//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Η αντιγραφή απαγορεύεται 


ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,
ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ,
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
“ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ”


Ερώτηση: Κατά τον διαλογισμό η προσπάθεια “συντονισμού” με το Πνεύμα “εντός” είναι το ίδιο με την προσπάθεια συντονισμού με τους Υπερκόσμους “εκτός”; Υπάρχουν διαφορετικά οφέλη στις δυο περιπτώσεις ή και τα δυο είναι αλληλένδετα αφού το ιδεόγραμμα Π του πνεύματος υποδηλώνει πύλη;

Απάντηση: Πράγματι, το Πνεύμα (Π) δηλώνει Πύλη προς τους Υπερκόσμους! …Όμως:
Η σύνδεση με το Πνεύμα είναι μια δύσκολη διαδικασία· διαφορετικά όλοι οι άνθρωποι ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ότι επικοινωνούν με το πνεύμα τους, θα γνώριζαν και την Αλήθεια!!! Έτσι δεν είναι???
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, πλησιάζουν το άτομο, πολλές αόρατες δυνάμεις, που κατά την συνήθειά τους μασκαρεύονται!!! Εκεί υπάρχει κίνδυνος κάποιος να παραπλανηθεί. Οι περισσότεροι λοιπόν έτσι παραπλανώνται και θεωρούν ότι επικοινώνησαν με το Πνεύμα τους.
Αν διαβάσεις προσεκτικά τα κεφάλαια του βιβλίου, πρώτη, δεύτερη και τρίτη φάση αυτογνωσίας, θα δεις αυτό που γράφω για το ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ πνεύμα!

imprisoned spirit

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ

Το Πνεύμα του κάθε ανθρώπου βρίσκεται σε μια φυλακή. Αυτή την φυλακή την φρουρούν (την φράζουν) τα ταλαντώμενα φίδια/αδυναμίες και πάθη του ανθρώπου και εμποδίζουν την πρόσβαση στο Πνεύμα. Αν αυτά τα πάθη/αδυναμίες δεν τιθασευτούν, τότε κανείς δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με το Πνεύμα του.
Συγκεκριμένα γράφω στο βιβλίο:


«Μέσα στην ομιχλώδη ατμόσφαιρα του υποσυνειδήτου του, ο άνθρωπος/παρατηρητής διακρίνει σκιές να κινούνται. 
Είναι οι «μορφοποιημένες» επιθυμίες, αδυναμίες, πόθοι και πάθη· όλες οντότητες με υπόσταση.  
… Όλες αυτές οι οντότητες έχουν μια απόλυτα χαρακτηριστική κίνηση. Ταλαντώνονται.  Άλλοτε πάνω, άλλοτε κάτω. Είναι ζωντανές. 

Μέσα από την κίνησή τους γεννούν στον άνθρωπο συναισθήματα. Ταλαντώμενα συναισθήματα· είναι τα παιδιά τους. Άλλοτε ανεβασμένες σε ψηλά σημεία της ταλάντωσής τους, γεννούν την ομορφιά, την καλοσύνη, την συμπόνια, την χαρά.  Άλλοτε στα χαμηλά σημεία της ταλάντωσης, γεννούν τον πόνο, την απογοήτευση, την κακία, τη ζήλεια, τη θλίψη. 

Ό,τι είναι επάνω, έρχεται κάτω. Ό,τι είναι κάτω, ανεβαίνει επάνω· κινούμενα φίδια· σαν την Λερναία Ύδρα του μύθου, με κεντρικό σώμα της το «Εγώ».… Μέσα από την λεπτομερειακή παρατήρηση, ο ερευνητής/άνθρωπος θα ανακαλύψει μια ολόκληρη κοινωνία από αυτού του είδους τις «υπάρξεις», με τις ιδιαίτερες μεταξύ τους σχέσεις, τις συμμαχίες και τις έχθρες τους, τους νόμους και τις προτιμήσεις τους αλλά και τους «οικογενειακούς» τους δεσμούς.Τότε θα συνειδητοποιήσει, ότι στην ουσία ο άνθρωπος είναι μια μαριονέτα, αφού η κάθε κίνησή του κατευθύνεται από τις επιθυμίες, τα πάθη, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες του, όλες, καταστάσεις που ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ, ενώ στην πραγματικότητα αυτές (οι αδυναμίες/πάθη) είναι απλά «συνοδοί» του, που τρέφονται από τις δικές του δράσεις, που οι ίδιες προκαλούν.»

Astral demons

Αστρικοί Δαίμονες

Και τα Ερμητικά Κείμενα λένε σχετικά με αυτό:


ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΛΟΓΟΣ ΙΣΤ, ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΜΜΩΝΑ

«§10. … Γύρω από τον άνθρωπο υπάρχουν πολλοί όμιλοι δαιμόνων, που μοιάζουν με ποικίλες στρατιές. Οι συγκάτοικοι. Και δεν είναι μακριά από τους αθανάτους, από όπου αφού έλαβαν με κλήρο τη χώρα τους, επιβλέπουν τα ανθρώπινα, και εκτελούν τις διαταγές των θεών.
§14. Όλοι αυτοί οι δαίμονες έχουν λάβει με κλήρο την εξουσία των υποθέσεων της γης και των ταραχών επάνω σ’ αυτήν, και προκαλούν κάθε είδους ανησυχία και στις κοινωνικές ομάδες, και στις πόλεις και στα έθνη και στα άτομα χωριστά· γιατί μετασχηματίζουν τις ψυχές μας και κυριαρχούν σ’ αυτές, καθώς έχουν εγκατασταθεί μέσα στα νεύρα, στους μυελούς των οστών, στις φλέβες, στις αρτηρίες και σ’ αυτόν ακόμη τον εγκέφαλό μας, φθάνοντας μέχρι και αυτά ακόμη τα σπλάχνα μας.

§15. Όταν γεννιέται ο καθένας από μας και αποκτάει ψυχή, τον παραλαμβάνουν οι δαίμονες, οι υπηρέτες της στιγμής της δημιουργίας, οι οποίοι ορίστηκαν σε κάθε ένα από τα αστέρια· αυτοί συχνά εναλλάσσονται, γιατί δεν μένουν σταθερά οι ίδιοι, αλλά κάμνουν τον γύρω και έρχονται πάλι· αυτοί, λοιπόν, εισδύοντας στα δύο μέρη της ψυχής δια μέσου του σώματος, περιστρέφουν αυτήν, η καθεμιά προς την δική της ενέργεια».

Max Ernst 3 zerk ujΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ και απαλλαγείς από την εξουσία των δαιμόνων, τότε, το ίδιο το πνεύμα σου θα σε πλησιάσει. Αν δεν καθαρίσεις, τα μόνα που θα σε πλησιάζουν είναι τα (μασκαρεμένα) αστρικά όντα, που περιβάλλουν τον κάθε άνθρωπο και τροφοδοτούνται από τις αδυναμίες του.

Έτσι, ενώ εσύ μεν θα αναζητήσεις την επαφή με το Πνεύμα σου, τελικά Εκείνο θα επιλέξει πότε θα αποδεχθεί την πρόταση «γάμου» που εσύ θα του κάνεις!!! Όμως για να την αποδεχθεί, εσύ θα πρέπει να είσαι αρκετά καθαρός!

Οι προσευχές κάθαρσης και εξαγνισμού, η πρώτη και η δεύτερη φάση αυτογνωσίας και η διαρκής πάλη με τον ίδιο σου τον εαυτό, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ένα δείγμα μέτρησης για το πόσο κάποιος βρίσκεται κοντά στο Πνεύμα του είναι το εξής:
Πνεύμα Εγώ.
Δηλαδή το Πνεύμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από το «Εγώ». Όσο αυξάνεται το ένα, τόσο μειώνεται το άλλο. Επίσης:
Πνεύμα =  Αληθινή Θεότητα.

Έτσι αν δεν λατρέψει κάποιος την Θεότητα, είναι αδύνατον να έρθει σε επαφή με το Πνεύμα του.

Επίσης για να γίνει σύνδεση με το Πνεύμα, απαιτούνται εκτός από τον έλεγχο των αδυναμιών και κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες/χαρακτηριστικά που θα πρέπει ο ανερχόμενος άνθρωπος να καλλιεργήσει. Αυτές είναι:

(1) Σεβασμό προς τον εαυτό του και τους άλλους.
(2) Σοβαρότητα.
(3) Εγκράτεια.
(4) Ευγένεια.
(5) Ισορροπία.

Πρώτη λοιπόν φάση διαλογισμού: Προσευχή και λατρεία προς την Αληθινή Θεότητα.
Δεύτερη φάση διαλογισμού: Εντοπισμός των αδυναμιών. (Πρώτη φάση αυτογνωσίας)
Τρίτη φάση διαλογισμού: Κάψιμο μιας-μιας αδυναμίας, με τη βοήθεια της προσευχής του εξαγνισμού. (Δεύτερη φάση αυτογνωσίας)
Τέταρτη φάση διαλογισμού: Καλλιέργεια των 5 ιδιαίτερων αρετών που πλαισιώνουν το Πνεύμα.
Πέμπτη φάση διαλογισμού: Γνωριμία με το Πνεύμα. (Τρίτη φάση αυτογνωσίας)

Το καλό με την Αποκάλυψη της Αλήθειας (που φέρει το βιβλίο), είναι ότι αυτή η πορεία σύνδεσης με το Πνεύμα μειώνεται στο ελάχιστο!

Όταν επιτελεστεί η Επαφή με το Πνεύμα, ΠΑΥΕΙ η τροφοδοσία του ανθρώπου από την συν-άνθρωπη ενέργεια και τροφοδοτείται πλέον από το ίδιο το Πνεύμα. Η ανθρώπινη ενέργεια μοιάζει πια μιαρή, όσο «θετική» και αν δηλώνει!


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΕΦ. Δ
«§32. Ο δε (Ιησούς) είπε προς αυτούς. Εγώ έχω φαγητόν να φάγω, το οποίο σεις δεν εξεύρετε».
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: «…Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπι-ούσιον» (= την Πνευματική Τροφή), δὸς ἡμῖν σήμερον…»

 Περισσότερες πληροφορίες, αναλύσεις και αποδείξεις, στο βιβλίο:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»

antexeistinalitheia.gr

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube