//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΤΡΙΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ

Ακόμη δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι πιο τραγικό:
Aυτό που ήδη ζουν τα κοτόπουλα στις άθλιες φάρμες παραγωγής τους ή οι συνθήκες Μάτριξ που τους ετοιμάζουν!!!

Matrix 02

Ο φοιτητής αρχιτεκτονικής André Ford, έχει προτείνει ένα νέο σύστημα για τη μαζική παραγωγή των κοτόπουλων, όπου αφαιρεί τον εγκεφαλικό φλοιό των πτηνών, ούτως ώστε να μην βιώνουν τη φρίκη του να στοιβάζονται ασφυκτικά μέσα στα αγροκτήματα παραγωγής.

Κάθε χρόνο, το Ηνωμένο Βασίλειο σκοτώνει περίπου 800 εκατομμύρια κοτόπουλα για το κρέας τους. Αυτά τα πλάσματα εκτρέφονται σε τεράστια υπόστεγα χωρίς φυσικό φως για διάρκεια έξι έως επτά εβδομάδων. Εκτρέφονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξήσουν το βάρος τους ιδιαίτερα γρήγορα, και συχνά πεθαίνουν επειδή οι καρδιές και οι πνεύμονες τους, δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ταχεία ανάπτυξη του σώματός τους.

Ο Paul Thompson από το Πανεπιστήμιο Purdue πρότεινε  την λύση του “τυφλού κοτόπουλου”. Ισχυρίζεται ότι τα κοτόπουλα που έχουν τυφλωθεί από κάποιο ατύχημα, έχουν μεταλλαχτεί σε μια κατηγορία εργαστηριακών κοτόπουλων, τα οποία δεν τα νοιάζει να βρίσκονται συνωστισμένα, σε αντίθεση με το πόσο επηρεάζονται τα κανονικά. Ως αποτέλεσμα, ο ίδιος υποστηρίζει, πως θα πρέπει να εξετάσει τη χρήση των τυφλών κοτόπουλων για την παραγωγή τροφίμων, ως μια λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού στον κλάδο των πουλερικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα είναι πιο “ανθρωπιστικό” να έχουμε τυφλά τα κοτόπουλα αντί γι’ αυτά που μπορούν να δουν.

Matrix 05

Ο André Ford πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και προτείνει μια λύση “Headless Chicken” (“ακέφαλου/ανεγκέφαλου κοτόπουλου”). Αυτό θα περιλαμβάνει την αφαίρεση του εγκεφαλικού φλοιού των κοτόπουλων, ώστε να αναστέλλονται οι αισθητηριακές τους αντιλήψεις, και έτσι να μπορούν να παραχθούν σε πιο πυκνές συνθήκες διαβίωσης, χωρίς την αγωνία που τις συνοδεύει. Το στέλεχος του εγκεφάλου των κοτόπουλων θα διατηρείται άθικτο, έτσι ώστε οι υπόλοιπες λειτουργίες τους να συνεχίζονται κανονικά, επιτρέποντάς τους να αυξάνονται.

Ο Ford προτείνει αυτή τη λύση για δύο λόγους: για να ικανοποιηθεί αφενός η αυξανόμενη ζήτηση για το κρέας των πουλερικών, και αφετέρου για τη “βελτίωση” των συνθηκών διαβίωσης των κοτόπουλων, με την απευαισθητοποίηση τους στην δυσάρεστη πραγματικότητα της ύπαρξής τους.

Matrix 07

Μετά από αυτή την “απευαισθητοποίηση”, τα κοτόπουλα θα μπορούν στη συνέχεια να στοιβάζονται σε τεράστια αστικά αγροκτήματα με περίπου 1.000 κοτόπουλα, συνδεδεμένα σε κατακόρυφα πλαίσια – έτσι όπως συνδέονταν οι άνθρωποι στο The Matrix. Τα πόδια των κοτόπουλων θα μπορούσαν επίσης να απομακρυνθούν, προκειμένου να συσκευάζονται περισσότερα μέσα στα πλαίσια με αυτό το κατακόρυφο σύστημα καλλιέργειας, το οποίο ο Ford περιγράφει ως Κέντρο Ασυνείδητης Γεωργίας .

Τρόφιμα, νερό και τον αέρα, θα πρέπει να παρέχεται μέσω ενός δικτύου σωλήνων και τα περιττώματα θα πρέπει να αφαιρούνται κατά τον ίδιο τρόπο. Με αυτή την τεχνική θα μπορούσε να επιτευχθεί μια πυκνότητα περίπου 11,7 κοτόπουλων ανά κυβικό μέτρο, αντί των σημερινών 3,2 κοτόπουλα επιτευχθεί σε ορνιθώνες.

Μια πρόκληση για το σύστημα “Ford” θα είναι η έλλειψη μυϊκής διέγερσης. Ωστόσο, ο Ford προτείνει τη χρήση ηλεκτροσόκ, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται σε άλλα εργαστηριακά πειράματα με βάση το κρέας.

… Και μη χειρότερα!!!!

 

Μετάφραση: antexeistinalitheia.gr

Πηγή: wired.co.uk

 

 

 

Similar posts

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Youtube