Σχόλιο:
Η εξωγήινη ζωή ΔΕΝ βρίσκεται στο υλικό σύμπαν, αλλά ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Ο Σέρβος προφήτης Ντιμίτρι Τάραμπιτς (στα μέσα του 19ου αιώνα) είχε προβλέψει: «Θα πάμε στο διάστημα και το μόνο που θα ανακαλύψουμε θα είναι έρημοι κόσμοι. Θα ψάξουμε, αλλά δεν θα βρούμε ζωή. Αργότερα θα βρούμε ζωή σε αυτούς τους κόσμους γιατί θα καταλάβουμε κάτι που δεν καταλαβαίναμε πριν».
…Ότι ή ζωή σ’ αυτούς τους κόσμους, βρίσκεται σε μια διαφορετική ενεργειακή διάσταση και όχι στην πυκνά υλική μορφή του πλανήτη. |
Μετά από αναζήτηση 100.000 γαλαξιών για ενδείξεις εξαιρετικά προηγμένης εξωγήινης ζωής, μια ομάδα επιστημόνων, χρησιμοποιώντας παρατηρήσεις από το παρατηρητήριο WISE της NASA που βρίσκεται σε τροχιά, δεν βρήκε κανένα στοιχείο προηγμένων πολιτισμών σε αυτούς.
«Η ιδέα πίσω από την έρευνά μας είναι ότι, αν ένας ολόκληρος γαλαξίας είχε αποικιστεί από έναν προηγμένο πολιτισμό ικανό να ταξιδεύει στο διάστημα, η ενέργεια που παράγεται από τις τεχνολογίες αυτών των πολιτισμών θα ήταν ανιχνεύσιμη στα μέσα υπέρυθρα μήκη κύματος – ακριβώς η ακτινοβολία που ο δορυφόρος WISE έχει σχεδιαστεί να ανιχνεύει για άλλους αστρονομικούς σκοπούς.»
Δήλωσε ο Jason. Τ. Wright, ένας βοηθός καθηγητής της αστρονομίας και αστροφυσικής στο Center for Exoplanets and Habitable Worlds at Penn State University, ο οποίος συνέλαβε και ξεκίνησε την έρευνα.«Εάν ένας προηγμένος πολιτισμός που δραστηριοποιείται στο διάστημα χρησιμοποιεί μεγάλα ποσά ενέργειας από τα άστρα του γαλαξία του, για να δίνει ισχύ στους υπολογιστές, τη διαστημική πτήση, την επικοινωνία, ή κάτι που δεν μπορούμε ακόμα να φανταστούμε, η θεμελιώδης θερμοδυναμική μας λέει, ότι αυτή η ενέργεια θα πρέπει να απάγεται (να διαφεύγει μέσω ακτινοβολίας) ―όπως η θερμότητα― στα μέσα υπέρυθρα μήκη κύματος.» Είπε ο Wright … «Η ίδια βασική φυσική προκαλεί το ότι ο υπολογιστής σας ακτινοβολεί θερμότητα, ενώ είναι ενεργοποιημένος.»
Ο θεωρητικός φυσικός Freeman Dyson πρότεινε το 1960, ότι οι προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί πέρα από τη Γη θα μπορούσαν να ανιχνευθούν από τα αποκαλυπτικά στοιχεία των μέσων υπέρυθρων εκπομπών τους. Δεν υπήρχαν τότε διαστημικά τηλεσκόπια, όπως ο δορυφόρος WISE και μόνο τώρα έγινε δυνατό να γίνουν ευαίσθητες μετρήσεις της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα αντικείμενα στο διάστημα.
Επίσης, μεταξύ των ανακαλύψεων της ομάδας είναι μερικά μυστηριώδη νέα φαινόμενα στο δικό μας Γαλαξία.
Από τους 100 εκατ. γαλαξίες που εξετάστηκαν, οι 50 βρέθηκαν να εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία σε αυτά τα μήκη κύματος από ό,τι θα αναμενόταν. Ορισμένοι από αυτούς θα μπορούσαν να κατοικούνται, ωστόσο οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν άλλες εξηγήσεις και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αναζήτηση δεν έδωσε πειστικά ευρήματα. Η έρευνα έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση από την επιθεώρηση «Astrophysical Journal Supplement Series».