//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Το Όραμα του Ιωάννη για τη Σταύρωση

Απόσπασμα από τις ‘Πράξεις του Ιωάννη’ (Απόκρυφα Ευαγγέλια)

σταυρός φωτός, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν, φωτεινός σταυρός, σταύρωση, Ιησούς Χριστός, το μυστήριο του σταυρού,

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

§97. Έτσι, αγαπημένοι μου, αφού χόρεψε μαζί μας ο Κύριος βγήκε έξω.

Και εμείς ως άνδρες που είχαμε μείνει έκθαμβοι και σαν ζαλισμένοι από τον ύπνο, φύγαμε παίρνοντας ο κάθε ένας το δρόμο του.

Εγώ, λοιπόν, όταν τον είδα να υποφέρει, δεν έμεινα κοντά του την ώρα του πόνου του, αλλά κατέφυγα στο Όρος των Ελαιών, κλαίγοντας γι’ αυτό που μας είχε πλήξει.

Και όταν σταυρώθηκε την Παρασκευή, κατά την έκτη ώρα της ημέρας, το σκοτάδι ήρθε και έπεσε σε όλη τη γη. Και ο Κύριος μου στεκόταν στη μέση του σπηλαίου και φωτίζοντάς την μου είπε:

«Ιωάννη, για το πλήθος κάτω στην Ιερουσαλήμ, έχω σταυρωθεί και μου έδωσαν να πιω χολή με ξύδι. Αλλά σε σένα μιλάω τώρα, και άκου τι σου λέω.

Εγώ έβαλα στο μυαλό σου να ανέβεις σε αυτό το βουνό, επειδή εσύ μπορείς ν’ ακούσει αυτά τα πράγματα που πρέπει ν’ ακούσει ένας μαθητής και να τα μάθει από το δάσκαλό του και ένας άνθρωπος από τον Θεό του.»

§98 Και αφού μίλησε έτσι, μου έδειξε ένα σταυρό από σταθερό Φως (εγκατεστημένο), και γύρω από το σταυρό ένα μεγάλο πλήθος, που δεν έχει μία μορφή: και σε αυτόν (τον σταυρό) υπήρχε μία μορφή παρόμοια με τη δική μου.

Και είδα τον ίδιο τον Κύριο πάνω στο σταυρό, χωρίς να έχει μια συγκεκριμένη μορφή, αλλά μόνο σαν μια φωνή: και σαν μια φωνή που δεν ήταν γνωστή σε εμάς, αλλά ήταν γλυκιά κι ευγενική και πραγματικά Φωνή Θεού, λέγοντας σε μένα:

«Ιωάννη, είναι ανάγκη κάποιος να ακούσει αυτά τα πράγματα από μένα, γιατί χρειάζομαι κάποιον που είναι έτοιμος να τ’ ακούσει. Αυτός ο σταυρός του φωτός καλείται με διαφορετικές λέξεις από εμένα για χάρη σας. Μερικές φορές ονομάζεται Νους, μερικές φορές Ιησούς, άλλοτε Χριστός, μερικές φορές καλείται Πύλη, μερικές φορές Τρόπος, μερικές φορές Άρτος, μερικές φορές Σπόρος, μερικές φορές Ανάσταση, μερικές φορές Υιός, μερικές φορές Πατέρας, Μερικές φορές Πνεύμα, μερικές φορές Ζωή, μερικές φορές Αλήθεια, μερικές φορές Πίστη, μερικές φορές Χάρις.

Και αυτά τα ονόματα δίνονται από τους ανθρώπους: Αλλά αυτό που είναι στην πραγματικότητα, όπως σχεδιάστηκε και όπως λέγεται σε εσάς, είναι η διάκριση όλων των πραγμάτων, και η σταθερή ανύψωση των ασταθών πραγμάτων, και η αρμονία της σοφίας, και μάλιστα η σοφία σε αρμονία.

Υπάρχουν μέρη της δεξιάς χειρός και της αριστερής και δυνάμεις και αρχές (εξουσίες) και κύριοι και δαίμονες, και δράσεις και φοβέρες και κατάρες και διάβολοι και ο σατανάς και η κατώτερη ρίζα από την οποία προήλθε η φύση των πραγμάτων που ήρθαν σε ύπαρξη.

§99 Αυτός ο σταυρός, λοιπόν, είναι αυτός που συνέδεσε όλα τα διαχωρισμένα πράγματα μέσα του, μέσα σε μία λέξη (ή μέσω μιας λέξης ή μέσω της λέξης) και άφησε στην άκρη όλα αυτά που προέρχονται από τη γέννηση και κάτω. Επίσης, ο σταυρός, όντας ένας, συνένωσε τα πάντα και τα έκανε όλα να προχωρήσουν μπροστά.

Αλλά αυτός δεν είναι ο σταυρός από ξύλο που θα δεις όταν κατέβεις από ‘δω: ούτε Εγώ είμαι Αυτός που είναι πάνω στο σταυρό, και που τώρα δεν βλέπεις, αλλά μόνο ακούς την φωνή του (ή μια φωνή).

Νόμισαν ότι ήμουν κάτι που δεν ήμουν, ενώ και για πολλούς άλλους δεν ήμουν αυτό που αυτοί αντιλαμβάνονταν: αλλά θα με αποκαλέσουν (θα πουν για μένα) κάτι άλλο, που είναι αχρείο και ανάξιο εμού.

Αφού, λοιπόν, ο τόπος ανάπαυσης δεν είναι ούτε ορατός ούτε μπορεί να μιλήσει κανείς για αυτόν, πολύ περισσότερο Εγώ, ο Κύριος αυτού, δεν πρόκειται να γίνω ορατός.

§100 Τώρα, η πληθώρα της μιας όψης που βρίσκεται γύρω από το σταυρό είναι η κατώτερη φύση. {Σχόλιο Α. Α.: Είναι οι δυνάμεις του άρχοντα που τρέφονται από τη Ιερή Θυσία του Θεανθρώπου, στοιβαγμένες γύρω από το σταυρό του μαρτυρίου}

middle ages 3, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Demons in Spaceships, Αγγελική Αναγνώστου, Αντέχεις την Αλήθεια, το χρονικό της αιχμαλωσίας, το τελευταίο κάλεσμα, υπερσύμπαντα, υπερσύμπαν,

Και αυτοί που βλέπεις μέσα στο σταυρό, αν ακόμη δεν έχουν μια ενιαία μορφή, είναι γιατί κάθε τμήμα του Ενός που ήρθε κάτω, δεν έχει συγκεντρωθεί.

Αλλά όταν η ανώτερη ανθρώπινη  φύση έρθει σε μένα ακούγοντας την Φωνή μου, τότε θα ανυψωθεί. Τότε, ό,τι δεν μ’ ακούει τώρα, θα γίνει όπως εσύ είσαι, και δεν θα είναι πια αυτό που είναι τώρα, μα πάνω απ’ αυτούς, εκεί που είμαι εγώ τώρα.

Διότι έως ότου καλέσετε τους εαυτούς σας δικούς μου, δεν θα είμαι αυτό που είμαι. Μα εάν μ’ ακούσετε προσεχτικά, κι εσείς θα είστε σαν εμένα, κι εγώ θα είμαι όπως ήμουν όταν θα έχω στο πλάι μου εσάς όπως είμαι εγώ. Διότι απ’ αυτό είστε κι εσείς.

{Ευαγγέλιο της Αλήθειας: Διότι αυτός (ο Ιησούς) τους βρήκε (αυτούς που έψαχναν) στον εαυτό Του, και αυτοί (που έψαχναν) Τον βρήκαν (τον Ιησού) στους εαυτούς τους}

Γιατί από Εμέ είστε αυτό (που Είμαι). Μη νοιάζεστε λοιπόν για τους πολλούς, και αυτούς που βρίσκονται εκτός του μυστηρίου. Πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαι Ολότητα με τον Πατέρα και ο Πατέρας Ολότητα με Εμέ.»

 

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Youtube