέμπερα, εκτίθεται στο μουσείο Fitzwilliam στο Cambridge της Αγγλίας.

Domenico_ghirlandaio,_adorazione_del_bambino,_cambridge, UFO και το άστρο της γέννησης του Χριστού,

Στην εικόνα φαίνεται μια ταύτιση του άστρου των Χριστουγέννων, με ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο όχημα.

Αυτό ενδεχομένως να μην είναι και τόσο παράλογο, αν λάβουμε υπόψη μας, το εδάφιο του Ευαγγελίου, που δίνει μια περιγραφή αυτού του υποτιθέμενου άστρου, που μας παραπέμπει μάλλον σε κινούμενο όχημα.

«Και ιδού ο αστήρ τον οποίον είδον (οι μάγοι) εν τη ανατολή, προεπορεύετο αυτών, εωσού ελθών εστάθη επάνω όπου ήτο το παιδίον. [Ματθαίος Β:9]» …Τ’ αστέρια, δεν «προπορεύονται» ούτε σταματάνε όταν φθάσουν κάπου…


Κάτω: Ξυλόγλυπτο έργο του 16ου αιώνα, απεικονίζει ένα περιστατικό που συνέβη στις 25 και 28 Ιουλίου καθώς και στις 7 Αυγούστου του 1556 στη Βασιλεία της Ελβετίας, και έγινε ορατό από πολλούς τοπικούς μάρτυρες.

Το περιστατικό το έγραψε ο Samuel Coccius στην τοπική εφημερίδα, στη Βασιλεία της Ελβετίας, το 1556.

Σφαιρικά σώματα εμφανίστηκαν στον ουρανό, όπου αρχικά ήταν κόκκινα σαν τη φωτιά, όμως στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μαύρες σφαίρες που απομακρύνθηκαν με μεγάλη ταχύτητα.

BaselWoodcutting, UFO τον μεσαίωνα, UFO, σε ξυλόγλυπτα και πίνακες ζωγραφικής,

Η εικόνα δείχνει το γεγονός στην πλατεία του καθεδρικού ναού (Münsterplatz )


Κάτω: Πίνακας ζωγραφισμένος το 1486, γνωστός ως «Ο Ευαγγελισμός με τον Άγιο Εμίδιο”. Έργο αναγεννησιακής ζωγραφικής του ζωγράφου Κάρλου Κριβέλι (1430/35-1494/95). Σήμερα ανήκει στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου με το αριθμό καταλόγου 739.

euaggelismos me ton agio emidio-Kribeli

Συμβαίνουν πολλά σ’ αυτό τον πίνακα, όμως η δέσμη φωτός είναι αυτή που μαγνητίζει πραγματικά το μάτι. Το φως φαίνεται να προέρχεται από ένα στρογγυλό αντικείμενο στον ουρανό. Η δέσμη διεισδύει στο κτίριο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.


Κάτω: «Η Βάπτιση του Χριστού» Έργο του 1710, του Ολλανδού ζωγράφου Aert de Gelder, (1645–1727), μαθητή του Rembrandt.

16_imagenes_de_OVNIs_en_la_antiguedad_13, UFO στην βάφτιση του Χριστού

Μπορείτε να δείτε αναμφίβολα στον ουρανό ένα διαστημόπλοιο, που στέλνει τις ακτίνες του στον Χριστό και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.


Κάτω: Μικρογραφία από σμάλτο και χρυσό (15 x 11,5 εκατοστά), έργο του 15ου αιώνα, με την απεικόνιση του Αγίου Γεωργίου να σκοτώνει τον δράκο. Βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης, της Γεωργίας.  Η φιγούρα επάνω δεξιά, παραπέμπει σε UFO που μοιάζει να επιβλέπει τη διαδικασία.

agios Georgios ufo


Κάτω: Ζωγραφική σε ξύλο από έναν άγνωστο καλλιτέχνη. Το έργο βρέθηκε στο Κάστρο Conti Dotremond, στο Βέλγιο και απεικονίζει τον Μωυσή την ώρα που λαμβάνει τις πλάκες με τις 10 εντολές του Μωσαϊκού νόμου, ενώ κάποια αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ) βρίσκονται στον αέρα.

ufo-on-ancient-paintings-05, Μωυσής, 10 εντολές UFO

 Έρευνα και επιμέλεια κειμένου: antexeistinalitheia.gr

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube