//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Το γήινο μαγνητικό πεδίο καταρρέει και οι πόλοι είναι έτοιμοι να αντιστραφούν

earth_s_magnetic_field, μαγνητικό πεδίο, αντιστροφή πόλων, μαγνητικό πεδίο της γης,

Όπως αποδεικνύεται ―σύμφωνα με μελέτες που αφορούν το μαγνητικό πεδίο του  πλανήτη μας― αυτό θα μπορούσε να αναστραφεί στη διάρκεια της ζωής μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θέση του Νότιου Πόλου έχει αλλάξει και δεν βρίσκεται ακριβώς στην Ανταρκτική. Ο Βόρειος Πόλος επίσης πιστεύεται κάνει αγώνα δρόμου (μετακινείται δηλαδή με πολύ μεγάλη ταχύτητα) κατά μήκος του Αρκτικού Ωκεανού.

Το γήινο μαγνητικό πεδίο φαίνεται να καταρρέει και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά το κλίμα μας και να εξαλείψει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας υπάρχει επειδή η Γη έχει μια τεράστια «μπάλα σιδήρου» στον πυρήνα της, που περιβάλλεται από ένα εξωτερικό στρώμα λιωμένου μετάλλου.

Καθώς το μαγνητικό πεδίο της Γης μεταβάλλεται με το χρόνο, οι θέσεις του βόρειου και νότιου μαγνητικού πόλου αλλάζουν σταδιακά. Η μαγνητική απόκλιση σε μια δεδομένη θέση αλλάζει επίσης  με την πάροδο του χρόνου. Όπως αποδεικνύεται πολλά έχουν αλλάξει στα τελευταία εκατό χρόνια, και ας δούμε τα αποτελέσματα από την επίσκεψη της NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration=Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) στην περιοχή, ρίχνοντας μια ματιά στο  Ιστορικό της μαγνητικής απόκλισης. (ψάξτε το λίγο…)

magnitiko-pedio, μαγνητικό πεδίο, αντιστροφή πόλων, μαγνητικό πεδίο της γης,

Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, το γήινο μαγνητικό πεδίο ―το οποίο προστατεύει τον πλανήτη μας από εκρήξεις της θανατηφόρου ηλιακής ακτινοβολίας― έχει επικίνδυνα αποδυναμωθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τα πιο αδύνατα σημεία που έχουν εντοπισθεί στο μαγνητικό πεδίο, βρίσκονται στο δυτικό ημισφαίριο.

SONY DSC, Rune Floberghagen,

Rune Floberghagen

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι γιατί το μαγνητικό πεδίο εξασθενεί, αλλά ένας από τους πιο πιθανούς λόγους είναι ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης, ετοιμάζονται να αναστραφούν, είπε ο Rune Floberghagen, διευθυντής της αποστολής Swarm της ESA.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μαγνητικό πεδίο μειωνόταν με ποσοστό περίπου 5% ανά αιώνα. Ωστόσο, οι νέες μελέτες για το μαγνητικό πεδίο δείχνουν ότι αυτό εξασθενεί με επιταχυνόμενο ρυθμό, δηλαδή 5% ανά δεκαετία ―που σημαίνει ότι εξασθενεί πέντε φορές πιο γρήγορα από ό, τι  πίστευαν στο παρελθόν.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο animation της κοσμικής γεωμαγνητικής διακύμανσης σε συνολική ένταση για τα τελευταία 400 χρόνια, θα δούμε ότι  το μαγνητικό πεδίο άρχισε να εξασθενεί το 1600.

Animation της κοσμικής μεταβολής γεωμαγνητικού πεδίου συνολικής έντασης για τα τελευταία 400 χρόνια:

animatio-of-geomagnetic-total, μαγνητικό πεδίο, αντιστροφή πόλων, μαγνητικό πεδίο της γης,

Επιπλέον, το μαγνητικό πεδίο αποδυναμώθηκε με ένα εντυπωσιακό 10% από το 1800 έως το 2000.

Εντάξει… όμως τι θα γινόταν αν συνέβαινε μια αναστροφή πραγματικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ο πόλος αντιστρεφόταν, τα πάντα σε ολόκληρο τον πλανήτη θα εκτίθεντο σε ηλιακούς ανέμους που θα μπορούσαν ―σαν μια να γροθιά― να επιφέρουν γιγαντιαίες τρύπες στο στρώμα του όζοντος, που με τη σειρά του θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα. Αν η Μαγνητόσφαιρα του πλανήτη αρχίζει να καταρρέει, τα  δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσαν επίσης να καταρρεύσουν, ο καιρός θα άλλαζε απότομα και οι άνθρωποι θα διέτρεχαν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Σύμφωνα με αναφορές από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, από το 2014 το μαγνητικό πεδίο συνεχίζει να αποδυναμώνεται γρήγορα.  Με τη βοήθεια του οργανισμού SWARM, οι επιστήμονες έχουν αποκτήσει πρωτοφανείς γνώσεις σχετικά με τις πολύπλοκες λειτουργίες του μαγνητικού πεδίου της Γης. Οι εκθέσεις δείχνουν ότι η γενική τάση του μαγνητικού πεδίου εξασθενεί και οι πιο δραματικές μειώσεις βρίσκονται πάνω από το δυτικό ημισφαίριο.

Οι τελευταίες μετρήσεις επιβεβαιώνουν επίσης την κίνηση του βόρειου μαγνητικού πόλου προς τη Σιβηρία. Πιστεύεται ότι το μαγνητικό πεδίο απομακρύνετε επιταχυνόμενο περίπου 40 μίλια ανά έτος.

Αλλά αυτό που είναι το πιο τρομακτικό είναι ίσως μια μελέτη που προειδοποιεί ότι οι μαγνητικές ανατροπές οδηγούν σε γεγονότα εξαφάνισης.

Τα κυριότερα σημεία της μελέτης δείχνουν:

Η Γεωμαγνητική αναστροφή των πεδίων, αποδυναμώνει σημαντικά την προστασία της ατμόσφαιρας.

Ο Ηλιακός άνεμος ενεργοποιεί περισσότερα ιόντα οξυγόνου για να ξεφύγουν όταν το γεωμαγνητικό πεδίο είναι εξασθενημένο.

Η διαφυγή του οξυγόνου μπορεί να αιτιολογήσει το επίπεδο της πτώσης της ατμόσφαιρας, κατά τη διάρκεια της μαζικής εξαφάνισης.

Η σχέση αιτιότητας μεταξύ της (γεωμαγνητικής) ανατροπής  και της μαζικής εξαφάνισης  πρέπει να είναι “πολλά-σε-ένα”.

Η προσομοίωση για το ποσοστό διαφυγής του οξυγόνου, που βασίζεται από γνώσεις αναφορικά με τον Άρη, στηρίζει αυτή την υπόθεσή.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι οι μαγνητικές ανατροπές μπορεί να είναι υπεύθυνες για τις πλημμύρες βιβλικών διαστάσεων, που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Ancient Code
antexeistinalitheia.gr

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube